Ce inseamna daca visezi culoarea X – semnificatia culorilor

ce inseamna daca visezi culoarea

Dacă vrei să știi ce inseamna daca visezi culoarea X – Onirologia este ştiinţa ce se ocupă cu interpretarea viselor. Interpretarea lor şi observarea îndeaproape a unor trăiri din vise, au făcut încă din vechi timpuri un adevărat punct de atracţie pentru orice om.

Azi avem punctate în “almanahul” interpretărilor viselor şi pentru ce inseamna daca visezi culoarea X

Ce inseamna daca visezi culoarea X?

Şe ştie deja că sunt puţini cei care visează culori sau în culori, şi iată că dacã visezi culori înseamnã cã te simţi sigur în acţiunile proprii, denotã încredere şi securitate. Dacã celelalte elemente ale visului sunt nefavorabile, înseamnã cã veţi primi un ajutor mult sperat care te va scoate dintr-un impas.

ce inseamna daca visezi culoarea respectiva

Ceea ce este de remarcat înainte de a trece la detalii, este faptul că din ce în ce mai mulţi oameni spun că visează culori și vor să știie ce inseamna daca visezi culoarea X.

Chiar dacă în trecut culorile lipseau din visele lor, o dată cu vremurile de schimbare, cu evoluţia lor pe plan spiritual nu doar material, visele s-au modificat şi ele, pe lângă culori, oamenii au din ce în ce mai multe vise tip învăţături, iniţieri, ascensiuni în cunoaşterea universală, primesc mesaje de dincolo, de la îngeri, spirite, divinităţi etc.

Un prilej de bucurie pentru toţi nu? Desigur, acestea cer o schimbare, și dacă aceasta întârzie, profită de aceste vise “luminoase” care vor mai apărea un timp și află ce inseamna daca visezi culoarea X sau culorile dacă sunt mai multe!

Visezi culoarea verde, ori culoarea galben, dar ce inseamna daca visezi culoarea respectivă poate pierde importanță când propria ta ființă deja beneficiază de un bine general. Și chiar dacă te sperii, nu cerceta fără să ai încredere că totul va fi bine.

Ce inseamna daca visezi culoarea:

ROŞU: Dacă visezi culoarea roșu asta denotã ardoare, sexualitate, furie, putere, mare pasiune şi sensibilitate în relatiile emoţionale; culoarea roșu în vis este reprezentantul stimulentului, dar poate totodatã atrage atenţia asupra unui pericol sau a unor obstacole.

ROZ: Dacă visezi culoarea roz, ea semnificã sãnãtate, puritate, bucurie, sentimente pozitive, feminitate, dragoste purã, tandreţe; te puteţi aştepta la lucruri nebănuite în relatiile cu sexul opus.

GALBEN: Această culoare poate avea atât conotaţii pozitive, cât şi negative. Inseamna daca visezi culoarea galben că atmosfera generalã a visului este plãcutã, galbenul reprezintã entuziasmul, energia debordantã, armonia, cãldura, creativitatea, intuiţia. Dacã visul are o tentã nefericitã, galbenul e simbolul temerilor, al incapacitãţii dv. de a acţiona.

Totodatã, galbenul reprezintã culoarea soarelui, deci denotã confort fizic şi psihic, încredere, putere de convingere. Uneori galbenul atrage atenţia asupra unor sentimente nedemne pentru dumneavoastrã, cum ar fi laşitatea, teama, gelozia, avertizandu-te cã trebuie sã daţi dovadã de mai multã prudenţã în acţiunile dv. Dacã galbenul îți predominã visele sau un detaliu semnificativ predominant galben îți atrage atenţia, puteţi avea încredere în dv. şi forţele proprii, deşi puteţi întâmpina obstacole nebãnuite în calea dv.

PORTOCALIU: Daca visezi culoarea portocaliu, ea te încurajeazã, stimuleazã, imbãrbãteazã în ceea ce faceţi, aratã cã depuneţi pasiune în tot ceea ce întreprindeţi, simbolizeazã o mare putere de adaptare, amabilitate, bunãtate, acţiune şi creativitate.

Ce reprezinta culoarea verde in timpul visului

Daca visezi culoarea verde, ea poate reprezenta grija ta pentru starea de sãnãtate sau cea materialã. Culoarea verde din vis este simbolul finanţelor personale, aducând noroc, prosperitate, spor, progres, energie. Pe de altã parte, pe plan emoţional, culoarea verde aduce calm şi linişte. Sunteţi implicat în unele proiecte care te entuziasmeazã, din care obţineţi satisfacţii, chiar dacã pot fi lucruri banale şi simple.

Verdele este combinaţia dintre albastru şi galben, ceea ce aduce liniştea albastrului în raport cu creativitatea galbenului. Este culoarea regenerãrii şi a progresului, a armoniei, a sãnãtãţii. Dar dacã nuanţele de verde apãrute în vis nu îți oferã o senzaţie plãcutã, atunci sentimentele pot fi exact adverse, indicând pesimism şi dezamãgire.

Ce simbolizeaza albastrul in vis

Este simbolul gândirii pozitive, al optimismului în ceea ce priveşte viitorul, anunţã o perioadã liniştitã şi calmã în viaţa dv.; denotã rãbdare, sãnãtate, adevãr, credintã, devotament, sinceritate, pace interioarã, mulţumire sufleteascã, voinţã, auto-control.

VIOLET: e culoarea tensiunii, a puterii, a compasiunii, sentimentelor profunde dar şi a tristeţii.

NEGRU: Dacă vrei să știi ce inseamna daca visezi negru, ei bine negrul poate reprezenta depresia, tristetea, disperarea. Unele interpretãri pot atrage atenţia asupra unor dorinţe sexuale ascunse. Negrul denotã izolare, o perioadã de tranziţie; fricţiuni sau conflicte cu prietenii sau persoanele cunoscute, mister, lucruri ascunse sau necunoscute.

ALB: In vis albul simbolizeazã puritate, transformare, curãţenie sufleteascã, demnitate, aratã cã sunteţi o persoanã de încredere; daţi dovadã de multã energie şi vitalitate. Albul conferã o senzaţie de întregire, de complet în ceea ce faceţi, stimulându-te sã duceţi lucrurile la bun sfârşit.

GRI: Prezenta acestei culori în vis, anunţã o perioadã de tranziţie. Dacã nuanţa este deschisã, atunci semnificã pace interioarã, calm, odihnã. Dacã tenta este spre cenuşiu închis, griul semnificã teamã.

MARO: Aceastã culoare nu este una din cele mai vesele culori ale paletei coloristice. Este o culoare a seriozitãţii, a maturitaţii, o culoare a pãmântului, a toamnei, deci reprezintã conservatorism, lipsa acţiunii. Daca apare in vis culoarea maro, să știi că ea poate reprezenta lucruri în forma lor brutã, anunţându-te cã e nevoie sã interveniţi, sã daţi puţinã acţiune, deci formã, lucrurilor care te preocupã.

Poate fi simbolul libertãţii, al succesului, al banilor, al relatiilor de duratã şi fericite, simbolul fertilitãţii, al acţiunilor practice. Deşi nu foarte estetic la prima vedere, maroul poate da naştere frumuseţii prin prelucrare.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

2 răspunsuri la „Ce inseamna daca visezi culoarea X – semnificatia culorilor”

  1. Cum adică cine poate explica? În primul rând tu poţi, iar apoi cineva care la fel te cunoaşte pe tine în deaproape căci nu poţi generaliza chiar la extrem adică la nivel global, simbolistica viselor.

    Când se spune că visele pot fi interpretate, această explicaţie pentru un vis e foarte vagă. Un shaman după fiecare sesiune de vindecare, când îi spune clientului despre viziunea sa, e ca şi la vise, şi îi spune din start că tot ceea ce va auzi are un înţeles simbolic. Dacă a văzut o vacă care alerga pe apă, asta nu înseamnă că “traducerea” o va găsi instantaneu, de cele mai multe ori lipseşte cu desăvârşire dar elementele ce le află, vacă, apă, alergat, ele se regăsesc în viaţa pacientului şi chiar ele având o veche înţelegere îi pot aduce individului răspunsuri.

    La fel shamanul mai spune că nu trebuie obligatoriu să înţelegi raţional ceea ce s-a petrecut ci este deajuns să păstrezi în tine, poate chiar şi ca o amintire, trăirea ce ai avut-o. Fiecare clipă fantastică, din vis, din viziuni, din orice manifestare cu stare modificată de conştiinţă, îţi aduce ceva, tu primeşti oricum căci este suficient să trăieşti clipă aceea, să o laşi “să te petreacă”, apoi schimbarea sau materializarea celor aflate, e o chestiune de timp, de atitudine, de înfăptuire pe alte planuri nu cum cunoaştem că trebuie să acţionezi concret după o schemă anume după o logică complexă (poate şi complexată).

    E frumos că visezi în culori. Solomonarii să ştii că îşi notează toate visele ce şi le amintesc, şi toate întâmplările dintr-o zi, şi la toate adaugă note cu ceea ce au înţeles din cele petrecute. Ei spun că în acest fel îşi cresc capacităţile şi pot asimila mai mult, având în acelaşi timp habar de mai multe lucruri despre experienţa lor, conştientizează constant mult mai mult, din ceea ce trăiesc! Îţi recomand, dacă nu ai citit încă, articolul despre Pendulul celest, scris de cineva de la Şcoala solomonară din România

    https://jorjette.ro/cheile-salamandrelor-pendulul-celest/

  2. Avatar Eu_pseudonim
    Eu_pseudonim

    Pai eu visez lumea asa cum e ea in toate culorile, dar mai cred ca nu exista o semnificatie reala in visuri decat in cazuri speciale. In visurile care ne fac sa le tinem minte pentru o perioada indelungata de timp. De exemplu astazi am visat ceva foarte foarte foarte ciudat. Se facea ca eram intr-un loc pe care-l stiam pe deplin, eram familiarizat cu acel loc. Dar acum mi se pare foarte foarte strain. Si stiu doar pe la sfarsit ca erau niste mingi (probabil cu viata) si cineva le colectiona (un fel de ciuperca-om micuta) si eu il ajutam sa ii tina la loc sigur, intr-un fel de palat (turtit). Ma rog…si era un fel de “dictator” (asa se intelegea in vis) care era nebun si nu-l lasa sa-i stranga. si scena asta o tin minte perfect: omu` ciuperca fugise si se ascunsese o data cu mingile alea. iar eu ma ascunsesem undeva aproape de dictator, prin iarba si stateam ghemuit.
    Pe urma alt episod: se facea ca ajunsesem undeva sus in varful unu castel (fugisem de dictator) si acolo erau prinsi niste “musculosi”, unul se facea ca era Stalonne (desi nu semana deloc cu el) si era prins si inchis. Si mai erau cativa pe acolo pe care nu-i mai tin minte. Si se darama castelu am incercat sa-l salvez pe Stalonne, l-am salvat, am fugit etc etc. (etc exprimand ideea ca am uitat ce se mai intampla).
    Cum poate cineva explica asa ceva? 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *