Ce este magia?

NIMENI NU VA POATE DA PUTERI MAGICE. TREBUIE SA LE CISTIGATI. SI ESTE DOAR O SINGURA CALE. PRACTICA ! PRACTICA ! PRACTICA !

Ce este magia? Aleistair Crowley defineste magia ca fiind „stiinta si arta de a cauza schimbari in conformitate cu vointa proprie” sau mai bine spus, daca faci o actiune in mod constient si volitiv, se numeste act magic. Adica? Hmmm Daca deschizi o usa, dar o faci intr-un mod constient si pentru ca vrei sa o faci (deci iti manifesti vointa) se numeste act magic.

De cate feluri este magia?

ce este magiaIn primul rand ea a fost clasificata in magia vestica si esteica. Yoga este cunoscuta ca magie alba estica.

O alta clasificare este: alba, gri, neagra.

Magia alba este stiinta si arta de a realiza schimbari cu vointa proprie, folosind lucruri neintelese de stiinta, pentru scopul obtinerii de cunoastere sau intrare in legatura cu entitati divine.

Magia gri este stiinta si arta de a realiza schimbari cu vointa proprie, folosind lucruri neintelese de stiinta, cu scopul de a cauza scimbari benefice in plan fizic sau nu, pentru propria persoana sau pentru altii si poate fi facuta constient sau nu.

Magia neagra este stiinta si arta de a realiza scimbari cu vointa proprie, folosind lucruri neintelese de stiinta, cu scopul de a cauza schimbari care sa produca suferinta in plan fizic sau nu, pentru propria persoana sau pentru altii si poate fi facuta constient sau nu.

Si ultima, magia este inalta sau joasa. Aceasta nu se refera la faptul de a fi buna sau rea ci:

 • Magia inalta este stiinta in care se studiaza Cabala, Alchimia, Astrologia, diferite metode divinatorii, etc.
 • Magia joasa este stiinta ierburilor, leacurilor, descintecelor etc. Are si cunostinte divinatorii, dar in forma moderna, chiar de astrologie. Este cunoscuta astazi ca wicca ori shamanism.

Orice am spune despre magie, ea trebuie practicata caci altfel nu va fi inteleasa ,oricat am citi despre ea.

Nici una din claisficari nu este perfecta ci ia in considerare una sau mai multe laturi dupa care se face clasificarea.

In mod practic veti gasi adesea mixturi iar in fiecare clipa poate aparea un stil nou, o noua ramura.

Articol etichetat cu:

Ganduri si impresii pentru "Ce este magia?":

 1. Florin Morosan Florin Morosan
 2. Lucian Lucian
 3. Lucian Lucian
 4. Stoiskow Stoiskow
 5. Emoticoane Ascunse Emoticoane Ascunse
 6. lili lili
 7. dan dan
 8. Paul Paul
 9. Sergiu Sergiu
 10. Liviu Liviu
 11. Cris Cris

Care este gandul tau?