Ce este ablutiunea si care este scopul acestui procedeu?

Într-un mare număr de rituri magice sau religioase (în majoritatea), apa posedă o valoare purificatoare. La evrei, abluţia sau ablutiunea constă în spălarea mâinilor şi a chipului dimineaţa la sculare şi doar a mâinilor înainte de mese. La musulmani, ablutiunea este un ritual de purificare.

Se ştie ce importanţă are în India imersiunea în Gange – ca şi proces de purificare. Imersiunea este procesul de îndepărtare a murdăriilor materiale care împiedică corpul să funcţioneze în echilibru.

Musulmanii practică abluţia înainte de rugăciune. În liturghia catolică, apa lustrală capătă un sens simbolic. Astfel, înainte de marea slujbă, preotul proceda, până nu de mult, la aspersiune (asperges me); înainte de ofertoriu el îşi spală degetele (lavabo).

Deasemenea nu ne putem imagina Taina botezului fără apă. Prezenţa apei ca element purificator se regăseşte la preoţii budişti şi la anumiţi fetişişti pe coasta Guineii, care îşi spală idolii.

Ablutiunea – care este scopul acestui ritual?

Scopul principal al ablutiunii pentru musulmani este sa se curete inainte de a intra la rugaciune. Ei cred ca daca o persoana nu este curata in timpul rugaciunii care are loc de 5 ori pe zi, Allah nu le accepta rugaciunea. Ablutiunea este efectuata si inainte de folosirea Coranului.

Procesul de ablutiune – descriere

ablutiunea este un ritual de purificareMusulmanii urmeaza de obicei o ordine bine stabilita pentru a realiza ablutiunea, desi nu se considera a fi necesar. Ordinea traditionala incepe prin declararea facptului ca se curata in numele lui Allah. Se spala apoi mana dreapta si mana stanga, de 3 ori fiecare. Se spala gura de trei ori, se stropeste nasul de 3 ori, apoi se spala fata – o data este acceptabil, desi multi se spala de 3 ori. Apoi, se spala bratul drept, dupa care cel stang. Urmeaza spalarea parului dupa care se sterg, isi spala urechile dupa care trec la piciorul drept si piciorul stang.

la musulmani, exista si alte ritualuri de purificare mult mai complexe, in functie de intentia persoanei sau de ceea ce a facut.

Articol etichetat cu:

Care este gandul tau?