Catina cu miere – Beneficii, proprietati, tratament pentru 33 de boli

Catina cu miere de albine este un adevărat leac universal. Catina conține de 10 ori mai multă vitamina C decât citricele și de 2 ori mai multă decât faimoasele măceșe. Conține de asemenea și alte vitamine și elemente precum: A, B1, B2, B6, B9, E, F, K, O, betacaroten, celuloză, fosfor, potasiu, fier, calciu, magneziu.

Catina cu miere – Proprietati si beneficii pentru sanatate

Proprietățile antioxidante ale amestecului de catina cu miere de albine sunt recomandate pentru întărirea sistemului imunitar (poate vindeca orice viroză respiratorie sau răceala). De asemenea este recunoscută și pentru beneficiile sănătății ochilor după un consum zilnic de catina cu miere de albine.

Reglează sistemul endocrin și previne atacurile de cord. Practic asigură o buna funcționare a întregului organism și previne rateurile inimii în urma unei vieți toxice de oraș.

Catina cu miere de albine are un conținut de microelemente similare cu sângele uman. Este ușor asimilată de organism pentru că vine cu efectul său antibacterian, bacteriostatic, vindecător și reparator. Mierea aduce alături de catina succesul în tratarea bolilor hepatice, digestive și a sângelui.

Pentru ce este buna catina?

Catina are mare importanta in medicina deoarece reprezinta o intreaga farmacie.  Catina este recomandata in avitaminoze, diaree, reumatism, urticarie, stari alergice, maladii neuroendocrine, anemii, boli circulatorii si astenia de primavara. Datorita proprietatilor bactericide, se recomanda in infectiile gastrointestinale si dermice. Se foloseste cu suuces in geriatrie si chiar in oncologie.

De asemenea, catina cu miere de albine se recomanda in ulcere, afectiuni ginecologice, arsuri. Se consuma in hepatita epidemica, cronica, in guta, pentru tratarea cirozei hepatice.

Cand se culeg fructele de catina?

Fructele de catina se recolteaza din august pana la primul inghet, prin taierea lor de pe ramuri. Pe langa reteta de catina cu miere, fructele de catina se folosesc pentru a obtine suc, sirop de catina cu miere, nectar, gem, jeleu, marmelada, dulceata, gelatina, umplutura pentru bomboane, lichior si alte bauturi. Fructele sunt foarte apreciate deoarece au o valoare alimentara mare.

Ce am făcut pentru a prepara catina cu miere de albine

Am plecat spre cumpăraturi, altele decât cele finale. În drumul nostru am ajuns pe la piaţă şi desi era o oră destul de târzie, la intrare am întâlnit un bărbat foarte plin de energie şi bună dispoziţie ce comercializa plante medicinale, simple, dar şi diferite amestecuri. Un om simplu care culege el singur plantele, le usucă în podul casei şi ştie din cărţi care le sunt întrebuinţările.

Am cumpărat de la el două ceaiuri, mai bine spus două amestecuri;

 • 1. pentru eliminarea toxinelor din organism, un amestec de trei- fraţi-pătaţi, mesteacăn, sunătoare,  coada-calului, gălbenele, păpădie frunze şi mentă.
 • 2. pentru insomnie (nu am probleme de acest gen, dar probabil este bun pentru a conferi o stare de linişte, de calm şi pace) – talpa gâştii, mentă, roiniţă, gălbenele, păducel, hamei, ciuboţica cucului şi levenţică.

Abia aştept să le încerc. Acum urmează cireaşa de pe tort…

Omul avea de vânzare catina şi l-am întrebat cum se face catina cu miere de albine. El mi-a spus așa:

 1.  se pune 1 kg de fructe de catina
 2. cu 1 kg de miere de albine,
 3. se lasă timp de 9 zile la macerat, vasul acoperit ermetic
 4. dupa cele 9 zile, se ia câte 1 sau 2 lingurițe pe zi, dimineata pe stomacul gol,

A adăugat că acest amestec de catina cu miere de albine ajută în cazul a peste 33 de boli pe care bineînţeles nu a stat să le enumere, printre care problemele cu vederea, fiind singura menţiune din toate 33.

Cum mă gândeam eu, am dat o cautare în mintea mea şi mi-am amintit că fructele de catina se pliază foarte bine pe problemele de imunitate, deci în primul rând o întăreşte, astfel neputându-se manifesta cele 33 de boli .

La ce este buna catina cu miere de albine?

honey

În concluzie, catina cu miere de albine este bună pentru întărirea sistemului imunitar, a vederii, întărirea unghiilor şi a firului de păr (bun împotriva căderii părului), a sistemului osos şi respirator. Este un leac universal bun la toate.

Catina cu miere de albine se poate administra si la copii, are beneficii in special in caz de raceala si gripa. Se recomanda 1-3 lingurite pe zi, inainte de masa cu cel putin 15 minute.

Catina cu miere de albine este un produs magnific, dar personal l-as include intrun medicament si mai puternic:

As amesteca într-un vas de sticla de 1l:

 • 500ml catina cu miere de albine,
 • 100ml gel de aloe vera,
 • 50 ml pasta de usturoi,
 • macerat de afine
 • 5-6 linguri de polen (crud sau pulbere).

Acest produs este mai mult decât poate avea nevoie orice boală ca să dispara din corpul tau.

Un tratament cu acest produs, minim o luna de zile, asigura organismul de cel mai puternic sistem imunitar din cate exista. Se consuma cate 1-2 lingurite dimineata pe stomacul gol, cu minim 15 minute inainte de masa. Aceasta cura cu catina ajuta la echilibrarea functiilor organismului si la vindecare.

Descopera mai multe leacuri si retete cu catina in acest articol!

Ganduri si impresii pentru "Catina cu miere – Beneficii, proprietati, tratament pentru 33 de boli":

 1. Jorjette C maricica
 2. Jorjette C Silvia
 3. Jorjette C Cata
 4. Jorjette C ION SAPUN
 5. Jorjette C geo
 6. Jorjette C veronica
 7. Jorjette C iuliana
 8. Jorjette C Denisse
 9. Jorjette C silvia

Care este gandul tau?