Bureţi de rouă cu sos de spanac si hrean

Bureţi de rouă cu sos de spanac si hrean

Ingrediente: 300 g bureţi, 450 g sos de spanac cu hrean, 1 legătură de ceapă verde, usturoi după gust, 1 legătură de asmaţuchi, 50 g flori albe de urzică moartă, 5-6 linguri cu fulgi de grâu germinat.

Mod de preparare: în platou se presară fulgii de grâu germinat, peste ei se aşează sosul amestecat cu bureţii tăiaţi fâşioare, ceapa mărunţită şi usturoiul pisat, iar deasupra se presară verdeţurile tăiate mărunt şi florile albe de urzică moartă.

Bureţi de rouă macerati în moare de varză cu sos

Se prepară ca la reţeta precedentă, cu aceleaşi ingrediente, cu deosebirea ca bureţii de rouă, imediat după ce au fost recoltaţi, se pun la macerat cu moare de varză timp de 24 de ore, apoi se scurg şi se combină cu sosul.

Aceşti bureţi maceraţi nu se ţin mai mult de 7 zile. La fel se pot macera şi vineţele, gălbiori, zbârciogi, pâinişoarele, iuţari, hribi, ciupercile de pajişte, de gunoi sau de cultură.

Articol etichetat cu:, ,

Care este gandul tau?

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.