Bulci cu surprize

Ieri a gătit Andrei, iar reţeta lui a fost mai mult decât delicioasă- este un bucătar desăvârşit:

[table id=11 /]

Compoziţia:

Legumele decongelate se pun într-o tigaie, cu 2 linguri de ulei. Se adaugă sare şi piper şi 2 linguri de smântână. Se amestecă şi se lasă la foc mic circa 15min. După, se lasă la răcit circa 10 min, apoi se amestecă legumele prăjite cu cele două ouă bătute.

Update: peşte afumat, mozzarela sau caşcaval, 2 felii de roşii, 2-3 feliuţe de mandarină.

Bulcile:

Se taie un capac la chifle şi se scoate miezul. Se taie cu gijă să nu se strice chifla sau să se găurească (nu prea tare) fundul chiflei.

Prepararea:

În final se pune cu lingura compoziţia în chifle, un strat de caşcaval dat prin răzătoare, se pune peste, jumătate de lingură de smântână şi se aşează capacul chiflei. Se pun în cuptor pe grătar, la foc mic şi se lasă circa 10 min (se poate observa cum se ridică capacul chiflei din cauza oului). Se scot chiflele, se presară restul de caşcaval, uniform,  şi se mai lasă în cuptor 5 min.

Servirea:

Chiflele se aşează în farfurie, se presară usturoiul tocat mărunt, iar peste se picură smântâna cât să cuprindă toată chifla (se mai înmoaie şi oferă o savoare specifică smântânei). Se ornează cu salată verde sau roşii şi verdeaţă.

Poftă bună.

Etichete:, ,

Spune care este gandul tau acum