Totul despre branza feta plus 10 rețete Grecesti originale

branza feta

2. Vinete coapte cu branza feta

Ingrediente:

  • 2kg de vinete (lungi și subțiri);
  • Ulei de măsline pentru prăjit;
  • 5 linguri de busuioc proaspăt tocat;
  • 5  căței de usturoi, tocat;
  • 0,5 kg de roșii coapte, cuburi;
  • 0,5 kg de branza feta, mărunțită;
  • Sare de mare;
  • Piper negru proaspăt măcinat.
vinete coapte cu branza feta

La preparare, pentru început spălați vinetele și înlăturați cozile, apoi le tăiați pe lungime în felii de 2-3 cm grosime. Le prăjiți ușor în foarte puțin ulei (până se înmoaie și sunt ușor rumenite).

Între timp, încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Întro tavă de copt, puneți vinetele. Adăugați peste vinete și roșiile, busuiocul, usturoiul, sarea și piperul, după gust, amestecate în prealabil întrun castron.

Deasupra peste toate, adăugați branza feta. Lăsați la copt timp de 45 de minute la 180 de grade Celsius. Se servește cald sau la temperatura camerei. Suficient pentru 6 porții delicioase!

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Matei Alexandru

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *