Totul despre branza feta plus 10 rețete Grecesti originale

branza feta

1. Tocană de carne cu branza feta la cuptor

Ingrediente:

  • 1kg de antricot dezosat;
  • 1kg de carne de miel dezosată;
  • 0,5kg de curcan dezosat;
  • 1kg de carne de porc dezosată;
  • 2 lingurițe de sare de mare;
  • 1/2 linguță de piper negru proaspăt măcinat
  • 1/8 linguriță de cimbru
  • 2 linguri de muștar preparat;
  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • 4 linguri de sos Worcestershire;
  • 1kg de branza feta, mărunțită;
  • 2 căni cu apă.
tocana de carne la cuptor cu branza feta

Pentru a prepara tocana cu carne si branza feta este important cum tăiați carnea. Tăiați toate cărnurile în bucăți mici de aproximativ aceeași mărime (aprox. 2-3cm). Acest amestec de 4 cărnuri este secretul tocăniței.

Într-un castron, o oală sau o tigaie mare combinați toate ingredientele (toate, TOATE!). Acoperiți cu un capac și lăsați la marinat în frigider timp de aproximativ  10 ore.

După ce a stat bine la marinat transferați conținutul într-un recipient ce-l puteți folosi la 200 de grade Celsius timp de o oră și 45 de minute. O ținem la cuptor și apoi testăm carnea. Când tocănița cu carne și branza feta este gata, ne spune carnea care trebuie să fie fragedă și să poată fi străpunsă ușor cu furculița.

În cazul în care spre sfârșitul preparării carnea începe să se usuce puteți adăuga apă clocotită însă puțin câte puțin începând cu o măsură de o ceașcă. Așadar conduita bucătarului presupune să ai între timp ceva apă pe foc la clocotit.

Să spunem că dacă nu uiți de ea sau nu dai focul prea tare, cantitatea de apă de la început, va ajunge. Servim oricum toată oala la vreo 12 persoane. Depinde acum cât de bună este și cât de repede se cere o a doua porție. Dar și mai bine ar fi să combini tocănita cu un aperitiv, precum rețeta următoare de branza feta si vinete.

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Matei Alexandru

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *