Biblia şi Coranul – Lupta pentru adevăr

biblia si coranul

Ştiu că istoria bibliei răspunde întrebării dacă Biblia este sau nu adevărată. Mai ştiu că în această istorie, s-a pierdut pentru totdeauna originalul în bibliotecile Vaticanului, loc de unde inchiziţia a pornit spre subjugarea celor care spuneau altceva decât ce vroia Biserica de atunci. La fel de bine ştiu că ceea ce este acum Biblia, o aglomeraţie de poveşti nemuritoare, spuse cu un vocabular întortocheat să pară că aşa se exprimau oamenii acum aproape 2000 de ani, poveşti care sunt schimbate de la adevărul lor, adevărul fiind înlocuit cu necesarul.

Precum masonii, marele cler al bisericii catolice are aceeaşi concepţie, cum că oamenii trebuiesc ajutaţi să-l înţeleagă pe Dumnezeu şi de aceea nu li se dă pe mână anumite informaţii, tocmai că le pot înţelege greşit sau le pot folosi în scopuri “rele”. După această idee merge lumea chiar de dinainte de Iisus, pe vremea când cei săraci, cei care munceau pentru cei care doar stăteau şi priveau, au devenit supuşi.

Să fim supuşi înseamnă să ascultăm cuvântul Domnului, spune Biserica creştină, ortodoxă, catolică. Să ne ascultăm vocea sau vocile interioare, inima, sufletul, ne apropie de divinitate, asta spune orice religie păgână. Diferenţa vine în viaţa controlului, în prima fază oamenii pot fi controlaţi, ţinuţi în frâu cu doctrina, în a doua fază nu, căci ascultând vocea interioară acţionezi altfel în viaţa ta, nu mai vrei să dovedeşti nimic, pentru că sufletul spiritului nu are ce să-i dovedească.

Savasan Yurtsever este autoarea unei cărţi destul de controversate, începând de la titlu şi până la subiectul ce îl tratează. Cartea o găsiţi de cumpărat sau o parte din ea vă pot eferi eu descărcând acest fişier.

biblia si coranul

Cartea se numeşte Biblia sau Coranul (în titlul original The Bible or The Koran), este în engleză şi face un continuu paralelism între Biblie şi Coran. Idei prezente în ambele cărţi, vorbind în esenţă despre acelaşi lucru, doar că având unele informaţii în plus sau în minus. Sper să vi se pară la fel de interesant cum mi s-a părut şi mie.

Acum, după ce am scris ce am scris în primul paragraf, analizând situaţia musulmanilor şi modul lor de a acţiona potrivit celorlalte religii, oarecum le înţeleg fanatismul. Desigur unii dintre ei spun că nu mai sunt fanatici, dar erau şi în trecut şi vor fi şi în viitor, până nu înţelegem toţi că nu există nici o diferenţă în esenţă doar în detaliile “scrise” cu mintea nu cu sufletul.

Le înţeleg dorinţa de a-şi impune religia şi “de a pedepsi pe necredincioşi” pentru că noi şi aşa avem o religie falsă! Coranul este Biblia, doar că puţin mai stufoasă. Citind din ambele vă veţi speria de câte coincidenţe există deşi cică sunt scrise de persoane diferite care nu au avut legături între ele, creştinii cu musulmanii şi invers.

M-aş pocăi dacă aş avea o alternativă, dar nu am, toate religiile au probleme, toate vorbesc de iubire dar apartenenţii nu împărtăşesc această iubire, nu o adoptă în viaţa lor pentru că nu există nici o religie care să unească oamenii aşa pur şi simplu nu doar dacă sunt bolnavi sau au nevoie de ajutor, ci aşa din plăcere, din dragoste …

Am religia mea dar stau cu acte false în creştinism.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Bogdan Cristescu

Păreri și impresii:

10 răspunsuri la „Biblia şi Coranul – Lupta pentru adevăr”

  1. Avatar Eu_pseudonim
    Eu_pseudonim

    La 12:12 l-am scris, dar pana am apasat sa se trimita s-a facut 12:13 =(
    Povestea asta e cea mai emotionanta creatie care a fost vreodata trecuta pe sub ochii mei!

  2. ceasul tău e în urmă cu un minut! Uită-te, s-a înregistrat comentariul la 12:13

    Povestea este primită pe email, dar m-a emoţionat şi pe mine …

  3. Avatar Eu_pseudonim
    Eu_pseudonim

    CEA MAI FRUMOASA POVESTIRE PE CARE AM VAZUT-O IN VIATA MEA!! DREPT URMARE O COPIEZ SI O PASTREZ INTR-UN FISIER!!

    M-A LASAT FARA VORBE TALCUL POVESTII!!! MERSI MULT DE TOT.

    Este exact ceea ce voiam eu sa zic in comentariu…

    Ora 12:12.

  4. Uite o mică poveste:

    Se povesteste că un tânăr, singur la părinti, urma să-si încheie cu brio studiile academice. De luni de zile admirase o masină expusă în vitrina unui magazin auto. Stia că tatăl lui îsi poate permite să cumpere o astfel de masină, asa că si-a exprimat dorinta să o primească în dar la absolvire.
    Ziua mult asteptată se apropia, însă fără ca tânărul să poată depista vreun semn că masina mult visată va intra în posesia sa. O usoară dezamăgire începuse să i se cuibărească în inimă.

    În seara dinaintea festivitătii de absolvire, tatăl si-a chemat fiul în birou. L-a felicitat pentru anii de studiu si i-a spus cât de mândru este de el si cât de mult îl iubeste. Apoi i-a întins o cutie frumos împachetată, rostind emotionat: „Felicitări, fiule!”
    Fiul a deschis cutia, sperând că va găsi în ea cheile masinii. Însă în cutie se afla o biblie scumpă, îmbrăcată în piele, cu numele lui scris în litere aurite pe copertă.
    Dezamăgirea i s-a transformat în mânie.
    – Cu banii pe care îi ai, tu îmi dai ca dar la absolvire o Biblie?
    Trântind Biblia pe biroul tatălui, tânărul a iesit furios din cameră, părăsind definitiv casa tatălui său.

    Anii au trecut. Tânărul de odinioară avea de-acum o afacere prosperă si o familie frumoasă. Într-un târziu, si-a dat seama că vremea nu stă în loc si a hotărât să-si viziteze tatăl, pe care nu-l mai văzuse din ajunul absolvirii facultătii.
    Însă înainte ca să poată pleca la drum, o telegramă fulger îl anuntă că tatăl lui a decedat si că toată averea i-a rămas lui, ca singur mostenitor.

    Ajuns din nou acasă după ani de zile, inima i-a fost coplesită de tristete si regrete. A intrat în biroul tatălui său. La un capăt al mesei grele din lemn de stejar se afla biblia pe care o primise în ajunul absolvirii – în aceeasi pozitie în care o lăsase el înainte de a părăsi casa părintească. Cu ochii împăienjeniti de lacrimi, fiul a luat-o, a deschis-o si a început să citească în ea.
    La un moment dat, întorcând încă o filă, un plic alb a fluturat la podea. S-a aplecat să ridice plicul, pe care se afla adresa magazinului auto de unde sperase cu ani în urmă să primească masina mult visată. În plic, un contract de vânzare, datat în ziua absolvirii. ACHITAT – scria în litere mari peste termenii contractului. Masina îl astepta de ani de zile în garaj.

    De câte ori nu trecem cu vederea binecuvântările lui Dumnezeu, doar pentru că nu sunt „împachetate” cum ne-am asteptat ?

  5. Avatar Eu_pseudonim
    Eu_pseudonim

    Dupa parerea mea, Biblia si probabil si Coranul (nu l-am citit inca) sunt adevarate. Doar dintr-un singur sens: acela ca mai intai il fac pe om sa aiba calitati, pe urma il invata restul. Acum toata lumea stie de cartea “Secretul” sau de filmul cu acelasi nume…nu zic ca nu-i bine, dar toate acestea intr-un viitor apropiat se vor folosi distructiv. Totusi unii incearca (in alte versiuni ale Bibliei simplificate) sa introduca aceste calitati. Dau un exemplu: Sa nu lasi apa deschisa ca-ti consumi energia, sa nu consumi hartie etc.
    Si totusi oamenii (unii) cred in asta, o spun la altii (crezandu-se mari intelepti) dar cand e vorba sa o faca, ei nu o fac…Si uite asa se consuma copacii, apa, planeta devine un spatiu doar al “Sperantei si Optimismului”. Va spun si chiar va promit, ca in viitorul apropiat, cand planeta se va degrada, nimeni nu va mai fi optimist. Si isi vor da seama de greseala facuta, sau nu vor intelege de ce atunci sunt tristi, si cand erau copii erau asa de fericiti.
    Va dau alt exemplu, actritele porno. Credeti ca ele nu stiu de acest “secret” bolnav? Ba stiu!!!! Si uitati ce fac, cata tristete am in mine cand vad vreo femeie care-si arata contururile obscene.
    Nu cunosti fericirea pana ce nu ai cunoscut tristetea :(. De asta zic ca Biblia are un rol foarte benefic. Recunosc ca la inceput e grea de inteles, e urata si crezi foarte putin in ea. Dar ea este ca un parinte cu un copil, copilul nu intelege de ce parintele nu-l lasa la calculator toata ziua, nu intelege de ce nu-l lasa pana la 2 noaptea treaz…Dar daca reusesti sa asculti Biblia, sa ai credinta, ajungi om de exceptie.
    Ca sa ajungi asa, nu-ti trebuie neaparat Biblia, ci doar experienta de viata…Dar cum majoritatea de azi uita, nu e de mirare ca nu mai exista oameni de exceptie.
    Acum daca vreti credeti, daca nu asta e. Ca si cu Biblia 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *