Reteta de Bezele – Micile printese

Daca este sa vorbim despre bezele, cu siguranta va fuge gandul la copilarie. Bezelele sunt acele „chestii” mici si colorate pe care le bagi in gura dintr-o inghititura si simteai cum se inmoaie si se topesc, si erau dulci si le gaseam pe la cofetarii, sau chiar si pe masa de sarbatori daca le facea mama.

Reteta de bezele este din punctul meu de vedere cea mai simpla reteta de prajituri, de dulciuri. Pentru bezele ai nevoie de putine ingrediente si un timm foarte scurt de preparare.

Ingrediente  pentru reteta de bezele

  • 2 albusuri
  • zahar
  • 1 lingurita zeama lamaie
  • o sfecla rosie mica sau colorant alimentar rosu.
  • Ornamente din zahar, colorate si de diferite forme.

Reteta de bezele – Mod de preparare si secrete

  1. Se bat bine albusurile spuma si apoi treptat se adauga zahar si se bate bine pana cand la ridicarea telului sau a mixerului albusul ramane ridicat dupa forma data. (in momentul in care incepi sa adaugi zaharul, cand intorci castronul cu albusurile batute, acestea nu ar trebui sa cada, deci trebuie batute foarte bine!)
  2. Se fierbe o sfecla rosie mica cu tot cu coaja si la racire se da pe razatoare. Se aseaza intr-un tifon si se scurg cateva picaturi in compozitia de bezea. Se amesteca bine si apoi se adauga zeama de lamaie si iar se amesteca bine.
  3. Cu ajutorul unei pungi sau a unui posh se fac formele de bezea pe hartia de copt asezata in tava.
  4. Se dau la foc potrivit cu usa crapata pana incep usor sa crape. Sunt ca micile cristale daca sunt putin crapate…sau personal imi plac mai mult crapate decat lucioase.
  5. Cand se scot din cuptor se orneaza cu cate un ornament din zahar colorat sau se servesc asa simple.

Pofta buna si o viata dulce si pufoasa sa aveti!

Articol etichetat cu:, , , , ,

Ganduri si impresii pentru "Reteta de Bezele – Micile printese":

  1. ianis28 dominic
  2. ianis28 ianis28

Care este gandul tau?