Bergamota sau portocalul amărui – beneficii ale uleiului esential

Bergamota sau portocalul amărui (Citrus bergamia) – Bergamota are flori și fructe aromate. Din coaja subțire și netedă a copacului se extrage uleiul de bergamotă care se folosește la apa de colonie și la ceaiurile Earl Grey.

Părți folosite: florile și fructele

Bergamota – beneficii pentru sanatate

Bergamota este surprinzător de nutritiva, are un parfum proaspat si un ulei esential foarte util, care este preluat din coaja. Suplimentele pe baza de portocala amaruie sunt consumate din mai multe motive, inclusiv pentru ca ajuta la scaderea nivelului de colesterol, a glicemiei, reduc obezitatea și rigiditatea arterială.

Originar din Asia de Sud, acest soi de portocal, Citrus bergamia, a fost exportat în Italia unde a înflorit, iar acum fructul este recoltat în scopuri medicinale și comerciale. Fructul este de marimea unei portocale, doar ca este de culoare galbenă. Sucul este foarte acru și amar in acelasi timp, asa ca uneori este destul de dificil sa consumi suficient pentru a obtine beneficiile pe care le are de oferit.

Se pare ca sucul de bergamot (spre deosebire de coaja utilizata în ceaiurile Earl Grey) conține cantități deosebit de mari de polifenoli unici. In momentul în care sucul este extras, concentrat și standardizat sub formă de tablete, acesta scade dramatic numarul trigliceridelor si a colesterolului LDL, creste de protecție HDL colesterol, ajuta la controlul glicemiei si imbunatateste functia arteriala generală și sănătatea cardiovasculară.

Utilizări magice: bergamota este folosita pentru ritualurile de protecție și pentru bani. Adăugați în apa de baie pentru aceste scopuri, dacă aveți ocazia să găsiți flori naturale (uscate chiar). Există pe piață foarte multe versiunisintetizate de ulei, însă nu ar trebui să le utilizați, așa că fiți atenți la ce cumpărați.Incercati sa gasiti un ulei cat mai autentic, chiar daca e putin mai scump.

Uleiul esential de bergamota in aromoterapie

Uleiul esential de bergamota ajuta in caz de: mușcături de insecte, ulcere varicoase, răceală, gripă, febră, acnee, tensiune, răni, tuse, stres, ca și antidepresiv, ca o alifie împotriva insectelor, în cazul cistitei, a bolilor infecțioase, flatulență, pierderea poftei de mâncare. Calitățile uleiului de bergamotă: răcoritor, calmant, sedativ, reglator, echilibrează, antidepresiv.

Articol etichetat cu:, , , , ,

Care este gandul tau?