Ciocolata neagra ~ 8 beneficii si motive sa o mananci zilnic

ciocolata neagra

Ciocolata este un ingredient important în dieta fiecăruia dintre noi. Deşi consumul de ciocolată este destul de controversat, se pare totuşi că ciocolata neagra are efecte nemaipomenite asupra sănătăţii! Hai să vedem împreună ce ne oferă ciocolata neagra şi de ce nu trebuie să ne fie frică de ea!

Ce beneficii îţi oferă consumul de ciocolata neagra?

O inimă sănătoasă

Ciocolata neagră este plină de flavonoide , compuşi antioxidanti care menţin sănătoase venele si arterele. Aceşti antioxidanti pot ajuta , de asemenea, la creşterea fluxului sanguin către inima si a tensiunii arteriale. Consumul de ciocolata neagră reduce riscul de formare a cheagurilor de sange . Acum , este important să reţii un lucru, şi anume că ciocolata neagră este ciocolata cu beneficii pentru sanatate .

ciocolata neagra

Ajuta la pierderea in greutate

Când am citit asta prima dată, am fost sceptică , dar cercetatorii au descoperit ca ciocolata neagră poate ajuta o persoana sa se simta mai mulţumită dupa ce mănâncă . O persoană care mănâncă ciocolată neagră ar putea reduce pofta de dulce , de alimente sarate , fapt care la rândul său, ar putea duce la scăderea in greutate . Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să înlocuieşti o masă întreagă cu ciocolata neagra , dar o bucată sau două după masă ar trebui să fie suficient pentru a-ţi satisface poftele .

Reduce stresul

Nu incerc să încurajez consumul de dulciuri pe fond emoţional, însă există unele beneficii ale consumului de ciocolată atunci când eşti într-o dispoziţie proastă sau dacă ai avut o zi mai neplăcută. Atunci când o persoană experimentează o stare de stres, corpul secretă cortizol, hormonul stresului. Un studiu efectuat în Elveţia sugerează că la persoanele stresate sau anxioase care au consumat ciocolata neagra zilnic, timp de 2 săptămâni, s-a observat o scădere semnificativă a acestui hormon. Cheia este insă moderaţia. Câteva bucăţi de ciocolata neagră din când în când, ar putea ajuta la reducerea stării generale de stres.

Creşte nivelul de inteligenţă

Sunt puţin sceptică în ceea ce priveşte acest aspect, şi asta pentru că, dacă este adevărat acest lucru, ar trebui să fiu următorul Einstein. Cu toate acestea, unele cercetări sugerează că atunci când eşti stresat la locul de muncă sau la şcoală, o bucatica de ciocolata neagra poate ajuta la creşterea fluxului sanguin la nivelul creierului timp de 2-3 ore, asta ajutând la creşterea puterii creierului.

Diminuează tusea

Ciocolata neagra conţine teobromină, o substanţă chimică care ar putea ajuta la calmarea tusei. Un studiu a constatat că ciocolata neagra lucrează aproape la fel de bine ca un sirop de tuse cu codeină. Punctele bonus sunt câştigate bineînţeles de ciocolată, pentru că are un gust mult mai bun decât orice sirop de tuse.

Ajuta la scaderea riscului de accident vascular

Un studiu suedez a constatat că femeile care au mâncat mai mult de 45g de ciocolată neagră pe săptămână au prezentat un risc de accident vascular cerebral cu 20% mai mic, comparativ cu femeile care au consumat mai puţin de 9g pe săptămână.

beneficiile consumului de ciocolata neagra

Îmbunatateste vederea

Am menţionat că ciocolata ajută la îmbunătăţirea fluxului sanguin la nivelul creierului. Acest flux îmbunătăţit al sângelui poate ajuta, de asemenea, la îmbunătăţirea vederii.

Protejează pielea

Antioxidanţii descoperiţi în ciocolata neagra ar putea oferi o oarecare protecţie la razele UV. Acest lucru nu înseamnă că poţi mânca o tabletă de ciocolată neagră şi vei avea protecţie solară completă, dar, câteva bucăţele te-ar putea ajuta să îţi conferi o protecţie suplimentară faţă de cea naturală.

Alege ciocolata neagra cu atenţie!

Ca majoritatea lucrurilor din viata, nici o ciocolată nu este la fel cu alta. Consumul de ciocolata neagra îţi poate oferi beneficiile enumerate mai sus, trebuie doar să fii atent la câteva detalii:

  1. Asigură-te că ciocolata conţine> 60% cacao.
  2. Ciocolata neagra ar trebui să fie făcută din unt de cacao în loc de grăsimi, cum ar fi uleiurile de palmier şi nucă de cocos.
  3. Ciocolata neagra nu trebuie să conţină uleiuri hidrogenate sau partial hidrogenate.
  4. Neagră este cea mai bună: fitochimicalele contribuie la pigment. Mai multe flavonoide înseamnă ciocolată mai inchisa la culoare si astfel beneficiile pentru sănătate sunt mai mari .
  5. Ciocolata este la fel de bună ca ingredientele sale, uită-te după ciocolata neagra facută din boabe de cacao organice sau destul de comercializate.

Acum, nu trebuie să te simţi vinovat pentru că uneori mănânci prea multă ciocolată, însă aminteşte-ţi să te bucuri de ea cu moderaţie!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

2 răspunsuri la „Ciocolata neagra ~ 8 beneficii si motive sa o mananci zilnic”

  1. Interesant, o sa consum mi-ar fi buna pentru stres 🙂

    1. Ai grija numai sa fie cat mai naturala, ca daca e de calitate inferioara, nu are aceleasi efecte. Oricum, ciocolata este o placere pentru papilele gustative, asa ca ne face sa ne simtim bine si uneori nu mai dam importanta asupra calitatii produselor. Tot pentru stres, multe fructe si legume proaspete!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *