Baile medicinale cu alge marine mineralizează si regenereaza corpul

baile medicinale cu alge marinealge marine

Considerate a fi “prima manifestare a vieţii” algele marine au fost utilizate din cele mai vechi timpuri în alimentaţie dar şi în terapeutică, mai ales în uzul extern. Există mai multe tipuri de alge marine, componenta comună este aceea că sunt foarte bogate în oligoelemente, vitamine şi enzime precum şi alte substanţe importante în menţinerea sănătăţii sau în tratamentul unor boli. Datorita acestor substante hranitoare, sunt recomandate in baile medicinale.

În alimentaţie algele au fost folosite mai ales în Orient, extremul Orient şi în ţările nordice. Tot aici baile cu alge erau binecunoscute, iar în secolul XVIII ele erau utilizate şi în Europa în curele marine.

Baile medicinale cu alge marine acţionează prin piele la mineralizarea organismului. Ele ajută la dilatarea capilarelor, cicatrizarea ţesuturilor favorizând o mărire a transformărilor care au loc la nivelul celulelor. De asemenea stimulează sistemul circulator ducând la o regenerare organică a ţesuturilor.

Cum se fac baile medicinale cu alge?

bai medicinale cu alge marine

Într-un săculeţ de pânză se pun algele uscate apoi săculeţul se pune în cada pentru baie şi se toarnă peste, apă fierbinte pentru ca algele să se umezească bine. Se lasă să se umple baia cu apă caldă până la temperatura de 37*C. În timpul baii pielea trebuie masată cu ajutorul săculeţului cu alge insistându-se la articulaţii sau la zonele afectate de celulită. Pentru cei care suferă de varice, se pot masa picioarele, de la talpă spre coapsă cu acelaşi săculeţ cu alge.

Durata bailor este de aproximativ 30 de minute. La sfârşitul timpului acordat baii se va sta culcat jumătate de oră. Aceste bai se pot face dimineaţa, după amiaza sau ca relaxare, de 2-3 ori pe săptămână timp de o lună de zile.

Băile cu alge pot fi amestecate cu uleiuri aromatice care vor favoriza pătrunderea prin piele a constituenţilor, aceste arome fiind adevăraţi vectori care ajută la difuzarea în piele a principiilor active ale algelor.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *