Backlink-uri de calitate pentru blogul tău

Vreau să îți prezint o tehnică foarte ușoară de ați promova blogul pe alte site-uri, într-o manieră în care aduni backlink-uri și indexare rapidă de la motoarele de căutare.

Înainte de a începe, trebuie să îți amintesc că orice modificare faci spre o promovare online, rezultatele nu vin imediat. Acordă timp și urmărește statisticile traficului tău. Dacă nu folosești încă Google Analytics, te sfătuiesc să îți pornești acest serviciu din contul tău google!

Pe ce site-uri îți poți face publicitate gratuită la domeniul tău?

Cel mai simplu ar fi să te orientezi către forumuri și rețele de socializare. Forumurile și grupurile virtuale sunt ținta mea în acest mic tutorial! Există multe aplicații CMS ce permit instalarea de scripturi gen Forum, iar în unele cazuri, adminii permit userilor să aibă o pagină de profil. Pe această pagină de profil tu vei putea să îți pui unul sau două link-uri.

Dacă aceste pagini de profil sunt și indexabile (adică nu au restricție prin fișierul robots.txt sau tag <meta>) atunci merită să încerci.

Cum găsești aceste forumuri pentru o pagină de profil?

Simplu, foarte simplu! Caută pe google.com următoarea sintagmă:

inurl:ro/user/register

forum profil blog backlink

Dacă nu ești familiarizat cu căutările avansate în Google Search, te sfătuiesc să înveți principalele comenzi tip ”sfaturi si trucuri pentru căutare”.

Rezultatele vor fi site-uri românești care au posibilitatea de înregistrare. Mai departe, le accesezi pe rând și la fiecare:

 1. cauți să vizualizezi pagina de profil a unui user să vezi ce detalii poți completa (te interesează link-uri și biografie – uneori poți insera link în biografie)
 2. verifici fisierul robots.txt (numesite.ro/robots.txt direct în browser) să nu aibă Disallow pe structura URL a paginilor de profil pentru useri (în general structura e numesite.ro/users/nume-user)
 3. îți faci cont, intri la editare profil, și încerci să completezi cât mai sincer și mai natural datele personale inclusiv adresa blogului tău, avatar, și o scurtă biografie despre tine (mai toate profilele permit completarea unei biografii)
 4. pentru o mai bună credibilitate în cazul în care admini șterg useri fără activitate, intră și comentează pe forum atunci, o dată măcar, apoi salvează undeva adresa și mai intri o dată la 2-3 luni să mai comentezi ori să postezi ceva pe forumul respectiv!

Aș lua un exemplu să îl parcurgem împreună, dar cred că asta ar însemna să dau de gol tehnica în fața adminilor de forumuri. Te voi considera perspicace și descurcăreț și te aștept cu întrebări!

Atenție, prin această tehnică nu urmărim doar creșterea PR-ului. Mai degrabă vei câștiga simpatia motoarelor de căutare, mai ales dacă forumul ales de tine este bine cotat pe NET.

NOTĂ 1! Verifică de două ori înainte să pornești să îți faci cont. Păstrează adresele cu conturi și accesează-le periodic. Acordă o importanță acestei tehnici ca să fie cu adevărat un success garantat! Fii sincer și rezonabil când îți promovezi link-uri, nu atrage atenția cum că ești cu cont nou acolo doar pentru a primi un link dofollow către blogul tău.

NOTĂ 2! Îți sugerez să îți promovezi URL-ul principal dar și URL-uri la unele postări de calitate!

Articol etichetat cu:, , ,

Ganduri si impresii pentru "Backlink-uri de calitate pentru blogul tău":

 1. Bogdan Cristescu Ana-
 2. Bogdan Cristescu Cosmin
 3. Bogdan Cristescu Service Aer Conditionat
 4. Bogdan Cristescu Cristian
  1. Bogdan Cristescu Cristian
 5. Bogdan Cristescu Dan Pro
 6. Bogdan Cristescu ALEX
 7. Bogdan Cristescu vali

Care este gandul tau?

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.