Aromaterapia – amestecuri de uleiuri esențiale

Afrodisiac – amestec de lux pentru momentele intime : extract de iasomie, trandafir, nucșoară, paciuli și cuișoare.

Echilibrare – pentru echilibrul emoțional și mental: extract de elmi (un fel de rășină), mușcată și Vetivera zizanioides.

Deconectare – un puternic amestec de lavandă, iarbă de lămâie, mentă și lămâie pentru căndeluța de aromaterapie sau câte o picătură pe manșete.

Calmant – pentru a te relaxa fără ajutorul sedativeleor – amestec de esență de lămâie, portocală, vetivera și ylang-ylang.

Citric – un amesec picant ce conține grapefruit, mandarin șu uleiuri esențiale de tei.

Decongestionant – un amestec pentru plămâni și pentru nas – un amestec de lavandă, eucalipt, mentă, niaouli (Melaleuca leucadendron – copac din Australia și Noua Guinee) și cajaput (Malaleuca cajuputi – copac din India de Est).

Destresare – vorbește de la sine – conține grapefruit, paciuli și santal.

Detoxifiant – un amestec deosebit de bun în combinație cu un program de dezintoxicare – poate fi adăugat la baie (în cadă chiar în momentul în care vă băgați în apă pentru a nu se evapora) sau la loțiuni și uleiurile pe care le folosiți pentru piele. Conține exxtract de semințe de morcov, semințe de țelină și boabe de ienupăr.

Dis-de-dimineață – un amestec care să vă trezească și să vă pregătească pentru provocările de peste zi – conține portocal amar, mandarin și priboi.

Înviorător – consolidează și stimulează – conține piper negru, iarbă de lămâie, pin și rozmarin.

Favorizează meditația – pentru pacea interioară, pentru împământare și pentru înălțare – conține dafin, cedru, elemi (rășină) și lemn de santal.

Pe timp de noapte – un amestec de măghiran și lavandă, acestea fiind folosite de secole pentru a ajuta la relaxare și la inducerea somnului.

Purificare – conține extract de boabe de ienupăr, portocal, rozmarin și petitgrain(ulei distilat din frunzele și tulpina portocalului amarui – citrus aurantium).

Relaxare – puneți acest amestec în vasul de aromaterapie sau în uleiul de masaj și observați cum stresul se diminuează. Nu face minuni, dar cu siguranță vă ajută să vă relaxați. Conține extract de lemn de cedru, ylang ylang, paciuli și portocal. Foarte relaxant pentru corp și pentru minte este amestecul de portocală cu neroli (ulei distilat din flori de portocal).

Revitalizant – reîmprospătează și trezește simțurile – conține busuioc tei și mentă.

Romantic – un amestec de lux pentru a crea starea de spirit potrivită unei povești de dragoste sau unui răsfăț – conține ylang ylang, lemn de santal, trandafir (Rosa damacena) și iasomie.

Liniștitor – reconfortant – conține trandafir și rășină.

Favorizeată studiul – vă ajută să vă concentrați și să vă amintiți în timp ce învătați pentru examene – conține rozmarin și busuioc.

Amestecuri sinergetice – afrodisiac – pentru momentele intime – conțin uleiuri esențiale de trandafir (rose absolute), iasomie, patciuli, nucșoară și cuișoare.

Încălzire – un amestec încălzitor de ghimbir, portocală dulce și tămâie.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Un răspuns la „Aromaterapia – amestecuri de uleiuri esențiale”

  1. Foarte interesant articolul. Eu imi pun in vasul de aromoterapie ulei de vanilie. Nu stiu daca este vorba de faptul ca ador mirosul, sau are si vreo semnificatie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *