Apa alcalina – reteta pentru cresterea pH-ului in organism

Apa alcalina, alcalinitatea sau aciditatea, sunt termeni ce vizează valoarea PH-ul într-un mediu organic precum corpul nostru (Potentia Hydrogenii – Puterea Hidrogenului). Din vasta documentație de specialitate, atâtea cercetări și atâtea puncte importante analizate, în acest articol am concluzionat reteta pentru creșterea pH-ului în organism așa:

  • pH-ul sau activitatea ionilor de Hidrogen
  • Alcalinizarea (baza) sau Aciditatea (acid)
  • pH-ul neutru și apa alcalina
  • 4 retete de alcalinizare a apei potabile

pH-ul sau activitatea ionilor de Hidrogen

Valoarea PH masoara pe o scala de la 0 la 14, activitatea ionilor de Hidrogen. Ionii de Hidrogen masurati sunt polarizati pozitiv (H+).  Ei sunt eliberati din molecule de apa oferind in urma lor si ionii OH- (polarizati negativ). Asadar, intrun vas cu apa avem si molecula de apa H2O si ioni liberi H+ si OH-.

Aceasta ionizare a apei este un proces natural. Cu cat in apa se acumuleaza mai multi ioni H+ cu atat apa este mai acida. Asa intelegem ca apa alcalina, este o apa aproape neutra, adica are valoare pH putin peste 7.

Grila de masura ph activitatea ionilor de hidrogen

 

Grila de masura ph activitatea ionilor de hidrogen

De ce este important ca nivelul pH din organismul nostru sa nu scada sau sa urce prea mult dupa 7? Pentru ca, de exemplu, analizele arata ca sângele, limfa și lichidul spinal cerebral din corpul uman sunt programate genetic sa fie ușor alcaline la un pH de 7,4.

Asadar un PH neutru nu este un ideal ci un concept firesc, natural. Puse pe scala valorilor nivelului pH produse precum laptele, detergentii ori sangele arata asa:

Scala valorilor ph cu exemple

 

Scala valorilor ph cu exemple

Alcalinizarea (baza) sau Aciditatea (acid)

Daca ai o problema de sanatate, cel mai probabil corpul tau este acid. Cercetarile arata ca, cu exceptia cazului in care organismul este alcalin, corpul uman nu poate sa se vindece. In cazul in care pH-ul corpului nu este echilibrat, nu se asimileaza in mod eficient vitamine, minerale si suplimentele alimentare. Nivelul pH-ului corpului influenteaza totul!

Pentru ca suntem peste 70% apa, acum stim clar cu ce ne putem vindeca de orice afectiune oricat de grava ar fi ea: apa alcalina cu pH peste 7!

La un pH usor peste 7.4, celulele canceroase devin latente, iar la un pH de 8,5 vor muri, in timp ce celulele sanatoase isi vor continua activitatea. Acest lucru a dat nastere la o varietate de tratamente bazate pe cresterea alcalinitatii tesuturilor, precum ar fi dieta vegetariana, consumul de sucuri de fructe si legume proaspete, precum si la suplimentarea dietei cu minerale alcaline cum ar fi calciu, potasiu, magneziu, cesiu si rubidiu. Nimic nu se poate compara cu puterea de alcalinizare instantanee a bicarbonatului de sodiu! Iti recomand apa alcalina cu bicarbonat de sodiu, dar si cu alte ingrediente. Vei gasi cateva retete de apa alcalina mai jos!

Valoarea scazuta a pH-ului favorizeaza, in organism, probleme de sanatate precum:

  • dezechilibre hormonale
  • slăbiciune cardiovasculara
  • afectiuni ale vezicii urinare si a rinichilor
  • deficit imunitar
  • accelerarea daunelor cauzate de radicalii liberi.
  • slăbiciunea sistemului structural, inclusiv oase fragile, fracturi de șold și disconfort la nivelul articulațiilor
  • stresarea funcției hepatice
  • energie scazuta
  • digestie si eliminare lentă
  • apariția de infecții fungice
  • creșterea tumorilor

Pentru a-ti alcaliniza organismul tot ce ai de facut este sa consumi cat mai multa apa alcalina. Iti poti prepara acasa apa alcalina. Poti folosi apa potabila de la robinet sau apa imbuteliata, folosind una din retetele de alcalinizare a apei prezentate mai jos:

Cum sa prepari acasa apa alcalina – 4 retete

Apa alcalina cu bicarbonat de sodiu

Adauga 600 mg de bicarbonat de sodiu la un pahar cu apa (250 ml de apa). Bicarbonatul de sodiu are un continut alcalin ridicat. Cand bicarbonatul de sodiu se amesteca cu apa, acesta creste proprietatile alcaline ale apei. Se agita (daca folosesti o sticla cu apa) sau se amesteca foarte bine. Daca esti la o dieta cu continut scazut de sodiu, se evita apa alcalina cu bicarbonat de sodiu.

Apa alcalina cu lamaie

Lamaile sunt anionice (încărcate cu sarcină electrică negativă), asa ca atunci cand bei apa cu lamaie, corpul tau reactioneaza la proprietatile anionice.

Pentru reteta de apa alcalina cu lamaie, umple un borcan de sticla cu 2 litri de apa. Se ia o lamaie si se spala bine. Se tine mai apoi 15 minute in apa cu otet sau apa cu bicarbonat de sodiu pentru a indeparta substantele toxice de la nivelul cojii. Se taie mai apoi lamaia in 8 si se adauga in apa, fara a o stoarce. Se acopera si se lasa intre 8 si 12 ore la temperatura camerei. Pentru mineralizare, se poate adauga o lingura de sare de Himalaya sau de sare de mare. Sarea de Himalaya conține 84 de minerale și oligoelemente din cele 92 ce se găsesc în corpul uman. Dupa cel putin 12 ore, se strecoara si se consuma aceasta apa alcalina obtinuta pe parcursul unei zile.

Apa alcalina cu zeolit

Pentru a prepara apa alcalina , se adauga o lingura de pudra de zeolit la 2 litri de apa. Se lasa minim 6 ore, apoi se bea apa limpede. Se mai poate pune o data apa peste zeolitul ramas pe fundul sticlei, rezultand tot o apa alcalina. Apoi, dupa consum, se spala sticla si se pune pudra de zeolit noua.

Apa alcalina cu argila

Pentru consumul cotidian, se pune o lingura de argila la 2 litri de apa. Se agita si se lasa sa stea minim 6 ore. Se bea apa alcalina limpede de pe argila. Aceasta apa alcalina cu argila se poate bea oricand, nu doar in cure.

Echilibreaza nivelul pH-ului din corp printr-o dieta alcalina

Dieta alcalina este cheia unei vieti lungi si sanatoase. Fructele si legumele proaspete alcalinizeaza organismul. De ce? Pentru ca toate fructele, legumele, semintele, si orice produs vegetal ce nu este modificat genetic de om, are pH-ul peste 7. Da, toate produsele vegetale crescute in pamant, facute de Dumnezeu, de Mama Natura, sau cum vrei sa ii spui tu, sunt alcaline!

Dintre produsele cu cea mai mare cota de alcalinizare enumeram: ciuperci, citrice, curmale, stafide, spanac, grapefruit, rosii, avocado, ridiche neagra, lucernă, iarba de orz, castraveți, varză, iarba de grau, broccoli, oregano, usturoi, ghimbir, andive, țelină, sfeclă roșie, pepene verde, smochine, banane coapte, etc.

Fructele, germenii si legumele nefierte sunt datatoare de viata la propriu. Pentru aportul de proteine vegetale, consuma migdale, cocos, seminte de in, seminte de dovleac, seminte de susan, seminte de floarea soarelui.

Misterul apei!

Documentar despre apa, subtitrat in limba romana!

Play

Nu te mai intreba ce sa mananci! Alege sa consumi doar produse 100% naturale, crude, nefierte, si vei reusi sa te vindeci de orice boala pastrandu-ti organismul alcalin pe tot parcursul vindecarii tale! Dieta alcalina face minuni, daca esti tu sincer si alegi sa o urmezi! Alcalinizeaza organismul consumand apa alcalina cu valoarea pH peste 7. Asta inseamna echilibru, armonie si sanatate, in tine!

Care este gandul tau?