Totem – Interpretare vise – 44 Animalele din vis

POTÂRNICHEA – spirala sacră

Potarnichea traia din abundenta pe campiile Americii de Nord, dar acum numarul acestor pasari s-a redus drastic. Multi indieni de la campie pastreaza insa in traditia lor Dansurile sacre in spirala, Dansul Potarnichii, care este unul din cele mai vechi simboluri umane.

potarnicheO tornada, un vartej, are darul sa te duca la centru, si spirala este vazuta ca o metafora pentru iluminare si viziune personala. Dervisii invartitori din traditia Sufi, actioneaza pe acest principiu, ei ajungand sa intre in Marea Liniste si sa acceseze anumite viziuni si raspunsuri, comunicare directa cu Creatorul.

Directia invartirii, in sensul acelor de ceasornic sau invers, are de asemenea darul de a atrage sau respinge anumite energii.

Potarnichea ne indeamna sa meditam la calitatea miscarii in viata noastra.

O meditatie poate incepe imaginandu-ne Soarele cum se misca impreuna cu multe alte stele in galaxia spiralata a Caii Lactee. Apoi putem sa atragem catre noi aceasta spirala, si sa vizualizam propria noastra spirala, ADN-ul propriu cu elicea sa dubla, si aranjamentul ca o scara de franghie rasucita in forma de burghiu. Analizand modul in care ne deplasam noi insine prin viata, este bine sa ne intrebam, sa constientizam, ce fel de energii trimitem noi insine in Univers?

Cum afecteaza miscarea noastra intregul, cum afecteaza actiunile noastre lumea in care traim? Multe discipline spirituale vorbesc despre meditatia statica, insa aceasta este una din metodele de meditatie prin dansul sacru, prin armonizarea propriului dans cu dansul si ciclurile Planetare si Universale. Potarnichea avertizeaza asupra posibilitatii de disipare a energiilor prin lipsa de autocontrol si disciplina. Daca miscarea noastra cauzeaza frictiuni si lovituri, este poate necesara o “rotunjire” a actiunilor noastre. Dansul, mersul pe jos, ne poate pune in legatura cu pamantul si cu corpul nostru, astfel ca energiile noastre sa circule armonios, si astfel sa obtinem armonie si echilibru fizic, mental si spiritual.

Ganduri si impresii pentru "Totem – Interpretare vise – 44 Animalele din vis":

  1. Jorjette C Cristi
  2. Jorjette C Rora
  3. Jorjette C ana
  4. Jorjette C surdu cristina
  5. Jorjette C Eva
  6. Jorjette C ALICE
  7. Jorjette C Nichescu aralda

Care este gandul tau?