Totem – Interpretare vise – 44 Animalele din vis

Interpretare vise CAINELE – loialitate

Toate triburile de indieni din Sud-Vest si de la campie au caini. Aceste nobile animale avertizeaza imediat atunci cand simt apropierea unui pericol. Ei ajuta la vanatoare si in noptile lungi de iarna sunt o sursa de caldura. Exista multe rase de caini, dar primii caini cu care s-au imprietenit oamenii erau salbatici, fapt care insa nu-i facea sa fie mai putin loiali.

caineCainele este considerat ca fiind angajat in serviciul omului, asa a fost de-a lungul istoriei, si cine poarta acest medicament are cu siguranta un simt dezvoltat al datoriei si al serviciului fata de om sau umanitate. In caine se intalnesc doua caracteristici, bunatatea a-tot-rabdatoare a unui prieten perfect devotat, si energia salbatica, protectoare, cu care ei isi pazesc teritoriul si fiintele iubite. La fel ca Anubis, cainele-sacal-protector din Egiptul antic, Cainele este un gardian.

Vazut de-a lungul istoriei ca fiind gardianul care sta si pazeste intrarea infernului, secretele, comorile, copiii – in timp ce mamele lucrau la camp, cainele isi justifica increderea care ii este acordata si isi rasplateste prietenii cu demonstratii de afectiune inegalabila, care iarta si suporta chiar si maltratarea de dragul persoanei iubite. Chiar daca omul il bate si il arunca pe drumuri, cainele manifesta fata de om o iubire profunda, care nu izvoraste din stupiditate, ci din intelegerea plina de compasiune a slabiciunii umane.

E ca si cum in fiecare fiinta canina s-ar afla cate un spirit plin de toleranta, care nu cere decat sa i se permita sa iubeasca, sa urmeze, sa traiasca intre oameni si sa i se permita sa-i serveasca.

Daca vedem caini care plang si se arata timorati de cea mai mica privire dezaprobatoare, este bina sa ne dam seama ca nu asa se poarta un caine normal si fericit, si ca ei au fost depersonalizati prin abuz.

La fel si oamenii, la fel si copiii. Exista deasemenea rase de caini special create sa ucida, facute sa se poarte brutal si vicios, cu totul altfel decat este natura lor reala. Asemenea caini nu fac decat sa adopte orientarea oamenilor care ii folosesc, si ei actioneaza doar din datorie, asa cum au fost invatati de catre acestia, pentru a primi aprobarea de care au atata nevoie. Medicamentul cainelui ne cere sa ne autoanalizam daca nu cumva loialitatea noastra este contramandata de dorinta de aprobare cu orice pret.

Este bine sa ne intrebam cateodata urmatoarele lucruri:

 1. N-am uitat eu oare ca am datoria de a fi loial Adevarului Meu Personal in viata?
 2. Nu cumva barfa sau vorbele rele, parerile altora, mi-au zdruncinat increderea sau loialitatea in persoana iubita, prietenul sau grupul de care apartin?
 3. N-am ignorat sau respins cumva vreo persoana care incearca sa-mi fie prietena ?
 4. Sunt eu oare o persoana loiala, imi urmaresc eu oare cu credinta perfecta scopul vietii ?

Medicamentul cainelui ne avertizeaza sa nu vorbim de rau pe altii, sa nu trecem cu vederea sau sa uitam bunatatea care ne-a fost acordata, sa nu vorbim pe la spate, sa nu ne purtam batjocoritor sau arogant, sa nu ne dam aere de stapani sau despoti. Este bine sa ne dam seama, inainte de a ataca pe cei care ne displac, ca de cele mai multe ori “inamicii” sunt pur si simplu creatiile noastre mentale. Cainele ne invata sa devenim asemenea lui – un prieten loial si adevarat.

Ganduri si impresii pentru "Totem – Interpretare vise – 44 Animalele din vis":

 1. Jorjette C Cristi
 2. Jorjette C Rora
 3. Jorjette C ana
 4. Jorjette C surdu cristina
 5. Jorjette C Eva
 6. Jorjette C ALICE
 7. Jorjette C Nichescu aralda

Care este gandul tau?