Totem – Interpretare vise – 44 Animalele din vis

BURSUCUL in vis  – iniţiativă

Bursucul este un animal foarte excitabil si “luptator”. El lupta pentru ceea ce doreste, si nu renunta usor la ceea ce crede ca i se cuvine, legandu-se deseori cu multa ferocitate de cei mai pasnici din jurul lui. Acest lucru ii aduce prea putini prieteni adevarati, si il face sa fie inconjurat mai ales de persoane servile, pe care – paradoxal – el le va dispretui intotdeauna.

bursucEl este vizionarul “radacinilor”, cheia vindecarii prin agresiune. Radacinile lasa boala sa sa treaca in pamant dupa ce o transforma in energie neutra, si multe radacini de leac sunt cunoscute de vindecatorii cu acest totem. Insasi medicina operativa este o forma de agresiune vindecatoare, unde o boala este “taiata de la radacina”.

Persoanele cu acest totem reactioneaza si actioneaza rapid in momente de criza, si nu intra usor in panica.

Ei sunt foarte perseverenti, isi exprima sentimentele fara sa le pese de consecinte, de ce gandesc sau simt cei din jur. In cazul in care ei au devenit dezechilibrati, persoanele bursuc manifesta complexe de superioritate, tendinte de a-i trata pe cei din jur de pe pozitia de om “mare”, considerandu-i pe cei din jur inferiori sau ignoranti. In aceasta situatie de dezechilibru, “spiritul de initiativa ” devine “agresivitate vicioasa”si el adauga in fond un alt dezechilibru celui pe care “spiritul de initiativa” venise sa-l corecteze la inceputul misiunii sale.

Faptul ca ei nu renunta la ceea ce si-au pus in gand ii face candidati la posturi de sefie in ocupatia pe care si-au ales-o, dar munca care li se potriveste cel mai bine este cea de chirurg, pentru ca incapatanarea si perseverenta lor le da caracteristica de a lupta pana in ultima clipa pentru sanatatea pacientilor lor. Ei nu renunta la lupta sau la un pacient niciodata, chiar daca isi face pacientii – in ultima instanta – sa se vindece… “de frica doctorului”. Totemul bursucului apare in viata noastra ca sa ne spuna sa nu renuntam la ceea ce este important pentru noi, sa ne luptam pentru idealurile noastre.

Bursucul ne intreaba in modul cel mai agresiv “cat mai stam cu mainile incrucisate ca sa ne pice ceva din ceruri”?

Bursucul este totemul care ne indeamna sa analizam supararea, mania, furia. Este bine sa ne amintim intotdeauna ca orice manie indreptata impotriva cuiva se indreapta de fapt impotriva Sinelui, si este o expresie a lipsei de putere sau inteligenta de a rezolva o situatie in mod pasnic si intelept.

Daca de exemplu suntem suparati pe un copil ca nu ne asculta, acest lucru este din cauza ca ne este Frica sa nu pateasca ceva. Acest mod de a vedea viata poate aduce oamenilor bursuc tot felul de incidente si accidente mai mult sau mai putin marunte: ei se ciocnesc usor de mobile, se zgarie, cad, vesnic ii vezi suparati de ceva, nimic nu le este pe plac si nimeni nu le intra in voie.

Pentru ei, cel mai bun medicament este boxul, karate, sau o perna pe care sa se “descarce” atunci cand simt ca au adunat in ei prea multa agresiune, altfel, din orbire, pot lovi in fiinte nevinovate si fara aparare. In mod contrar, cei care au Nevoie de acest medicament este bine sa se gandeasca daca nu cumva indiferenta si apatia lor nu este cumva un semn de invidie sau timorare, teama de a nu parea cumva inferiori celor din jur, sau de a fi dispretuiti ca urmare a partialitatii manifestate de catre cei din pozitii de conducere.

Ganduri si impresii pentru "Totem – Interpretare vise – 44 Animalele din vis":

  1. Jorjette C Cristi
  2. Jorjette C Rora
  3. Jorjette C ana
  4. Jorjette C surdu cristina
  5. Jorjette C Eva
  6. Jorjette C ALICE
  7. Jorjette C Nichescu aralda

Care este gandul tau?