Totem – Interpretare vise – 44 Animalele din vis

LILIACUL – renaştere

Invaluita in misterele ritualurilor tribale Meso-Americane, este legenda liliacului. Intr-un fel asemanator vechilor credinte Budiste in reincarnare, si in America Centrala acest animal reprezenta simbolul renasterii. Liliacul a fost de secole considerat un totem de pret in traditiile triburilor Aztec, Toltec, Tolucan si Mayan. Liliacul reprezenta ideea de moarte/renastere shamanica.

liliacMoartea rituala a vindecatorului shaman era invaluita in ritualuri si initieri secrete, care de multe ori erau de o brutalitate extrema, atat fizic, cat si mental si emotional. Putini sunt oamenii care sa poata sa primeasca abuzurile pe care le accepta un shaman, fara sa se dezechilibreze, emotional, fizic sau mental, si de aceea ele erau rezervate shamanilor, care isi castiga astfel respectul tuturor prin demonstrarea calmului, acceptarii si puterii sale interioare.

Moartea shamanica era moartea simbolica a initiatului fata de modul de viata obisnuit, el trebuind sa se desparta de identitatea comuna, personala, pentru a lucra in folosul intregii comunitati.

Ideea de baza in initierile shamanice era zdrobirea sistematica a ego-ului. Persoana care mergea pe calea shamanica era supusa la diverse incercari fizice, torturi. Lovita, scuipata, insultata, lasata de multe ori in stare de delir, intre viata si moarte, testul final era ingroparea sa in intuneric, intr-o cripta sub pamant, pentru a fi dezgropata dupa o zi sau mai multe, fara ego-ul initial.

De multe ori acest lucru se facea in mijlocul junglei, expus atacurilor animalelor salbatice, sau in locuri care se considerau bantuite, si unde shamanul trebuia sa se confrunte in ultima instanta cu teroarea subconstientului, pentru a deveni imun la ea. In intunericul criptei, el statea de cele mai multe ori in pozitie fetala, si pozitia pe care o are liliacul, atarnat de tavan cu capul in jos, este deasemenea simbolul renasterii, al initierii. Liliacul ne spune ca in viata noastra este posibil sa apara o initiere care sa ne invete despre renuntare, poate necesitatea de renuntare la obiceiuri vechi, la anumite obiecte, la un mod de viata care nu ne mai corespunde.

A rezista destinului nu face decat sa ne prelungeasca agonia, iar moartea poate fi lunga si dureroasa.

Acceptarea si pastrarea echilibrului, chiar daca initierile din viata sunt extrem de dure si pierderile ni se par enorme, aduce insa o renastere intr-o noua fiinta, mai buna si mai puternica.

Constiinta Universala ne cere sa crestem si sa devenim “viitorul”. Pentru asa ceva, trebuie de multe ori sa murim moartea shamanica. D

Daca refuzam sa folosim din plin talentele pe care le avem, si daca refuzam sa dam curs dorintei de creatie si crestere, se poate ajunge la stagnare spirituala si sufocare, la blocarea drumului generatiilor care urmeaza sa vina dupa noi.

Se considera ca ce facem fiecare dintre noi acum, are efect asupra a sapte generatii viitoare.

Liliacul ne atrage atentia sa acceptam cu curaj viata pe care ne-am pregatit-o noi insine prin gandurile si dorintele noastre, si sa crestem continuu, atat din punct de vedere mental, cat si fizic, emotional, spiritual. Liliacul este un animal crepuscular, care ne aminteste despre lumea viselor, creatoare de noi realitati, asa ca indemnul lui este sa ne hranim visele cu idealuri inalte, frumoase, pentru a crea realitati cat mai inalte, cat mai frumoase.

Ganduri si impresii pentru "Totem – Interpretare vise – 44 Animalele din vis":

  1. Jorjette C Cristi
  2. Jorjette C Rora
  3. Jorjette C ana
  4. Jorjette C surdu cristina
  5. Jorjette C Eva
  6. Jorjette C ALICE
  7. Jorjette C Nichescu aralda

Care este gandul tau?