Totem – Interpretare vise – 44 Animalele din vis

OPOSUMUL – diversiune

Oposumul arata ca un fel de soarece mare de preerie, si are un medicament interesant: el stie cum sa semene confuzie atunci cand este atacat. El indreapta atentia atacatorului in alta directie, si apoi fuge chiar de sub nasul lui.

oposumAcest totem ne invata despre strategie. Un anumit fel de strategie este atunci cand convingi predatorii din jur ca esti la pamant, sau cand le creezi atata sila, incat sa renunte ei insisi cu lehamite la ideea de a se autoservi din energia ta personala, de a te determina sa faci ceea ce nu vrei tu insuti.

Oposumul este un maestru al mirosurilor, si desi are si ghiare si dintisori foarte ascutiti, cel mai mare aliat al sau este glanda sa odorifera. Prin ea, el emana la timpul potrivit un miros respingator, ca si cum ar fi murit de mult, si care combinat cu starea cataleptica in care intra cand simte primejdia, il salveaza atunci cand nu gaseste alta iesire dintr-o situatie neplacuta.

Oposumul ne indeamna sa folosim strategie in viata noastra, dar sa nu abuzam de ea, devenind zgarciti. Instinctele ne arata de cele mai multe ori calea potrivita, si atunci cand ne aratam voit dezinteresati sau apatici pentru a nu ne antrena in activitati care nu ne atrag, la lucru este medicamentul oposumului.

Se poate observa acest medicament foarte bine la subalterni, la copii, desigur parintii cunosc cel mai bine ca trebuie sa insisti in mod deosebit pentru a convinge “micul posum” sa faca ceea ce el nu prea considera de cuviinta…cum ar fi intratul la baie, spalatul pe maini, facutul temelor, etc. :-), lucruri care pot fi totusi usor obtinute daca stii cum sa-l iei cu binisorul, fara sa-l agresezi. In orice caz, oposumul ne pune in situatia de a ne folosi Mintea pentru diverse lucruri, el este responsabil cu “dramatizarea”, cu “efectele speciale” si “surprizele”. El avertizeaza sa nu ne lasam prea prinsi de (melo)dramele vietii, sa nu luam orice – prea tare – in serios, pentru ca de multe ori in actiune nu este decat oposumul care ne trage pe sfoara sau ne face sa ne luam de nas, jucand foarte convingator rolul de victima.

Oposumul ne invata sa ne uitam in interiorul nostru, sa fim cinstiti cu noi insine, oare nu cumva am inceput sa oferim scuze pe ici-pe-colo, doar ca sa nu facem ceea ce gandim ca ar trebui sa facem?

Nu cumva oferim prea multe scuze de genul…”nu…nu pot pentru ca… nu am bani; nu, nu pot pentru ca sunt in cura de slabire; nu, nu pot pentru ca sunt obosit, sau ocupat”, sau alte diverse scuze pe care constatam ca le folosim cam prea des in ultima vreme?

Prin acest medicament, fiecare poate sa constientizeze ca este mai simplu si mai cinstit sa spunem “nu” in mod politicos dar ferm, atunci cand nu simtim nevoia de a face anumite lucruri, fara sa ne lasam cuprinsi de sentimente inutile de vinovatie, deci sa ne onoram dreptul la vointa si viata noastra. De la oposum invatam ca cea mai buna diversiune este atunci cand nu este nevoie sa folosim nici o diversiune, si ca avem dreptul la sentimentele si experientele noastre de viata, fara sa ne cerem intr-una scuze sau sa punem blam pentru faptul ca suntem… noi insine.

Ganduri si impresii pentru "Totem – Interpretare vise – 44 Animalele din vis":

  1. Jorjette C Cristi
  2. Jorjette C Rora
  3. Jorjette C ana
  4. Jorjette C surdu cristina
  5. Jorjette C Eva
  6. Jorjette C ALICE
  7. Jorjette C Nichescu aralda

Care este gandul tau?