Totem – Interpretare vise – 44 Animalele din vis

Interpretare vise CURCANUL – generozitate

Curcanul mai este numit si Vulturul din Sud, sau Vulturul Care Se Ofera pe Sine. Acest totem, la fel cu altele care invata despre sacrificiul-oferirea din propriile energii de dragul celor care au Nevoie de energie pentru a-si duce existenta terestra, apare in viata noastra mai ales la Craciun, sau la Ziua Recunostintei, “Thanksgiving Day”care se sarbatoreste in luna Noiembrie in America. In societatea moderna, fiecare poseda mai mult decat are cu adevarat nevoie, si a impartasi din ceea ce ai, de dragul celor mai saraci sau necajiti este una din lectiile pe care ni le ofera totemul Curcanului.

curcanul in vise - simbolisticaVedem de multe ori in jurul nostru cum cei care au cele mai multe posesiuni sunt considerati si cei mai castigati, dar adevarata fericire nu vine atunci cand unul castiga, si altul pierde, adevaratul castig este cel impartasit cu generozitate celor din jur, celor care au cu adevarat nevoie, batrani, saraci, vaduve, copii orfani, bolnavi.

Noi toti – si oamenii, si animalele, si plantele, toti suntem copii ai Marelui Spirit, parte din Marele Spirit, membri ai Marii Familii care coexistam pe aceeasi planeta/insula din Infinitul Ocean de Stele, si astfel oriunde ne aflam, depindem unul de altul. In triburile de indieni exista ceremonia numita pot-latch, in care se ofera din ceea ce ai – de dragul comunitatii, fara a astepta vreo plata in schimb.

Curcanul ne atrage atentia – prin medicamentul sau, sa nu uitam de oamenii sfinti, mistici, de Virtutea Divina care trece dincolo de imaginea limitarii si insuficientei. A oferi cu placere din propria energie nu vine la asemenea persoane din moralitate demonstrativa, sau senzatie de culpa religioasa, ci pur si simplu din constientizarea faptului ca absolut fiecare forma de viata este sacra, si din intelegerea ca in fiecare fiinta se afla o particica -aspect – din Marele Spirit. Cei care au acest medicament in totemul lor au motive sa fie fericiti. Medicamentul Curcanului ne invata sa apreciem darurile care ne sunt oferite prin sacrificiul animalelor care ne hranesc, sa recunoastem si sa apreciem orice fel de dar, material, intelectual, spiritual, care ne vine de la cei din jur, din lumea umana sau animala.

Chiar un dar mic este un dar, si trebuie recunoscut ca atare, chiar un apus de soare, ploaia, mirosul unei flori, o pala racoroasa de vant, o bucata de paine, o lectie de viata, toate acestea trebuiesc privite ca daruri Divine pentru a intelege cu adevarat fericirea si recunostinta cu care trebuie sa intampinam Generozitatea.

El avertizeaza impotriva zgarceniei, dar si impotriva nechibzuintei, a risipei, a lacomiei.

El spune ca atunci cand facem un bine si asteptam sa primim ovatii, ceea ce facem se numeste manipulare, in schimb atunci cand oferim cu iubire si fara gand de rasplata – altul decat bucuria de a vedea bucuria inflorind in inimile celor din jur, atunci am facut un lucru generos, sacru, de unde si cuvantul “sacrificiu” – (sacrum-facerem). Acest medicament ne invata in primul rand despre spiritul de generozitate, sacrificiu, recunostinta, despre care nu am putea sa invatam fara constiinta Separarii, dar de care nu am putea sa ne bucuram fara constiinta Reunificarii.

Ganduri si impresii pentru "Totem – Interpretare vise – 44 Animalele din vis":

  1. Jorjette C Cristi
  2. Jorjette C Rora
  3. Jorjette C ana
  4. Jorjette C surdu cristina
  5. Jorjette C Eva
  6. Jorjette C ALICE
  7. Jorjette C Nichescu aralda

Care este gandul tau?