Totem – Interpretare vise – 44 Animalele din vis

BIVOLUL SĂLBATIC (buffalo) – rugăciune şi abundenţă

In traditia triburilor Lakota, cel mai respectat simbol este Bivolul. “The White Buffalo Calf Woman”, femeia aparuta din puiul de bivol alb, o raritate si un simbol cu totul special al pacii, si al elementului pamant, se spune ca a adus pipa pacii, facuta din lut sacru, pe care a oferit-o oamenilor, si tot ea i-a invatat sa se roage.

bivolCupa pipei este, conform traditiei, receptacolul care tine in el tutunul, iar teava sa este un simbol masculin, pentru tutunul cu proprietati mixte, masculine si feminine. Prin contactul dintre aceste forte, masculina si feminina, se face dealtfel si legatura cu energia Marelui Spirit. Atunci cand se introducea tutunul in pipa, se aducea si un omagiu fiecarei familii de vietuitoare de pe pamant, avand in vedere ca toti suntem legati si depindem unul de altul pentru existenta noastra. Fumul, ca forma vizibila a rugaciunii, sacru si purificator, este folosit numai in ceremonii sacre, cu tot respectul si reverenta.

Aparitia unui bivol alb este un semn deosebit pentru indieni, un semn ca rugaciunile lor au fost auzite, ca pipa pacii este onorata, si ca promisiunile facute in vechile profetii sunt indeplinite.

Bivolul semnalizeaza un timp al abundentei si intregirii. Acest animal era principala sursa de hrana si imbracaminte pentru indienii din preerie. Totul se poate folosi de la bivol, carnea pentru mancare, pielea pentru imbracaminte si obiecte casnice, coarnele pentru purtatul taciunilor aprinsi, copitele pentru lipit diverse obiecte, si balegarul uscat pentru foc. Bivolul nu fugea prea repede din fata vanatorilor, si sacrificiul lui era onorat in consecinta la indieni.

Ceea ce ne invata el este faptul ca rugaciunea facuta cu pace in suflet este ascultata, si ca este de datoria noastra sa nu uitam sa aducem multumire pentru ceea ce am primit. Abundenta pe care ne-o da pamantul este sacra, atunci cand toate neamurile animale si vegetale care populeaza planeta sunt onorate ca fiind sacre, si cand recunostinta este exprimata fata de fiecare aspect al creatiei, pentru viata care asigura viata impartasind din ea insasi.

Prin pipa pacii, indianul intelege ca la aceasta abundenta a pamantului au dreptul toate fiintele, toate rasele, toate natiunile, in armonia pe care Marele Spirit a creat-o pentru aceasta planeta.

Acest totem ne spune sa fim la randul nostru instrumentul prin care vine raspunsul la rugaciunile celor din jur, sa onoram calea fiecarei fiinte, chiar daca difera de a noastra. Chiar daca drumul altei persoane ne trezeste tristete, bivolul alb ne învata sa oferim intelegere si ingaduinta, conferind cea mai mare valoare pacii si bunei intelegeri. Medicamentul bivolului alb ne spune deasemenea ca nimic nu se poate face fara puterea Marelui Spirit, ca omul este bine sa ceara ajutor la vreme de nevoie, si sa accepte ajutorul primit cu recunostinta.

Ganduri si impresii pentru "Totem – Interpretare vise – 44 Animalele din vis":

  1. Jorjette C Cristi
  2. Jorjette C Rora
  3. Jorjette C ana
  4. Jorjette C surdu cristina
  5. Jorjette C Eva
  6. Jorjette C ALICE
  7. Jorjette C Nichescu aralda

Care este gandul tau?