Totem – Interpretare vise – 44 Animalele din vis

CERBUL – simbol de demnitate şi respect pentru propria persoană

Nordul reprezinta locul unde se gaseste intelepciunea, si Cerbul este unul din animalele de la Nord, el invatandu-ne cum sa recunoastem si cum sa apreciem intelepciunea. Corpul lui este mare, si el are o putere fizica si o virilitate cu totul speciale.

cerbul lopatarEste ceva extraordinar sa asculti chemarea lui de dragoste in noptile senine de primavara, cand aerul este parfumat de mirosul reavan al campiei si de moscul pe care il emana cerbul lopatar.

Masculinitatea lui, pusa in evidenta de coarnele enorme, vocea lui puternica, comportamentul fara inhibitii, ne invata despre demnitate si putere, despre respectul pe care trebuie sa-l avem intai in noi insine, fata de noi insine, pentru a-l manifesta si pentru cei din jur.Nimic nu da o satisfactie mai mare ca o munca bine facuta. Orice munca care este facuta cu convingere, nu ca sa atraga laude si linguseli, ci pur si simplu din placerea si cu bucuria generoasa de a impartasi din propria fiinta, este ceea ce ne sfatuieste acest totem sa cautam in viata.

Intelepciunea vine din intelegerea ca ceea ce numim “creatie”, departe de a fi ceva static, terminat, facut de alta persoana, este in realitate un proces activ care se petrece in fiecare clipa, prin contributia Fiecaruia dintre noi.

Cerbul ne spune sa creem in continuu, cu dragoste si bucurie, sa ne bucuram de ceea ce am creat, si sa apreciem realizarile celor din jur, ca si cum ar fi ale noastre.

Cei care au medicamentul cerbului lopatar cunosc puterea. Ei stiu cand sa se apropie cu blandete si sfiala, si cand sa atace cu coarnele indreptate inainte. Ei stiu sa dea ordine cu autoritate, si stiu sa execute ordinele primite de la superiori.

Energia lui aminteste de energia strabunului, care – trecut de timpurile tineretii, tine in frau si sfatuieste tinerii salbatici si plini de energie cum sa-si foloseasca cu intelepciune si discernamant puterea vitala care ii mana inainte.

Batranii sunt dealtfel onorati de catre legea tribului pentru ca ei aduc la Sfat intelepciunea si cumpatarea, calmul si experienta anilor pe care cei tineri sunt datori sa le respecte si sa le asculte. Un sfat pe care ni-l da cerbul lopatar este sa ne straduim si sa ne urmarim scopul cu tenacitate, sa multumim cu recunostinta celor care ne-au ajutat sau ne-au invatat ceva nou si bun, si sa oferim noi insine incurajare atunci cand vedem ca cineva are nevoie de asa ceva.

El ne avertizeaza sa nu desconsideram pe cei din jur, dar nici sa nu desconsideram sau sa ne refuzam intelegerea propriului nostru potential. Daca lucrurile nu se prezinta asa um ne-am dorit, el ne sfatuieste sa pastram tacerea intelepciunii o perioada, sa ne recastigam calmul, astfel incat atunci cand rostim un cuvant, sa nu ajungem sa ne fie rusine de el, sau de propria atitudine, care nu trebuie scapata din control.

Ganduri si impresii pentru "Totem – Interpretare vise – 44 Animalele din vis":

  1. Jorjette C Cristi
  2. Jorjette C Rora
  3. Jorjette C ana
  4. Jorjette C surdu cristina
  5. Jorjette C Eva
  6. Jorjette C ALICE
  7. Jorjette C Nichescu aralda

Care este gandul tau?