Totem – Interpretare vise – 44 Animalele din vis

CORBUL in vise – pasărea magică

Dintotdeauna, corbul se considera ca a purtat medicamentul magiei, in diverse culturi umane. Daca medicamentul sau este folosit cu intentia de a face rau, magia este rea, si purtatorii sai inspira ascultare prin frica, dar nu respect.

corbAspectul urat al magiei nu apare in viata unei persoane decat atunci cand este necesara o lectie despre propriii demoni interiori, creatii personale, iadul interior, sau spectrul fricii aduse de lipsa de credinta in Bine.

Corbul nu vine sa faca rau nimanui.

El insa poseda cunoasterea despre intrarea in intuneric, in casa lucrurilor inca neformate, caruia i se mai spune si Marele Mister, casa Marelui Spirit. Corbul este mesagerul Marelui Mister, datorita culorii lui. Negrul este culoarea care – la indienii Americani – reprezinta cautarea, necunoscutul, intunericul, schimbarea formei.

La vindecarea in lipsa a unei persoane, mesagerul care duce pe aripile sale medicamentul magic necesar este corbul, deoarece se crede ca Marele Mister are puterea sa creeze o noua realitate, cel care intra în el renascand purificat si sanatos. Atunci cand in viata noastra apare acest medicament, se poate simti ceva magic in aer. Fumul este simbolul lui, si fumul poarta misterul corbului, asa cum mesajele indienilor trimise la departare se faceau prin intermediul fumului. Acest mesaj ne spune ca ceva important este pe cale sa se petreaca, un proces alchimic, care poate sa ne ajute cresterea, sau poate sa ne opreasca din a face ceva ce este mai bine sa nu facem.

Totul depinde de noi insine, de cum raspundem la diverse situatii din viata, de credinta noastra.

Corbul ne invata sa folosim discernamantul atunci cand avem la indemana o forma de energie, si el ne spune ca orice abuz se plateste. El ne invata sa onoram toate creaturile pamantului, si sa apreciem darul Vietii. Corbul avertizeaza impotriva intentiei de a face rau cuiva, pentru ca magia – ca si orice intentie – are darul de a se intoarce la cel care a trimis-o, aducand rasplata inmultita. In acelasi chip, Corbul ne reaminteste despre miracole, care sunt acte magice menite sa aduca bucurie si speranta.

Ganduri si impresii pentru "Totem – Interpretare vise – 44 Animalele din vis":

  1. Jorjette C Cristi
  2. Jorjette C Rora
  3. Jorjette C ana
  4. Jorjette C surdu cristina
  5. Jorjette C Eva
  6. Jorjette C ALICE
  7. Jorjette C Nichescu aralda

Care este gandul tau?