Alternativele naşterii fără dureri: acupunctura şi hipnoza

Alternativele naşterii fără dureri acupunctura

Anestezicul folosit de medicii este unul foarte periculos, deoarece are foarte multe urmări negative: dureri de spate, dureri de cap, de picioare, etc.

Uitându-mă la ştiri, am aflat astăzi că mai nou se practică naşterea cu ajutorul hipnozei, sau a autohipnozei, lucruri care se pot învăţa cu ajutorul unui curs.

Ce mă miră este faptul că acupunctura deţine deja acest secret al anesteziei fără riscuri, însă nu prea am auzit nimic legat de acest subiect, cel puţin nu la noi. Chinezii folosesc acupunctura în acest scop de sute de ani, însă nouă românilor, şi nu numai, ne este puţin frică de aceste metode considerate de către cei mai mulţi “neortodoxe”.

Avem şi în România specialişti în acupunctură, dar oare îi solicită cineva pentru anestezie? Sau câţi dintre noi ştiu aceste informaţii, aceste alternative pe care le avem? De ce să nu alegem ce e mai sănătos şi mai sigur pentru noi, doar pentru că nu suntem interesaţi de altceva şi pentru că ne este frică?

Deşi sună destul de ciudat, autorităţile medicale (medicina de Vest) au acceptat eficienţa acupuncturii ca anestezic.

Ce au observat autorităţile medicale legat de acupunctură ca analgezic:

anestezie prin acupunctura

În septembrie 1971, 4 auorităţi medicale americane respectate(Regretatul Dr. Paul Dudley White din Boston, Regretatul Dr. Samuel Rosen din New York, Dr. Victor W. Sidel, şef al Departamentului de medicina muncii la Spitalul Monefiore în New York, Dr. E. Grey Dimond (pensionar) fondator al Universităţii din Missouri-Kansas) au făcut o vizită în China, vizită ce avea să schimbe scepticismul medicinei. Această premieră a influenţat părerile legate de efectele acupuncturii.

În plus faţă de demonstraţiile de acupunctură extinsă, cei patru medici au fost uimiţi să asiste la operaţii majore în care singurul anestezic folosit era acupunctura. Aceşti medici au asistat o operaţie pe cord deschis efectuată în urma anesteziei cu ajutorul acupuncturii şi au observat că pacientul a fost treaz, alert, relaxat în timpul intervenţiei chirurgicale , intervenţie care a fost efectuată aşa cum ştiau şi ei.

Dr Rosen, a raportat observarea a 15 proceduri ce au folosit ca anestezie acupunctura, care au inclus:

  • o apendicectomie
  • extracţia unui dinte
  • îndepărtarea unui plămân
  • operaţia unei tumori la nivelul creierului
  • îndepărtarea unui chist ovarian
  • o amigdalectomie
  • o hernitomie
  • o naştere prin cezariană
  • …etc.

El a afirmat: “Când asişti la aceste operaţii, ieşi afară şi te ciupeşti. Te întrebi dacă într-adevăr ai văzut ceea ce ai văzut. După ce vezi din nou, şi din nou, şi din nou, trebuie să renunţi la ceea ce ai gândit în favoarea la ceea ce ai văzut.”

Pentru a demonstra şi colegilor săi efectele acupuncturii, le-a dus acestora un filmuleţ de jumătate de oră care prezenta o operaţie de corectare a unui defect cardiac.

Procedurile la care Dr Rosen a fost martor au implicat aceşti paşi: 1.acele de acupunctură sunt răsucite între degetul arătător şi degetul mare al acupuncturistului, 2. inserţia rapidă a acelor, 3.În loc de o vibraţiile efectuate cu ajutorul palmei, acele erau ataşate unui dispozitiv electric care le ajutau săp vibreze.

Doctorul a concluzionat: “Am fost impresionat de la început! Şi sincer am fost uimit atunci când fiecare dintre pacienţi s-a ridicat de pe masa de operaţie cu puţin sau chiar fără ajutor, şi au mers fără ajutorul cărucioarelor – nu am văzut nimic de acest gen în 25 de ani de când practic chirurgia. Ştiu că nu aş ezita să mi se facă chiar mie această procedură.”

Beneficiile anesteziei cu ajutorul acupuncturii:

  • elimină riscul consumului de medicamente sau gaze inhalante
  • previne greaţa şi vărsăturile postoperatorii
  • scurtează timpul de recuperare
  • efectele analgezice durează până la 8 ore sau mai mult, după care o reaplicare a acelor de acupunctură ar putea fi necesară pentru a îndepărta durerea reziduală.

Gândiţi-vă la ce e mai bine pentru voi şi înainte de a lua o decizie, informaţi-vă, pentru a afla toate opţiunile existente.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

5 răspunsuri la „Alternativele naşterii fără dureri: acupunctura şi hipnoza”

  1. s-a indesit un anumit tip de articole… Se pune cumva de-o Jorjetta mititica? ;;)

    1. Nu depinde numai de noi!! 🙂

      1. Hmm… Eu asa credeam, dar poate sunt eu de moda mai veche :))

      2. Păi atunci dacă depinde numai de noi, de ce există părinți care nu au copii? 😀

  • nu stiu daca as fi ins tare sa nasc bazandu-ma pe hipnoza sau acupunctura…

  • Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *