Alimentele solide pentru bebelusi

Alimentele solide nu pot fi date bebelușilor oricând! Aproape toti copiii sunt capabili sa digere alimente solide la nastere, dar limba lor nu are suficienta coordonare sa îi ajute sa se hraneasca cu acestea. Marea majoritate a expertilor sunt de acord ca nu este nevoie sa începeti sa administrati alimente solide înainte de vârsta de sase luni. Multi parinti declara, însa, ca bebelusii dorm mai bine noaptea daca primesc o masa cu alimente solide seara târziu.

Copiii din familii cu o istorie bogata de alergii s-ar putea descurca mai bine daca nu primesc alimente solide înainte de a împlini sase luni. Daca un astfel de copil nu pare a fi multumit doar cu lapte, este posibil sa adaugati cereale de orez în laptele praf (sau la laptele mamei într-un biberon) pentru a-l îngrasa. Este putin probabil ca cerealele de orez sa provoace alergii.

Bebelusii cu vârste între patru si sase luni se descurca în general bine cu marea majoritate a alimentelor pentru bebelusi. Aceste alimente tind sa fie scumpe si, în general, au destul de multa apa în ele, asa ca multi parinti prefera sa prepare propriile alimente pentru bebelusi. Exista mai multe carti care va pot învata cum sa preparati alimente pe care copilul dumneavoastra sa le accepte, cât si câteva instrumente care sa va ajute în acest proces.

Între sase si noua luni, unor copii li se ofera alimente “junior”, care sunt un tip de alimente de bebelusi cu ceva mai multa textura. În final, între 9 si 12 luni, marea majoritate a copiilor sunt capabili sa manânce alimente solide.

Cele mai bune sfaturi privind hranirea copilului dumneavoastra dupa primul an de viata este sa îi oferiti bucati mici din ceea ce mâncati si dumneavoastra. Aveti grija sa includeti alimente din toate grupurile de baza:

  • lapte si brânzeturi;
  • oua, brânza sau boabe;
  • fructe;
  • legume galbene si verzi;
  • pâine, cartofi si cereale.

Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *