Adevărul despre Terapia Energetică Reiki

Terapia energetica Reiki - Vindecare energetica prin palme

Terapia energetică Reiki nu e altceva dacat o convenţie de termeni. Dacă ai auzit de ea, ți-ai pus problema ce se poate ascunde sub această denumire?

În mod normal, când intri în contact cu ceva nou, necunoscut ţie, ar trebui să-ţi pui întrebarea la ce te-ar putea ajută chestia aia sau ce-ar fi pentru tine acolo. De aceea am scris acest articol, cu intenţia clară de a-ţi traduce însemnătatea unor termeni și de a-ţi releva un Univers cu totul nou faţă de ce ştiai până acum.

Lumea aşa cum nu o ştii…

Educaţia, de care avem cu toţii parte, nu te-a făcut, poate, să percepi lumea înconjurătoare şi pe tine în relaţie cu ea, aşa cum trebuie. Din acest motiv este posibil să ai anumite piedici în a atinge ce ţi-ai propus, îndoieli asupra scopurilor tale, probleme de sănătate, sau pur şi simplu să nu te simţi bine cu viaţa ce o trăieşti. Astfel ajungi să îți dorești altceva de la ea.

Te invit să vedem prin acest articol, o lume aşa cum nu ţi-ai imaginat că poate exista. Vino cu mine să cunoști o lume ce se manifestă lângă şi prin tine, în voia ei.

A fost odată … şi încă mai este, terapia energetică Reiki!

Terapia energetică Reiki nu este altceva decât o metodă de a accesa energie Reiki, ce face parte din alcătuirea Universului dintotdeauna.

Acest gen de terapii energetice sunt cunoscute încă din vechime, când oamenii practicau vindecarea prin transmiterea cu ajutorul palmelor a energiei universale vindecătoare, de a cărei existenţa erau conştienţi.

Se ştie că unele personaje consemnate în scrierile religioase precum Buddha, dar şi altele, vindecau în acest mod, prin punerea palmelor pe zona afectată, iar mai târziu există referiri la aşa numita atingere regală, unde regii acelor vremuri îşi vindecau supuşii, în anumite zile, prin punerea mâinilor pe capul lor. Culmea este că manifestau toate caracteristicile unui energoterapeut din zilele noastre.

În Japonia, încă din vremuri străvechi este cunoscută, aşa cum este şi azi, metoda teate-ryoho, un tratament energetic de vindecare cu ajutorul mâinilor.

Legătura dintre tine şi restul lumii. Ştiai asta?

Nu este necesară aprofundarea unor studii ştiinţifice pentru a observa legătura dintre tine şi mediul în care ai luat naştere ca specie. Dacă totuşi te îndoieşti de acest aspect, hai să aruncăm o privire la caracteristicile normale în care corpul uman si cum funcţionează:

  • Frecvenţa medie a respiraţiei tale (!) este de 18/minut, egală cu cea a frecvenţei medii cu care valurile oceanului se sparg de ţărm.
  • Înmulţeşti această valoare a frecvenţei respiraţiei (!) cu doi şi obţii 36, temperatura normală a corpului tău.
  • Repeţi operaţia, înmulţind cu 2 valoarea temperaturii normale a organismului uman şi obţii 72, pulsul normal al corpului uman.
  • Mai înmulţeşti încă odată această ultima valoare a pulsului normal şi obţii 144, valoarea normală a tensiunii la care organismul uman funcţionează.

După cum vezi, este o corelaţie destul de strânsă între noi şi mediul natural din care facem parte. Ce se întâmplă, când legătura dintre natură şi organismul uman nu mai funcţionează corespunzător?

Din nou la şcoală, îţi mai aduci aminte?

Înainte de a vedea ce anume poate să deregleze această sincronizare a ta cu Universul înconjurător, hai să vedem un aspect chiar şi mai interesant despre construcţia ta. Îți voi spune ceva ce nu conştientizezi, deşi ai toate cunostiintele necesare, și totuși fără a-ţi spune eu de fapt nimic nou.

La liceu, la lecţia de fizică, ai învăţat că dacă descompui Universul, inclusiv corpul tău, până la cea mai mică particula cunoscută, vei constata că ea are de fapt atât o caracteristică materială (masă) cât şi energetică (cuantă). Vorbim în acest caz de Teoria cuantică, validată deja de lumea ştiinţifică. Te mai surprinde acum abordarea terapiei energetice Reiki?

În concluzie, noi suntem doar energie şi tot ce se întâmplă la acest nivel cu noi, ne influenţează nu numai starea de sănătate, dar şi starea interioară. Felul în care ne simţim este determinant la rândul lui pentru acţiunile ce le întreprindem.

Un alt fenomen ce l-ai învăţat tot la şcoală, este cel al rezonanţei dintre două campurii energetice, prin care unul împrumută caracteristicile celuilalt, în anumite condiţii.

Aşa că, ştiai şi tu de fapt , că eşti energie (caracterizat/ă de o anumită frecvenţă) și supus/ă fenomenului de rezonanţă.

Frecvenţa ta cea de toate zilele

Din păcate, ca şi o consecinţă a acestei alcătuiri, mai mult fără voie, rezonezi cu diverse aspecte energetice ale lumii înconjurătoare, destul de îmbâcsită de tehnologie poluantă vibraţional. Nu cumva beneficiezi fără să-ţi doreşti de exact opusul unui tratament energetic menit să-ţi restabilească sănătatea prin rezonanţă cu vibraţia vindecării?

Frecventa corpului terapia energetica reiki

Încă un lucru să-ţi mai spun. Respiraţia ta, de care am vorbit înainte, este caracterizată tot de o frecvenţa, aşa că poţi să spui că este o vibraţie ce te caracterizează la un anume moment. Dacă schimbi această frecvenţa a respiraţiei, tot corpul tău va rezona cu noua vibraţie aleasă de tine conştient, cu consecinţa influenţării proceselor fiziologice din corpul tău.

La Cursurile Reiki spun studenţilor mei că o anume frecvenţa a respiraţiei, îţi va aduce rezonanţă cu vibraţia vindecării, cu consecinţa restabilirii sănătăţii tale pe mai multe planuri.

De aceea, majoritatea exerciţiilor menite să-ţi crească abilitatea în terapia energetică Reiki sunt însoţite de respiraţie.

Spune-mi cu cine/ce vibrezi, ca să-ţi spun cum te simţi

Cum în jurul tău sunt tot felul de frecvente poluante emise de tehnologia creată de mâna omului, linii de înalta tensiune, transformatoarele aferente, tehnologia comunicaţiei, unele aparate electrocasnice, să nu te mire dacă aflându-te în preajma lor mult timp, o să-ţi perturbi buna funcţionare a organismului prin rezonanţa nedorită de tine.

Cum noi am luat naştere şi ne-am dezvoltat ca specie, într-un mediu necontaminat, oare procesele fiziologice din organismul uman, odată ce este influenţat de stresorii specifici aglomerărilor urbane în care trăim, nu se degradează, dereglând buna noastră funcţionare?

În cazul în care revii la valorile setate “din fabrică”, apelând la terapia energetică Reiki sau la alte terapii energetice, nu este de mirare că te vei simţi mai bine.

Pe de altă parte, stilul de viaţă modern, alert, te pune în situaţia, deseori, să faci faţă stresului de orice fel, ce te poate copleşi, cu consecinţa slăbirii sistemului tău imunitar, dar şi cu cea a apariţiei dereglărilor emoţionale, mentale, fizice, răspunzătoare de apariţia atâtor boli.

Cum ideal este să-ţi poţi recupera şi menţine şi singur/ă un nivel optim al sănătăţii, poate nu ar strica să devii propriul tău energoterapeut, alegând să rezonezi, datorită abilităţii căpătată în acest sens la un Curs Reiki, cu sursa Reiki ce conţine de fapt vibraţia vindecării.

Mai multe despre Cursuri Reiki organizate de mine, ce poţi obţine fără efort sau concentrare doar participând la ele poți găsi pe siteul meu www.reikido.ro


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Bogdan Cristescu

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *