Acid uric crescut – tratament naturist + 13 sfaturi de dieta

Ceapa tocata fin tratament pentru acid uric crescut

Soluția medicamentoasă pentru acid uric crescut ar fi Allopurinol, Probenecid sau  Uloric (febuxostat).  Pentru acid uric crescut unii pacienți nu doresc să depindă toată viața de aceste medicamente, ci caută un tratament naturist.

Trebuie să menționez că un tratament pentru scăderea nivelului de acid uric crescut poate provoca dureri, pentru că stimulează guta. Asta nu este un semn rău. Durerea nu este nimic altceva decât dizolvarea cristalelor de acid uric. Trebuie să monitorizezi pe toată perioada tratamentului, nivelul de acid uric pentru că nu există nici o diferența între durerea când cristalele de acid uric se formează sau se dizolvă. Adică să știi dacă tratamentul te ajută să scazi nivelul de acid uric crescut sau nu.

Ce inseamna de fapt acid uric crescut?

Acidul uric este un produs rezidual gasit in sange. Este creat atunci cand organismul descompune substantele chimice numite purine. Majoritatea acidului uric se dizolva in sange, trece prin rinichi si trece in urina. Alimentele si bauturile bogate in purine cresc, de asemenea, nivelul de acid uric. acestea includ:

  • pestele si fructele de mare (in special scoicile, crevetii, homarul si sardinele);
  • carnea rosie;
  • organele precum ficatul;
  • alimentele si bauturile dulci, cu sirop de porumb bogat in fructoza sau cu alcool (in special berea, inclusiv berea fara alcool)

Daca in organism ramane prea mult acid uric, va aparea o afectiune numita hiperuricemie. Hiperuricemia poate determina formarea de cristale de acid uric. Aceste cristale se pot aseza in articulatii si pot provoca guta, o forma de artrita care poate fi foarte dureroasa. De asemenea, se pot localiza in rinichi si pot forma pietre la rinichi.

Daca nu este tratat la timp, acidul uric crescut poate duce in cele din urma la leziuni permanente ale oaselor, articulatiilor si tesuturilor, poate duce laboli de rinichi si de inima. Cercetarile au aratat o legatura si intre nivelul de acid uric crescut si diabetul de tip 2, hipertensiunea arterala si boala ficatului gras.

Cum pot sa aflu daca am acid uric crescut?

Daca te intrebi asta, sa stii ca se preleveaza o proba de sange si se testeaza pentru a determina nivelul acidului uric. Diagnosticarea acidului uric crescut nu este acelasi luru cu diagnosticarea artritei gutoase. Pentru a diagnostica guta, cristalele de acid uric trebuie vazute in lichidul prelevat intr-o articulatie umflata sau vazute prin imagistica speciala a oaselor si articulatiilor (ecografie, raze X ).

Cum tratezi natural nivelul de acid uric crescut

Testarea nivelului de acid uric o poți face la doctor sau cu un kit din farmacii, acasă la tine. Pe perioada tratamentului minim o dată pe lună trebuie să faci testul. Dacă nivelul de acid uric s-a stabilizat atunci poți rări testele, dar nu mai puțin de o dată pe an!

Înainte de a-ți prezenta tratamentul naturist, trebui să menționez că înainte de a începe tratamentul trebuie să îți stabilești un scop. Trebuie să știi care este nivelul de acid uric pe care vrei să îl ai. Cu medicamentele din farmacii este mai ușor, doar crești doza. Cu tratamentele naturiste este mai dificil. Pe acestea le poți asocia cu suplimente alimentare sau diete vitaminizante.

Cifra maximă a nivelului de acid uric pentru targetul tău ar trebui să fie 6mg/dL. Este mai indicat să ai 5mg/dL, asta permite și o marjă pentru fluctuațiile naturale de acid uric din organism. Pentru cei care nu și-au tratat nivelul crescut de acid uric de mult timp trebuie să știe că cristalele vechi de acid uric se dizolvă mai repede când nivelul este mai mic, deci este indicat ca testul să arate între 2-3mg / dL.

Tratament naturist pentru eliminare acid uric crescut

Ceapa tocata fin tratament pentru acid uric crescut

Pentru acest tratament avem nevoie de:

  • 2 cepe mari;
  • 500 ml apa fierbinte;
  • miere de albine;
  • 1-2 linguriţe cu suc de cătină.

Tratamentul naturist pentru acid uric crescut se prepară astfel:

  • Ceapa tocată fin se pune cu apa fierbinte într-un vas de sticlă,
  • Se amestecă de câteva ori şi se închide etanş, după care se lasă la macerat 12 ore.
  • După cele 12 ore, se strecoară prin tifon, se adaugă puţină miere şi sucul de cătină sau suc de lămâie.

Se bea în fiecare dimineaţă câte o ceşcuţă (100ml) din acest preparat. După o cură de 2 săptămâni ar trebui să se simtă îmbunătățiri majore ale nivelului de acid uric crescut.

Cafeaua ~ Remediu natural pentru acid uric crescut?

Cafeaua remediu natural pentru acid uric crescut

Exista unele cercetari care indica faptul ca persoanele care beau cafea au mai putine sanse de a avea acid uric crescut si de a dezvolta guta. Cafeaua ajuta la eliminarea mai rapida a reziduurilor si la accelerarea metabolismului. Cu toate acestea, trebuie sa fim atenti sa nu exageram cu consumul de cafea si sa nu ignoram celelalte sfaturi legate de dieta.

Acid uric marit – 13 sfaturi de dieta și stil de viață corect

nivelul de acid uric crescut dieta tratamanet naturist
Scapa de nivelul de acid uric crescut cu dieta + tratament naturist
  1. Consumul de alimente bogate în fibre – Diverse studii au arătat cum consumul de alimente bogate în fibre ajută la scăderea nivelului de acid uric din sânge. Fibrele pot absorbi acidul uric din sânge permițând organismului să îl elimine prin rinichi. Sfatul pentru acid uric mărit este să crești consumul de fibre solubile, denumind câteva: ovăz, spanac, brocoli.
  2. Uleiul de măsline presat la rece – Folosiți uleiul de măsline presat la rece în loc de uleiuri normale, unt sau uleiuri vegetale. Uleiurile procesate la cald tind să devină râncede mai repede. Grăsimile râncede distrug vitamina E din organism, dar ea este necesară pentru a controla nivelul de acid uric. Uleiul de măsline presat la rece ajută la scăderea nivelului de acid uric crescut care este asociat cu consumul de grăsimi râncede.
  3. O doză sănătoasă de vitamina C – Ca ajutor pentru reducerea nivelului de acid uric din organism, consumă zilnic 500 mg de vitamina C. Aceasta te va ajuta sa reduci considerabil nivelul de acid uric într-o lună sau două, fiind un foarte bun antioxidant.
  4. Evită consumul de produse de patiserie – Evitați torturile, produsele de patiserie, prajiturile și alte delicii dulci. Acestea sunt bogate în grăsimi saturate, ceea ce contribuie la creșterea nivelului de acid uric.
  5. Extractul de semințe de țelină – Acesta este un remediu natural popular pentru gută și probleme cu acidul uric. Semințele de țelină au fost mult timp utilizate pentru tratarea gutei, reumatismului și artritei. Țelina posedă acțiune sedativă, antioxidantă și ușor diuretică, de asemenea este considerată un antiseptic urinar. În cazuri rare, această plantă a fost folosită pentru a trata insomnia, anxietatea și căderile nervoase. Deși semințele sunt cele care sunt des utilizate în suplimentele pe bază de plante, pot fi de asemenea folosite și rădăcinile.

  6. Alimente bogate în antioxidanți – Fructe și legume cum ar fi ardei roșu, roșii, afine, coacăze negre, broccoli și struguri, toate sunt surse bogate în vitamine antioxidante. Antioxidanții sunt vitaminele care împiedică moleculele radicalilor liberi să atace organele și țesutul muscular și pot ajuta și la scăderea nivelului de acid uric.
  7. Cireșele – Aceste fructe conțin compuși chimici care pot ajuta la neutralizarea acidului uric, permițând corpului să elimine acest acid ca deșeuri. Unii cercetători recomandă consumarea de 30-40 de cireșe la fiecare 4 ore în timpul unui atac cu dureri mari.
  8. Oțet de mere – Se consideră că oțetul de mere crud (produs prin fermentație naturală) poate ajuta la atenuarea nivelului de acid uric crescut prin schimbarea valorilor pH-ului din sânge. Dar trebuie să fie crud, nedistilat, oțet de mere nepasteurizat cum găsim la magazinele de alimente naturale. Un specialist din America recomandă următorul remediu simplu: adaugi 2 lingurițe de oțet de mere crud la un pahar mare de apă, se amestecă bine și se bea un pahar de 2 sau 3 ori pe zi. Se poate face și compresă aplicabilă local: o jumătate de cană de oțet de mere la 3 căni de apă caldă. Se pune peste zona afectată timp de 30 de minute. Se reîncălzește și se repetă dacă este necesar.
  9. Bea multe lichide – Bea minim 2 l de apă zilnic. Apa este un remediu care ajută rinichii, “temelia” impurităților din organism. Folosește un filtru de apă pentru a avea la tine acasă o sursă de apă alcalină și antioxidantă.
  10. Evită proteinele dietetice pentru slăbire care pot provoca producerea de prea mult acid uric (hiperuricemie).
  11. Micșorează consumul de carne rosie –  se recomanda carnea de pasăre și de pește – Proteinele animale sunt bogate în purine și acest lucru va duce la niveluri ridicate de acid uric în organism.
  12. Limitează sau evită consumul de alcool – Alcoolul interferează cu eliminarea de acid uric din organism. Berea în special este responsabilă de atacurile de gută. Dacă ești predispus la atacuri de acid uric, limitează consumul la un pahar sau două pe săptămână.
  13. Consumă carbohidrați complecși – Mănâncă mai multe cereale integrale, fructe și legume și mai puține glucide rafinate, cum ar fi pâinea albă, prăjiturile și bomboanele. Alimentele bogate în carbohidrați complecși oferă senzația de saturație, previn supraalimentarea și mențin o greutate sănătoasă.

Când nu reușești să consumi apa direct de la sursa naturală, iți recomand să folosești o apa filtrată, o apă alcalină și antioxidantă! Alege filtrele pentru apă alcalină și antioxidantă de la Finaqua. Pentru că apa este viață, trebuie să o alegi pe cea mai buna!

Apa alcalină cu filtru de apă
Finaqua

Filtrul de apă de la Finaqua este un dispozitiv de filtrare a apei care poate fi instalat sub chiuveta de bucătărie sau în linia principală de aprovizionare cu apă a casei. Acesta utilizează mai multe etape de filtrare pentru a elimina impuritățile și contaminanții din apa potabilă, precum clorul, sedimentele, metalele grele, pesticidele și alte substanțe chimice. Finaqua oferă o gamă variată de filtre de apă, precum și accesorii și kit-uri de instalare pentru a satisface nevoile diferitelor gospodării. Filtrele de apă de la Finaqua sunt proiectate să ofere o sursă de apă potabilă sigură, curată și de calitate în orice moment.

Finaqua uno

Finaqua UNO

1 flux de apă – 4 stadii de filtrare

  • apă alcalină prin creșterea pH-ului cu 2.5 puncte
  • îmbogățită cu minerale
  • antioxidantă, cu un ORP de -600 mV
  • microstructurată
  • apă ionizată natural

100 Lei REDUCERE

Comandă prin jorjette.ro și primești încă 100 de lei reducere!

Finaqua skino

Finaqua SKINO

Are o durată de viață de 30.000 de litri

  • fără clor și metale grele
  • fără sedimente
  • fără bacterii și pesticide
  • Fără miros de amoniac și sulf
  • hidratează celulele, te revigorează și energizează

50 Lei REDUCERE

Comandă prin jorjette.ro și primești încă 50 de lei reducere!

Finaqua duo

Finaqua DUO

2 fluxuri de apă – 6 stadii de filtrare

  • apă alcalină
  • antioxidantă
  • microstructurată
  • apă cu pH neutru pentru
    sugari/bebeluși sau persoane care
    urmează tratamente

150 Lei REDUCERE

Comandă prin jorjette.ro și primești încă 150 de lei reducere!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

39 de răspunsuri la „Acid uric crescut – tratament naturist + 13 sfaturi de dieta”

  1. Avatar Bunica
    Bunica

    Eu baba batrana nu inteleg cuvintele KIT si TARGET ?? Este oare in Romana scris aicea ?

    1. Buna ziua, ideea ca acestea sunt niste detalii care u au mare relevanta, ati vrut sa va legati de ceva si ati reusit.

      Definitie din dex: KIT, kituri, s. n. 1. Set de instrumente, unelte, materiale necesare pentru un anumit scop. 2. Ansamblul pieselor detașabile componente ale unui obiect, însoțite de o schemă de montaj.

  2. Multumesc mult.
    Unde gasesc setul de teste pentru acidul uric?
    Am nevoie.
    Va doresc sanatate si spor la munca.

  3. Avatar Popa Vasile
    Popa Vasile

    Bine că existaţi. Dumnezeu să vă ţină.
    Mi-aţi dat curaj.
    Cristalele de acid uric îmi dau probleme.
    Sunt aproape invalid la umărul drept şi chiar pe toată mâna dreaptă.
    Aplic reţeta d-voastră.

  4. Departe de mine gandul de a da vina pe Jorjette. Raceala e una iar gripa e alta. V-am speriat si imi pare rau. Cu guta lupt de vreo zece ani. Acum nu stiu cat e nivelul acidului uric pentru ca nu ma pot deplasa la laborator. Am prelungit tratamentul pentru ca existau depuneri , mici e adevarat, de saruri ale acidului uric si pe care as fi vrut sa le dizolv.
    “Pentru cei care nu și-au tratat nivelul crescut de acid uric de mult timp trebuie să știe că cristalele vechi de acid uric se dizolvă mai repede când nivelul este mai mic, deci este indicat ca testul să arate între 2-3mg / dL.”
    Acesta este textul din articol care m-a determinat sa incerc. Oricum , nu reprosez nimic, tratamentul este eficient.
    Este cunoscut ca si tratamentul clasic, cu medicamente de scadere a nivelului acidului uric, poate declansa o criza de guta, fapt pentru care medicii recomanda cate o pastila de colchicina pe zi in timpul tratamentului. Inclusiv o slabire brusca poate declansa criza de guta. Boala grea…
    Domnule Cristescu va multumesc pentru sfaturile acordate si sper ca nu aveti nimic impotriva sa va tin la curent cu evenimentele legate de aceasta boala. Dupa experimentele avute in privinta alimentatiei, pot sa afirm ca mai putin de 30% conteaza in guta. Exista un factor genetic care este determinant. Boala insa poate fi tinuta in stare latenta, evitand alimentele care contin purine si luand unele “suplimente alimentare” pe care , din pacate, eu nu le stiu. Cititorii blogului dumneavoastra sper sa ne ajute.
    Cu stima,

    1. Probabil m-am speriat, nu ma pot pronunta in aceasta privinta, dar sigur m-a deranjat sa aud ca ati racit! Nu puteti ignora faptul ca sistemul dvs. imunitar are unele scapari. Este bine ca sunteti un om inteligent si puteti tine cont de multe informatii. Cum se spune Dumnezeu nu iti da mai mult decat poti duce decat daca te vrea mai bun sau să mergi la El mai repede. In cazul dvs. vad ca va descurcati, daca de 10 ani ati ajuns la progrese si nu v-ati pierdut speranta.

      Despre factorul genetic, aici sunt multe de spus. Intradevar in momentul de fata omul este cam neputincios din acest punct de vedere, dar va rog sa ma credeti, afirm cu toata increderea, se pot rezolva si aceste aspecte. Cum cancerul se vindeca intro noapte, asa si orice anomalie genetica se poate normaliza. Unii numesc aceste lucruri minuni, eu le spun ca sunt chestii concrete si cel mai important, asa se dovedeste cat de capabili suntem noi ca oameni, ca fiinte umane.

      Sunt multe cai de a aborda o afectiune. Inainte de a vrea sa tratezi simptomele unei boli, ar trebui sa vezi clar de unde provin simptomele. Apoi descoperind sursa ce le genereaza, trebuie sa poti sa ajungi in punctul in care stii ce ai de facut. Eu va zic, stilul de viata, modul personal de a fi, educatia, experienta vietii, toate contribuie la generarea unei afectiuni. O fiinta echilibrata, o fiinta constienta, o fiinta care este sincera cu ea insasi si cu cei din jur, o ființă care are încredere în ea însăși, o fiinta care se iubeste pe ea insasi si care iubeste tot din jur si care nu cantareste realitatea (lumea noastra) intre bine si rau, intre da si nu, pur si simplu este fara cusur. O astfel de fiinta ne invata sa fim sau să devenim, cam orice religie ce vorbeste despre omul bun, despre Fiul lui Dumnezeu.

      Ramaneti cu mintea curata, fiti constient de trupul dvs., nu ignorati nevoile sufletului, cum nu le ignorati pe cele ale trupului. Țelul dvs. in această viață este să aveți o ședere plăcută și să ajutați cum puteți și pe cei din jur. La cesul din urmă să puteți pleca cu fruntea sus! Cine va spune că prin suferință vă câștigați mântuirea sufletului, se referă probabil la a pune adevărul mai presus de orice, astfel vă câștigați momente de suferință, spunând adevărul, trăind adevărul, fiind zi de zi adevărul … de ce? Pentru că ceilalți care nu fac așa vor dori mereu să vă oprească!

      Puțină filozofie, puțină spiritualitate … dar și mintea și sufletul se află tot în aceeași carcasă, deci doar completăm ideea tratamentului pentru nivelul de acid uric crescut! 🙂

      Chiar vă rog să ne țineți la curent cu evoluția stării dvs. de sănătate. Dacă vă putem ajuta cu ceva, nu ezitați să cereți ajutorul!

  5. As dori, sa aflati ca traiesc din nou pe picior mare(s-a inflamat si doare). In lipsa unui raspuns de la Jorjette si incurajat de rezultatele despre care v-am informat, am urmat acel tratament o luna.
    Acum sunt extrem de incurcat si descurajat pentru ca nu stiu daca am declansat guta prin prelungirea excesiva a tratamentului sau pentru ca am ingurcitat 10 pliculete in cinci zile de theraflu, in urma unei gripe cumplite.

    1. Eu sunt de parere ca exagerati cu ceva. Gripa? Cu asa arsenal este aproape imposbil sa se prinda gripa de tine. Deci, recititi ce mi-ați spus că folositi din farmacia naturii. Sistemul imunitar ar trebui cel putin sa fie sustinut puternic, in schimb dvs. ati racit.

      Este grav. Va sugerez sa intrerupeti orice faceti, luati o pauza si apoi reveniti la tratamentul dvs. Eu nu stiu ce asteptari aveti, dar sincer acum, daca ati simtit ca nu merge bine, de ce nu ati oprit tratamentul? Cu sanatate nu trebuie sa fii incapatanat. Dvs. vreti sa tineti sub control acidul uric crescut, dar nu asa va vindecati, ok?

      Deci acest tratament are slabe sanse sa te vindece de adevarata problema! Fiti realist, altfel va puneti viata in pericol! Eu zic sa mai meditati la ceea ce sa intamplat si sa o luati usor cu tratamentele naturiste. Se pare ca le-ati amestecat si ati primit un semn deja de la organism, ca nu este puternic cu toate cate i-ati dat!

      Nu este vina lui jorjette ca dvs. ati continuat tratamentul! Sa va amintesc ce ati intrebat dvs.:

      “Pot continua sa beau in fiecare dimineata cele 100ml. de tratament cu ceapa astfel incat nivelul acidului uric in sange sa se apropie de 3 sau terbuie sa fac pauze?”

      Noi in articol am spus ca recomandam o cura de 2 saptamani! Nu am recomandat cifra 3 nicaieri! Am recomandat 5 sau 6! Am spus ca tratamentul are success garantat daca este asociat cu o dieta corecta pe parcursul tratamentului macar!!!!

      Din ce am discutat, dvs. ati facut ce ati vrut, dar va rog, nu dati vina pe nimeni! Pur si simplu nu este corect asa!

    2. Oricum, acum ca aveti dureri si sa inflamat, cat este nivelul de acid uric? Considerati ca este in crestere majora? Fluctuatiile sunt firesti, iar durerea… am zis si in articol, nu este nici o diferenta dintre durerea cand cristalele de acid uric se dizolva sau cand se formeaza! Durerea oricum exista!

      Si mai am o intrebare, de cat timp va luptati cu aceasta problema cu nivelul de acid uric crescut? Adica de cand a aparut problema sau de cand ati inceput sa va tratati?

  6. Chiar functioneaza. De la 8.6 am adus nivelul acidului uric in 7.2. A trebuit sa-mi schimb modul de a ma alimenta si nu-mi pare rau. Vreau sa va multumesc si sa va felicit pentru blogul dumneavoastra. Pot continua sa beau in fiecare dimineata cele 100ml. de tratament cu ceapa astfel incat nivelul acidului uric in sange sa se apropie de 3 sau terbuie sa fac pauze? As dori deasemenea sa cunosc opinia dumneavoastra in legatura cu lamaia.
    Pararile sunt foarte diferite ;unii autori, medici sustin ca este un aliment acid,altii spun ca imediat dupa inghitire sucul de lamaie devine alcalin.

    1. Domnule Belu, este o veste extraordinară. Noi vă mulțumim pentru ambiția cu care ați tratat sfatul nostru. Referitor la întrebările dvs. Jorjette sigur vă va răspunde (acum este plecată pentru vreo câteva săptămâni) dar până atunci uitați răspunsul meu.

      Tratamentul trebuie să fie întrerupt cu o pauză. Pauza poate fi mai lungă sau mai sucurtă, depinde de dvs. de stilul de viață și dacă observați creșteri masive a nivelului de acid uric. Dacă totul merge bine puteți să mai repetați tratamentul o dată peste câteva săptămâni, nu există nici un pericol. Dar hai să vă spun despre lămâie, căci vă ajută mult acest fruct.

      Lămâia este acid citric, dar puțin diferit față de ideea de acid. Acidul din lămâie o dată în contact cu acidul gastric, se neutralizează si devine bază. În acest fel vitamina C va putea fi asimilată fără să se piardă întro reacție acidă în stomac.

      Lămâia se consumă cu apă caldă (cam 30-37 de grade) la temperatura corpului. Storci lămâia întro cană și apoi completezi cu apă caldă și bei repede în guri mici, până termini tot lichidul, inclusiv pulpa ce poate se va desprinde de coajă prin stoarcere.

      Nu recomand neapărat o lămâie la o servire, dar o jumătate o dată este perfect. Poți avea o lămâie pe zi, luată jumate dimineața jumate la prânz.

      Atenție, lămâia alungă pofta de mâncare, și după o dietă cu lămâie (alături de restul dietei ce dvs trebuie să o aveți față de acidul uric ridicat) puteți constata că ați slăbit câteva kg bune.

      Pentru viitor, vă spun de pe acum, când veți ajunge cu nivelul de acid uric la 3, nu înseamnă că va rămâne așa. Nu mai faceți un tratament apoi, dar păstrați o dietă care să includă cum am spus în articol: vitamina C multă (lămâi, cătină, măceșe prinse de ger), multe fibre în alimentație, cât mai multe salate verzi (pătrunjel, brocoli, spanac etc) îmbălsămate cu ulei de măsline presat la rece, un consum diminuat de lactate (branza, unt si smantana), consumați des fructe și legume crude (un măr, o prună, o pară, niste rosii, castraveti sau chiar un ardel crude). Dacă nu consumați suficiente fructe și legume, nu uitați că rinichii au nevoie de multă apă pentru a elimina toxinele, și pentru a se curăța ca să poată procesa acidul uric cum trebuie, să îl elimine surplusul prin vezică nu să îl trimită în mușchi și în restul organismului.

      Aici sigur vă veți descurca! Oricum încă o dată, nu știți cât mă bucur că vă simțiți mai bine! Să aveți putere să continuați căci mai aveți nevoie de timp. Faceți o pauză de o săptămână și continuați cu tratamentul încă o dată! Vă sugerez să consultați și un medic care să vă monitorizeze starea de sănătate pe parcursul tratamentului naturist pentru nivel crescut de acid uric in sange!

      1. Va multumesc pentru raspuns si incurajari. Fac mai mult decat v-am scris ( consum pudra de roscove cu putina miere, seminte de kia, pulbere din samburi de struguri, apa alcalina cu ph de peste 8, ceai din poroambe, evident fructe, legume) dar trebuie sa testez pe propria-mi piele si apoi am sa pot vorbi.
        Toata stima.

      2. Aveti dreptate, si va sugerez sa vorbiti despre faptele dvs., fie aici, fie in alte locuri pe internet, pentru ca sunt oameni care vor si ei sa beneficieze de un tratament care sa fie convinsi ca ii ajuta!

  7. Domnul e putin in eroare …in ce priveste … acidul uric … va sfatuieste sa consumati lamai !!… multa lume dupa consumul de lamaie in ani …si-au distrus oasele !!…dece ?…simplu !..lamaia este un acid !..pt al neutraliza organismul consuma mult calciu pt a alcaniza …a contracara aciditatea !…

    Acidul uric se elimina doar intr-un singur mod …acela fiind eliminarea TOTALA !!!…a carbohidratilor ..ce inseamna asta ?..inseamna mancatul de carne alba ..peste ..si verdeturi de toate felurile …nu legume gen cartofi , fasole si altele dece ?..pt ca rinichii nostrii nu pot descompune proteinele din legume si fainoase doar cele din carne ..pt ca pt asta sunt acolo ..proteina din ou este asimilata in proportie de 100 %..apoi pestele 80% apoi carnea 70 %..asta ce inseamna ?…inseamna ca oul nu lasa toxine …iar celelalte dupa cum au fost elencate lasa 20 % pestele si carnea 30 % astea sunt toxinele …adica acidul uric !!de care multa lume se lamenteaza … unui bolnav care sufera de afectiuni renale intocmai dandui paine …legume ..va ajunge la dializa …apoi transplant …intocmai daca dai carne nu are probleme ..fasolea are proteine cat carnea dar proteina e descompusa de rinichi in proportie de 30-40 % restul de 60 ewste acidul uric …legumele …fructele in cantitate mare … painea si fainoasele …zaharul …inseamna aciditate … corpul intra in acidoza ..

    O sa va intrebati pai daca nu mananc carbohidrati nu se poate traii … GRESIT !!….. creierul uman are nevoi de zahar 4 gr la ora !!/..jumatate din necesar e deja in ficat … restul il luam prin alimentatie … zahar din ciocolata amara de la 72 % in sus … un fruct pe zi … pt ca daca se depaseste cantitatea asta de zahar si carbohidratii atunci organismul pt a se apara trebuie sa arunce insulina in corp care de acolo se pornesc o gramada de probleme … inamicul numarul 1 al nostru este INSULINA …ea nu trebuie sa fie in corp in cantitati mari .. de acolo se pornesc o gramada de probleme …de la mancatul de carbohidrati ..urca colesterol … pt ca ficatul e constrans sa transforme surplus de zahar in gras … trigliceridele se duc la stele … toate astea pt ca se mananca legume , fainoase .. paine … zahar … elimina dumneata acestea …mananca carne cu verdeturi … tot felul de seminte … fara zahar … sarea se poate manca … si nu sarea creeaza tensiunea arteriala ci ZAHARUL !!rinichi pot elimina sodiul in exces prin urina … destul ca se bea apa corespunzator /…sunt multe de spus … practic zaharul si carbohidratii stau la baza tuturor bolilor … daca vreti sa luati vitamina C … se poate din brocoli …ardeiiute … lamaia nu are vit c asa multa …mai mult are portocala … lamaia are acid citric care mancata mereu iti termina oasele … devenind mai fragile .. nu va mai luati dupa toate legendele …

    Fara … mancare procesata …fara carbohidrati …mancand verdeturi se ia fructoza care nu e un zahar simplu corpul nu-l identifica ca fiind un zahar deci nu urca glicemia rapid … fructe mai putine ..pt ca contin sacaroza … vitamina C pt colagen … Vit D … care e hormonul principal … pt alcanizare … magneziu si potasiu … magneziul pur dar sa nu fie carbonat de magneziu .. pt ca acela se asimileaza in proportii mici si are rol mai mult de a ..alcaniza urina … zinc … e un mineral care protejeaza prostata si ochii … puteti manca 200-300 gr la zi de carne …cu verdeturi fara PAINE !!.. nu mai explic ce face glutenul ca e dezastru … fructe cu moderatie … ciocolata amara ..tot felul de nuci … sport ..si o sa vedeti ca acidul uric scade !!…sanatate !!

    1. Lamaia nu distruge oasele. Lamaia nu consuma calciul ci acidul citric! Si nu il consuma ci il foloseste pentru un compus nou, mult mai asimilabil decat calciul liber, numit citratul de calciu.

      Ca sa stiti, exista studii clare despre beneficiile consumului de suc de lamaie in osteoporoza, care atentie, e o boala ce macina oasele. Citratul de calciu intareste oasele nu le omoara! Ceea ce lipseste la multi este vitamina D. Citratul de calciu + vitamina D, asigura asimilarea in mediul osos.

      Pentru a imi intari afirmatiile, va invit sa studiati:

      Despre tratamentul osteoporozei cu citrat de calciu + vitamina D3 (1200mg / zi ) : https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21405146/
      Acidul citric alcalinizat reduce nivelul acidului uric seric : https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20958145/
      Formarea carbonatului de calciu favorizata de consumul de suc de lamaie, si car ajuta la alcalinizarea sangelui si a urinei, si neutralizarea acidului uric : https://ard.bmj.com/content/74/Suppl_2/774.1

      Trebuie sa inteleaga toata lumea ca nu lamaia in sine sau acidul citric reduce acidul uric, ci reactiile in lant ce se realizeaza de la aceasta substanta intrata in organism: citratul de calciu si carbonatul de calciu. Vitamina D nu circula singura, iar neutralizarea acidului uric nu se face cu zeama de lamaie. Dar consumul de lamai, ajuta!

      Si apropo, vitamina D nu e un hormon, si nu e principal. E o vitamina de sinteza, procesul realizandu-se la nivelul pielii. Vitamina D nu se stocheaza ci se produce si se consuma zilnic. Cu cat stai mai putin expus la lumina, cu atat ai nevoie de mai multe suplimente cu vitamina D3 (pt ca chimistii nu pot produce vitamina D ci doar D3).

      Consumul de carne de orice fel, este absurd! Persoanele cu acid uric crescut au o absorbtie intestinala ingreunata, ori carnea… de orice fel al fi… nu rezolva problema proteinelor. Exista proteine vegetale dar nu la noi!

  • buna ziua. sufar de guta(nu mai exista cartilagiu la ambii genunchi si nici la solduri) si as vrea sa tin o dieta care sa-mi elimine acidul uric dar si sa-mi remedieze atacurile de guta.sper sa ma puteti ajuta,va multumes anticipat(sunt femeie,am 55 ani,,1.53cm,84kg,)

    1. Dvs. va puneti speranta in cineva, sa va vindece? Daca s-a ajuns aici, genunchii si soldurile facute praf… nu cred ca este vina cuiva! Cat timp ati fost sanatoasa, nu v-a interesat excesul si nici sa mentineti un mod de viata echilibrat! Sa fiti pe cat se poate de deschisa la o viata traita in a cunoaste mai mult, in a sti mai mult si a fi mai capabila, nu pentru cineva anume ci in primul rand pentru dvs.

      Personal, eu vreau doar sa va intreb ceva: De ce vreti sa scapati de guta? Va doare? Nu mai suportati? Si daca scapati, ce veti face? Dupa atatia ani, ce ati schimbat la persoana dvs. in afara de ce a schimbat boala?

      N-o luati in nume de rau, sincer mie chiar imi pare rau ca ati ajuns pana aici. Sunt cazuri si mai grave, stiu asta, si pentru ei imi pare rau. Suntem niste oameni rai si nu ne place sa tratam cu maxima importanta sanatatea noastra. Timpul trece, boala vine si noua ne place sa ne plangem oricui avem ocazia!

      Cum spun bătrânii, Doamne-ajută!

  • da….sunt foarte bune ca eu nu stiu cum sa scap de acidul uric..mare am 9…am si glicemia mare…am si tensiune…iau medicamente pentru tensiune..iau siofor am luat milurit de 100 si tot mare e acidul uric….nu mai mananc carne multa…si nici mezeluri….am mancat rosi…ardei…ceapa…varza…si tot degeaba…..acum am sa incerc si ce ati recomandat dumneavoastra sper sa fie de folos…multumesc

    1. Ai zice ca ai ajuns la capatul rabdarilor cu problema ta cu acidul uric crescut. Îți doresc să te simți mulțumită! Desi sa stii ca daca tu cauti un medicament care sa faca el totul in locul tau, nu il incerca pe acesta! Fara ajutorul tau, un tratament naturist nu are nici un efect. E ca si cum ai vrea sa faci o vraja, dar fara bat magic nu ai cum!

  • Avatar Stoica Elena
    Stoica Elena

    Multumesc mult ca ati facut cunoscute aceste remedii naturiste pentru acid uric marit. Chiar ma interesa si voi tine cont de ele. Sa va dea Dumnezeu sanatate si sa continuati cu a face cunoscut tot ce stiti despre tratarea naturista sau pentru prevenirea unor boli.

    1. Elena, si noi suntem fericiti caci putem sa fim de folos celor care nu stau prea confortabil cu sanatatea! Daca ai intrebari sa stii ca putem sa ne documentam pentru tine!

  • Avatar Sandu ion
    Sandu ion

    Ma ajuta sa evit anumite alimente si sa le inlocuiesc cu altele despre care nu stiam ce efecte au ptr sanatate

    1. Ai grijă să nu iei de bune informațiile ce le afli. Întâi probează, vezi cum te simți și apoi iei o decizie radicală! Toate alimentele sunt bune și au efecte pentru sănătate, modul cum le consumi face diferența!

  • Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *