3 Supe cu surprize, delicioase şi sănătoase

Supa de legume cu crochete de caşcaval

Cantităţi: 1 conopidă mică; o jumătate de căpăţână mică de varză albă; 4 morcovi; 2 gulii potrivite; 1 gălbenuş; 3 pahare şi jumătate de apă; 80 g caşcaval; 1 legătură de pătrunjel verde; 4 linguri de margarină; 3 linguri de făină; sare, piper, nucşoară.

Preparare: conopida se curăţă, se spală şi se separă în bucăţi. Se curăţă morcovul şi guliile, se spală şi se taie în felii. Se curăţă şi se spală varza; se toacă mărunt. Se pune apa la fiert într-o oală mai mare şi când dă în clocot se introduc legumele. Se fierbe acoperită, circa 20 minute. Se freacă margarina moale până devine pufoasă, se amestecă cu caşcavalul ras fin, cu făina şi cu gălbenuşul. Se adaugă, după gust, sare, piper, nucşoară şi pătrunjel verde, tocat mărunt. Se introduce compoziţia în frigider pentru câteva minute, apoi se formează din ea mici crochete. Se pun crochetele într-o oală cu apă sărată clocotită. Se fierb 5 minute, fără a lăsa ca apa să clocotească prea puternic. Se scot şi se lasă să se scurgă într-o strecurătoare. Se potriveşte gustul supei cu sare, piper şi se serveşte cu crochetele preparate separat.

Supă de legume verzi cu ghee

Cantităţi: 1 praz, 1 salată verde, 200 gr spanac, 200 gr fasole verde, 3 linguri de ghee (unt clarifiat) sare după gust.

Preparare: Se pune la fiert 1,5l apă, după ce clocoteşte se adaugă prazul tăiat felii (rondele), salata şi spanacul rupte în bucăţele cu mâna şi fasolea verde. Se lasă la fiert circa 30 minute. Se opreşte focul şi se adaugă 3 linguri de ghee, se amestecă, iar peste se poate presara pătrunjel tocat mărunt. Se lasă cu capac circa 5 minute, după care se poate servi. Recomand supa servită cu o lingură de iaurt (în farfurie).

Supă de gulii

Cantităţi: 400 gr gulii curăţate şi tăiate în formă de cuburi, 2 linguri de ulei, 1 lingură de faină, 1 lingură pătrunjel verde, 1 lingură smântână şi sare după gust.

Preparare: Într-o cratiţă cu uleiul fierbinte se adaugă guliile, peste ele se toarnă un polonic de apă fierbinte, şi se acoperă cu un capac. Se fierbe înăbuşit, până ce apa scade la jumătate, se adaugă sarea necesară şi faina amestecată cu trei linguri apă rece şi atâta apă caldă câtă supă dorim a prepara. Când guliile sunt complet fierte, se adaugă 2-3 căţei de usturoi tocaţi mărunt. Înainte de a servi, în farfurie se toarnă smântâna.

Poftă bună!

Articol etichetat cu:, ,

Ganduri si impresii pentru "3 Supe cu surprize, delicioase şi sănătoase":

  1. Jorjette C Diana

Care este gandul tau?