10 plante contra imbatranirii

Pentru a te feri de bolile ce vin o dată cu îmbătrânirea, cea mai bună cale pe care ar trebui să o alegi ar fi să folosești grădina proprie, in defavoarea farmaciilor. Plante contra imbatranirii sunt multe și acestea te ajută mai mult decât o face orice tratament medicamentos.

Atunci când folosești tratamente pe bază de plante medicinale, acestea sunt puternice și pot interacționa între ele sau în cazul unui tratament medicamentos, pot exista reacții adverse, din acest motiv e bine să discuți cu medicul înainte despre ceea ce vrei să folosești ca tratament.

Zece plante contra imbatranirii

Afinele – un puternic antioxidant

Afinele fac parte din categoria “plante contra imbatranirii” deoarece conțin antioxidanți puternici care ajută la prevenirea multor boli legate de vârstă. Această plantă este foarte bună pentru păstrarea vederii și prevenirea bolilor degenerative ale ochilor, cum ar fi degenerescenta maculara si cataracta.

Semințele de țelinăvarianta naturistă a medicamentului Celebrex

Semințele de țelină contribuie la menținerea sub control a gutei și ajută la ameliorarea durerilor și inflamațiiei artritei. Țelina conține mai mult de o duzină de antiinflamatori, inclusiv un compus inhibitor COX 2 care funcționează printr-un mecanism similar medicamentului Celebrex.

Echinacea – una dintre cele mai bune plante protectoare ale sistemului imunitar

echinacea - planta pentru sistemul imunitarEchinacea ajută la întărirea sistemului imunitar și reduce severitatea și durata simptomelor de răceală și gripă. Plantată în grădină și folosită sub formă de infuzie – aceasta este cea mai bună metodă de a ne ține cât mai departe de răcelile crunte care ne pândesc la fiecare schimbare de anotimp.

Usturoiul – tratamentul tuturor bolilor

usturoiul tratament universalÎn cazul în care aș rămâne naufragiată pe o insulă pustie, alături de o plantă, aș alege ca aceasta să fie usturoiul. Folosirea regulată a usturoiului poate ajuta la prevenirea bolilor de inimă prin scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului, creșterea colesterolului bun , inhibarea formării de cheaguri de sânge care declanșează atac de cord. Este, de asemenea, un foarte bun antimicrobian , ceea ce înseamnă că ajută organismul să lupte împotriva virușilor, bacteriilor și ciupercilor.

Ginkgo biloba – o fântână a tinereții

ginkgo biloba - fantana tineretiiBeneficiile copacului ginkgo biloba sunt destul de multe și se pare că provin din capacitatea sa de a îmbunătăți fluxul sanguin, în special în creier și extremități. Cercetările au arătat că încetinește boala Alzheimer atunci când este consumat în etapele timpurii a boli. Ginkgo biloba de asemenea poate ajuta la prevenirea atacului de cord, a degenerescenței maculare, a tinitusului, precum și a anumitor tipuri de impotență.

Păducelul – cel mai bun tonic cardiac

paducelul tonic cardiacPăducelul are o lungă istorie ca tonic cu acțiune lentă, dar eficientă, care poate întări inima și stimulează sănătatea sistemului circulator. O serie de studii clinice au dovedit eficiența în normalizarea funcției cardiace în insuficiență cardiacă congestivă. Compușii activi se găsesc în principal în florile și fructele de păducel.

Anghinarea – pentru cei ce vor să trăiască mult cu un ficat sănătos

anghinarea - protector hepaticAnghinarea este o vedetă printre plantele din întreaga lume, fiind atât de populară pentru utilizarea sa ca protector hepatic. Anghinarea poate proteja împotriva cirozei hepatice și a hepatitei. Cercetări recente sugerează că planta poate ajuta la prevenirea cancerului, a diabetului de tip 2 și a sindromului X. Deasemenea, este planta cu cel mai bun rol de detoxifiere în cazul consumului de alcool, poluare și medicamente.

Sunătoarea – planta folosită în caz de depresie

sunatoarea tratament antidepresivMenținerea stării de spirit cât mai sus este una dintre cheile longevității, iar sunătoarea este una dintre plantele ce contribuie la menținerea ei. Depresia cronică poate suprima sistemul imunitar, sporind aparitia unor afecțiuni cronice. Sunătoarea a fost folosită pentru a ridica starea de spirit de secole, iar știința modernă a demonstrat că această plantă este o alternativă naturală eficientă pentru depresia ușoară și moderată. Depresia severă trebuie tratată probabil medical, cu ajutorul specialiștilor din domeniu.

Saw Palmetto sau palmierul pitic – tratează problemele prostatei

saw palmetto sau palmierul pitic trateaza prostataUna dintre cele mai studiate plante, Saw Palmetto, s-a dovedit a fi foarte eficientă ca medicament pe bază de prescripție medicală în cazul adenomului de prostată benignă. În Europa, acest tratament se folosește de ani de zile. Oricum , este important să-ți vezi medicul pentru un diagnostic înainte de a lua Saw Palmetto.

Turmeric – Un remarcabil antiinflamator

turmeric antiinflamatorUn sprijin în medicina ayurvedică, turmericul a fost mult timp folosit pentru a ușura condițiile inflamatorii – artrita, tendinita, bursita, etc. Studiile clinice au confirmat faptul că este mai eficient și mai sigur decât tratamentele medicamentoase, mai mult, reduce nivelul de colesterol, protejează ficatul și conferă beneficii anticanceroase. Turmericul poate fi folosit ca aroma pentru carnea de pui și legume, pentru a face curry, însă poate fi găsit și sub formă de suplimente.

Toate aceste plante contra imbatranirii te ajuta sa ai o viata mai linistita, si totusi mai energica, un  stil de viata sanatos care iti va permite sa te bucuri de fiecare clipa. Cum cel mai important lucru pentru fiecare este sanatatea, cu cat ne-o mentinem la un nivel mai optim, cu atat suntem fericiti si cu atat ne putem trai batranetile mai linistiti.

Ganduri si impresii pentru "10 plante contra imbatranirii":

  1. Jorjette C tatiana
  2. Jorjette C Tomasetto
  3. Jorjette C Geo - Suceava

Care este gandul tau?