Viitorul prin ochii animalelor: predicția și călătoria în timp

Animale care prevestesc cutremurejpg

Animalele se află peste tot: în casele noastre, ferme, zoo şi ocazional în sălbăticie. Dar cât de bine le înţelegem? Există foarte multe motive să credem că animalele deţin secretul viitorului. Un motiv al fi acela că animalele răspund în avans dezastrelor, însă nu există nici o idee despre cum fac acest lucru.

Chinezii au dat o foarte mare importanţă acestui lucru şi au fost foarte atenţi la felul în care se manifestă animalele înaintea unui cutremur, dar în alte locuri din lume aceste semnale au fost pur şi simplu ignorate de către experţii în cutremure şi se pare că nu au învăţat absolut nimic de la animale.

Cea mai plauzibilă teorie fizică este următoarea: câmpul electromagnetic  se schimbă înaintea unui cutremur, iar animalele reuşesc să detecteze această schimbare mult mai uşor. Poate fi vorba şi de ceva misterios, cum ar fi abilitatea de a vedea în viitor, pe care o putem numi “precogniţie” sau “presentiment” (a simţi ceva ce urmează să se întâmple).

Animalele care prevestesc viitorul

Billy Gibbons din Green Lane, Audlem, USA, crede că animalele deţin cheia prezicerii viitorului. Mai precis, el crede că găinile au o inteligenţă aparte ce poate fi folosită în alegerea numerelor. El s-a folosit de numerele alese de o găină pentru a juca la Loto, însă a adăugat şi el un număr. Toate numerele alese de găină au fost extrase, mai puţin cel ales de el. Dacă ar fi pus toate numerele alese de găină, ar fi câştigat 9 milioane de dolari.

Studiile arată că animalele simt că se apropie o schimbare, de orice tip! Aşa că poate ar fi mai bine să dăm animalelor atenţia cuvenită, şi să nu le ingnorăm!

Recentele experiemte comportamentale cu păsările din specia Gaița (Garrulus glandarius) și alte primate non-umane, indică faptul că animalele pot anticipa și planifica nevoile din viitor, neexperimentate încă. Combinate cu dovezile memoriei episodice la animale, aceste studii sugerează că unele animale pot călători mental în timp, atât în trecut cât și în viitor.

Animalele dispun de mai multe canale şi unelte de percepţie decât fiinţa umană. Păsările văd stelele mişcându-se în culori, ceea ce le permite să se orienteze într-o manieră de care noi nu avem nici o idee. Prin zecile de ochi dispuşi pe braţ, stelele de mare percep o realitate radical diferită de a noastră. Albinele percep razele ultraviolete, şerpii percep razele infraroşii, liliecii folosesc ultrasunete, câinii posedă un simţ al mirosului mult superior celui al nostru. Imaginaţi-vă cum ar arăta lumea noastră văzută prin ochii unui cameleon, care sunt perfect independenţi unul de altul!

Studii și experimente științifice despre predicția animalelor


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Bogdan Cristescu

Păreri și impresii:

2 răspunsuri la „Viitorul prin ochii animalelor: predicția și călătoria în timp”

  1. pisica mea a prevazut un cutremur era foarte agitata cu o ora inainte sa se intample, asta da simt…

  2. Avatar patrick
    patrick

    Salut,  foarte bun articol.Trebuie insa cunoscute mai bine lucrurile:animalul este SUFLET cu constiinta si ratiune elementarta ,sentimente la fel ca si noi,si simturi mult mai dezvoltate.asa cum am scris si in alte articole omul patriarhal exploatator si profund malefic le a luat Drepturile acum cinci mii de ani,prin:conceptia specista impartindu le in “comestibile”si necomestibile,asa a exploata Natura,a luat Drepturile femeilor si a barbatilor.de aici incepe cea ma grava forma de rasism,anume  negarea existentei constiintei ,a ratiunii care chiar daca este elementara tot exista ,sau recunoasterea existentei acestor calitati,dar profitarea prin lasitate a faptului ca constiinta si ratiunea sunt elementare si astfel animalele sunt usor de transformat in victime.fermele,abatoarele,vanatoarea,experimentele ,coridele luptele cu caini si cocosi,vorbesc de la sine.Oamenii pe care nulti ii numesc “primitivi”si traiau in triburi vanau pentru supravietuire din lipsa unor conditii sau  cunostiinte  fata de o viata vegetariana.Ei comunicau cu animalele si inainte sa ucida unul pentru hrana cereau iertare de la spiritul ce intruchipa acel animal.azi in lumea asfaltului a poluarii omul nu se mai ocupa cu animalele ,le considera “inferioare”,este indiferentist la Drepturile lor sau chiar comite el atrocitati impotriva lor.Animalele asa cum am amintit au acest simt deosebit care permite vederea in viitor,omul nu are acest simt el are constiinta,ratiunea mai dezvoltata dar este o dezvoltare mai mult spre tehnica si in majoritatea cazurilor este vorba de o dezvoltare negativa axata pe distrugere,poluare,razboaie stupide si tot ce este fara rost.Ca sa vedeti voi mai bine la ce sunt in stare animalele,recomand cartea pe care o puteti comanda de pe net,de la editura LIDER,anume:Al saselea simt al animalelor scrisa de Philippe De Wailly si inca doi scriitori si cartea:Fratii nostrii necuvantatori scrisa de Daniel Meurois si Ane Givaudan.Aceasta ultima carte inca nu am aflat de la care editura se poate comanda.Deasemenea vizitati pe google.ro:www.svr.ro,www.peta.org,protectia si drepturile animalelor.ro  la aceasta ultima adresa veti gasi cugetarile marilor filozofi si oameni de seama a tuturor vremurilor in favoarea Drepturilor Animalelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *