Urzici murate

Urzicile sunt în acelaşi timp aliment şi medicament.

Curele cu urzici făcute primăvara şi toamna ajută la fortificarea organismului. Această banală plantă o puteţi avea mereu la îndemână, murată.

Cum se pun la murat urzicile?

Se spală bine, se mărunţesc şi se pun în borcan cu moare de varză murată; deasupra se aşează 2 frunze de vie şi 2 şuviţe de hrean, se leagă strâns la gură şi se păstrează la rece. După 24 de ore se pot consuma, adăugate câte 1-2 linguri la orice mâncare preparată la rece. De fiecare dată borcanul se umple cu moare. Moarea rămasă după consumarea urzicilor se foloseşte la ciorbe sau la sosuri preparate după reţetele din bucătăria fără foc.

Urzicile astfel conservate ţin 7-8 zile, păstrându-şi în totalitate calităţile ca şi urzica proaspătă. La fel se pot conserva şi ciupercile de cultură sau cele din flora spontană.

Care este gandul tau?