Untul de masline sau uleiul de masline este mai bun?

untul de masline

Uleiul de măsline are evident o istorie lungă în ceea ce priveste utilizarea sa în produsele alimentare, iar măslinele sunt consumate de o lungă perioadă de timp. Acum, desigur există o mulţime de alte uleiuri alimentare pe care le folosim. Ce anume face insa ca uleiul de măsline să fie benefic pentru organism ? Sa fie oare faptul ca este principala lipidă, acidul oleic triglicerid care reprezinta aproximativ trei sferturi din cantitatea sa, fiind şi un tip particular de acid gras deoarece este nesaturat? Vrem insa sa aflam mai multe si despre untul de masline

Untul pe bază de ulei de măsline este bun pentru sănătate?

Uleiul de măsline este destul de interesant datorită nivelului ridicat de polifenolici. De fapt asta se poate observa în cazul uleiurilor virgine şi extra virgine. Este vorba despre culoarea verde închis. Acest lucru este considerat că oferă uleiului calitatea.

Fabricarea untului presupune încălzirea uleiului ceea ce este problematic. Dacă încălziţi ulei de măsline într-o tigaie, pe la aproximativ 93˚, va ieşi fum şi asta anunţă clar degradarea uleiului. De fapt nu este bine să încălzeşti uleiul de măsline pentru că îi distrugi toate proprietăţile. De exemplu activitatea anti-oxidanţilor este dramatic scăzută cand se prepara untul de masline.

Deşi uleiul de măsline fumegă puţin mai devreme decât alte uleiuri, fabricanţii de produse derivate nu se feresc de problema lipsirii uleiului de măsline de anti-oxidanţi, deşi asta este de fapt o pierdere mare. Cu alte cuvinte, fabricarea untului din ulei de măsline distruge multe proprietăţi şi nu este la fel de benefic pentru organism precum uleiul de măsline.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Un răspuns la „Untul de masline sau uleiul de masline este mai bun?”

  1. Stie cineva cum putem deosebi un ulei de masline facut din masline de unul care nu a vazut masline in viata lui. Banuiesc ca pe piata e plin de falsuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *