Un smartphone HTC Windows Phone 8X cadoul meu de sarbatori

Orange a lansat în România programul Orange Smartphone Testers oferind astfel posibilitatea ca cei mai activi utilizatori să testeze în premieră telefoane de ultimă generație.  Cum nu intru în categoria celor mai activi utilizatori, și după ce am aflat că Orange a organizat un concurs și pentru bloggeri, atunci m-am decis – Vreau să le câștig premiul pus la bătaie, să fie primul meu cadou de Crăciun – noul HTC Windows Phone 8X.

Pentru această șansă trebuie să fiu sinceră și să spun de ce vreau acest smartpfone. Sunt 2 motive principale pentru care vreau să am acest telefon, și asta în calitate de blogger:

1. Blogging la maxim

Pentru a fi blogger, e nevoie de activitate cât de cât intensă în mediul online, ceea ce necesită disponibilitate maximă. Oriunde te-ai afla, trebuie să găsești o modalitate de a te conecta la internet pentru a putea fi în contact cu cititorii blogului, să urmărești evoluțiile în statistici, să fii online cât mai mult timp posibil, pentru a fi cât mai la curent cu tot ce se întâmplă. Degeaba scrii azi ce s-a întâmplat ieri!

Sună pompos pentru noi să ne ridicăm la acest nivel de blogging. Locuim de un an la țară. Aici viața decurge altfel: grădină, livadă, cosit de fân, animale, păsări, munca câmpului, pregătiri de alimente etc. La oraș e altfel, tot ce vrei îți cumperi, la noi nu e așa, trebuie să muncești pentru ce consumi. De unde timp să stau mereu pe net?

Dar dacă aș avea un astfel de telefon, am putea sta online non-stop. Ce, nu pot să mă opresc din greblat fânul vara si să îmi verific emailul cât timp fac pauză la umbra unui copac? Ori când merg în grădină să ud legumele, în același timp să văd cum merge traficul sau câștigul în ziua în curs?

Noi nu ne cumpărăm acest telefon că e scump, dar îl vrem!

2. Este un telefon „prea bun la toate”

Dacă ar fi vorba doar de net… dar e vorba de portbilitate! Toate uneltele necesare în ceea ce priveste activitatea noastra la un PC (a mea și a lui Bogdan): net, text, foto, video, audio, download, upload, si foarte putin gaming clasic; pot face toate astea pe un smartphone? Da pot!

Atâtea momente și locuri ce le pot arăta și altora … eu le pozez cu un aparat digital vechi. Pozele trebuie să le descarc în pc, de acolo le ridic pe net. Cu un smartphone, e simplu! Fac poza, deschid browserul de net, intru pe blog, uplodez poza și gata! Deci în 2 minute oriunde aș fi, pot furniza poze și video-uri, aproape instant pe net? WOW! This is cool man!

Închei prin a vă mărturisi că deși eu vreau, nu mereu se întâmplă să am. Bătrâna de la care am cumpărat casa ne-a spus o dată că un om „sculat în nevoi, acela este om bun”. Sculat aici în Ardeal înseamna crescut ori născut, iar faptul că nevoia te învață și te ajută, mă face să spun și că nevoia te păstrează într-o anume formă.

Cu sau fără smartphone, noi tot aici vom trăi … până la adânci bătrâneți!

  1. Jorjette C Octavian
  2. Jorjette C Catalina
  3. Jorjette C stefan
  4. Jorjette C Lavinia
  5. Jorjette C Constantin

Care este gandul tau?