Ulei de jojoba – beneficii si utilizari cosmetice

ulei de jojoba utilizari si beneficii

Jojoba este un arbust care creste in zonele secetoase din nordul Mexicului si sud-vestul Statelor Unite. Produse precum ulei de jojoba sau ceara de jojoba sunt provenite din semintele de jojoba si utilizate in scop medicinal.

Picaturi de ulei de jojoba se aplica direct pe piele in caz de acnee, psoriazis, arsuri solare, piele crapata, dar si pentru o mai buna hidratare. De asemenea, este folosit pentru regenerarea parului la persoanele cu calvitie.

Se adauga ulei de jojoba in multe produse cosmetice si de ingrijire precum sampoane, rujuri, machiaje, produse de curatare, dar si in lotiuni pentru fata, maini si corp.

Uleiul de jojoba, atunci cand este aplicat pe piele, este emolient si calmeaza. Este folosit pentru regenerarea parului deoarece desfunda foliculii de par. Fiind un produs multifunctional, uleiul de jojoba este ideal pentru o hidratare sanatoasa a pielii si a parului deoarece imita uleiurile naturale produse de corpul uman.

Ulei de Jojoba 30ml / 20lei

Ulei de Jojoba 30ml / 20lei ~ Comanda

Ulei de jojoba – 10 Roluri si utilizari cosmetice

  • Demachiant naturalAdauga cateva picaturi de ulei de jojoba pe un disc demachiant si sterge-ti ochii si fata. Clateste cu apa calduta sau cu ceai.
  • Lotiune de curatare faciala – Pentru a curata pielea de impuritati, aplica uleiul pe un disc demachiant si sterge-ti fata, apoi clateste.
  • Crema hidratanta pentru corp – Aplica ulei de jojoba imediat dupa dus, in timp ce pielea este inca umeda. Astfel, vei avea o piele hidratata, moale si neteda, fara a avea urme de ulei.
  • Ulei pentru masajul pielii si al scalpului – Uleiul de jojoba este perfect pentru pielea sensibila. Hidrateaza!
  • Balsam pentru piele – Adauga cateva picaturi de ulei de jojoba in apa din cada pentru a avea o piele hidratata.
  • Balsam pentru par – Maseaza-ti parul, in special capetele si radacinile cu cateva picaturi de ulei. Dupa 5-10 minute, samponeaza si apoi clateste-te bine.
  • Balsam de buze – Aplica 2-3 picaturi de ulei de jojoba pe deget si aplica-l pe buzele crapate. Actioneaza ca un tratament perfect pe timp de noapte, dar si pe parcursul zilei.
  • After-shave natural – Aplica cateva picaturi de ulei pe barba inainte si dupa barbierit. De asemena, se aplica pe picioare sau in zona inghinala dupa indepartarea parului nedorit. Ajuta la prevenirea iritatiilor, lasand pielea neteda, moale, hidratata.
  • Ulei purtator – Se dilueaza cateva picaturi de ulei esential in ulei de jojoba, inainte de a efectua masajul pe piele. Este perfect pentru retetele de frumusete de preparat acasa.
  • Tratament cuticule uscate – Aplica ulei pe cuticule si lasa 20-30 min pentru hidratare. Trateaza astfel cuticulele uscate din jurul unghiilor.

Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

2 răspunsuri la „Ulei de jojoba – beneficii si utilizari cosmetice”

  1. E și bun pe cât se zice că e, sau este, din când în când, o modă a unui anume produs…?

  2. Păi există atâta producție câte produse sunt pe lume din ulei de jojoba? Producția mondială pare a fi mai mică, aia-nseamnă că multe sunt contrafăcute, așadar, atenție…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *