Tratament pentru crampe musculare

Uneori, cu toții avem nevoie de un tratament pentru crampe musculare și bineînțeles, preferăm să fie natural!

Ingrediente: 1 linguriţă cu rădăcină de angelică, 250 ml apă, infuzie de urzici, cremă de gălbenele, infuzie din mai multe plante, perna cu pedicuţă, propolis, miere.

Mod de preparare: decoctul de angelică (1 linguriţă cu plantă la 250 ml apă se fierb 4 minute, se lasă să se infuzeze timp de 10 minute, se strecoară şi se îndulceşte) se bea rece, câte 1 cană seara, când se aplică şi perna cu pedicuţă pe zona afectată, ţinându-se timp de 30 minute. Înainte de aplicarea pernei cu pedicuţă se face o baie cu infuzie de urzici, după care se unge zona afectată cu crema de gălbenele.

Pe perioada tratamentului se beau câte 3 căni cu infuzie de plante pe zi. Infuzia se prepară din următoarele plante: 20 g păducel, 20 g talpa-gâştei, 20 g coacăz negru, 10 g mătase de porumb, 10 g roiniţă, 10 g odolean. Modul de preparare este următorul: 1 linguriţă cu plante la 250 ml apă se lasă să se infuzeze timp de 20 minute, apoi se filtrează, se îndulceşte cu miere, adăugând şi 4-5 picături tinctură de propolis la 1 cană cu lichid.

Pentru ameliorarea crampelor este indicat să se meargă desculţ prin iarbă umedă (dimineaţa, când este rouă ); sau să se meargă prin apă rece, 3 minute pe zi, apa să fie doar până la glezne, preferabil să fie apă curgătoare.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

3 răspunsuri la „Tratament pentru crampe musculare”

  1. Se intampla de cateva ori pe luna sa am crampe musculare. multumesc pentru reteta. O voi incerca cu siguranta.

  2. Vai ce bine era daca stiam asta cand am fost la munte. Mi se pusese ditamai crampa la fesier, si ma durea oribil la fiecare curba cand skiam.

    1. Știi acum, data viitoare probabil te va ajuta această informație 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *