Tort de hrişcă germinată cu banane – Bucătăria fără foc

Hrișca germinată este o modalitate sănătoasă de a ne hrăni corpul cu minerale și vitamine, cu fibre și proteine vegetale sănătoase! Dacă nu știi cum să consumi hrișca germinată, îți prezint câteva idei dulci.

Tort de hrişcă germinată cu banane

Ingrediente: 600 g hrişcă germinată, tărâţe, 2 linguri de rom, 1 lingură de tinctură miracol, 400 g. unt, coaja rasă de la o lămâie, 3 banane, 1 lingură pulbere de polen, 2 linguriţe tinctură de propolis , puţină miere după gust, 2-3 linguri de cireşe negre macerate în miere, 1/4 linguriţă pulbere de scorţişoară cu cuişoare.

Mod de preparare: hrişca fin mărunţită, manual sau mecanic, se amestecă cu fineturile, coaja de lămâie, pulberile, romul, 200 g unt bătut spumă, miere după gust şi tărâţe cât cuprinde până se obţine o compoziţie destul de îngroşată care se împarte în două părţi egale. Una din ele se aşează pe tortieră, se tasează, peste ea se aşează bananele despicate în două pe lungime. Se aşează apoi a doua parte de compoziţie cu hrişcă, se tasează pe întreaga suprafaţa aranjând-o frumos, apoi se îmbracă cu 200 g. de unt bătut spumă şi se decorează cu cireşe negre conservate în miere sau cu ce are orice gospodină la îndemână.

Tort din germeni de orz cu banane

Se prepară ca la reţeta de mai sus, se folosesc aceleaşi ingrediente, în afară de hrişca germinată care se înlocuieşte cu orz germinat mărunţit fin.

Tort din fulgi de grâu germinat cu nuci

Se prepară ca la reţeta precedentă, cu aceleaşi ingrediente, în afară de hrişcă germinată, care se înlocuieşte cu fulgi de grâu umeziţi în suc de tărâţe, iar în loc de banane se prepară o cremă din 200 g. nuci măcinate amestecate cu puţină miere, 1-2 linguri pulbere din petale de trandafiri sau cacao, 150 g. unt bătut spumă, şi tărâţe dacă mai este nevoie. La fel se poate prepara tort din grâu germinat, secară germinată, soia germinată, seminţe de lucerna şi trifoi roşu germinate.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

4 răspunsuri la „Tort de hrişcă germinată cu banane – Bucătăria fără foc”

  1. Avatar Razvan Gavrila
    Razvan Gavrila

    :)) am avut impresia ca e cu frisca….nah eram obosit!

    1. Huuu…ok, că nu înțelegeam ce are titlul :)) De frișcă germinată…nu știu să existe 🙂

  2. Avatar Razvan Gavrila
    Razvan Gavrila

    Modifica in titlu Tort de hrişcă. In rest reteta pare una foarte usoara…poate rog sotia sa imi faca si mie…revin cu pareri! Ramane sa vad unde gasesc cele 2-3 linguri de cireşe negre macerate în miere.

    1. Nu am înțeles de ce să modific în titlu…ce e de modificat??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *