Ce trebuie sa stim despre testarea prenatală

Testarea prenatală este importantă. Unele teste de laborator sunt realizate de rutină pentru toate femeile gravide. Aceste teste prenatale sunt importante atât pentru mamă, cât şi pentru copil şi sunt de obicei cerute de lege. Ele includ teste de sânge pentru anemie şi grupa sanguină a mamei, teste de urină pentru infecţii şi diabet zaharat, şi teste care să verifice existenţa prealabilă a unor infecţii, inclusiv rubeolă, sifilis şi hepatita B.

Testul pentru virusul imunodeficienţei umane (HIV), virusul responsabil pentru provocarea sindromului imunodeficienţei dobândite (SIDA) este recomandat pentru toate femeile gravide.

Multe femei însărcinate care au HIV nu ştiu de existenţa acestuia. Testarea pentru acest virus permite, în cazul unui rezultat pozitiv, primirea tratamentului de care femeia are nevoie. Prin administrarea de medicamente anti-HIV în timpul sarcinii, se poate reduce probabiliteatea ca bebeluşul să se infecteze de la 1 din 4 la 1 din 50. Cereţi ca medicul să vă explice importanţa acestui test.

Este normal să vă îngrijoraţi în legătură cu malformaţiile congenitale, care apar în 2-3% dintre naşteri. În fiecare an, există însă îmbunătăţite modalităţi de testare pentru marea majoritate a defectelor grave. Dacă unul din teste indică o cauză de îngrijorare, medicii vă vor recomanda teste mai complexe pentru a fi siguri că există sau nu o problemă.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *