Spovedania la brad – dezlegare de pacate

spovedania la brad

Spovedania este un termen religios și reprezintă momentul în care te prezinți în fața unui preot pentru a-ți mărturisi “păcatele” și pentru a primi dezlegare. Spovedania este un moment special pentru că e nevoie de un anume curaj pentru a face asta. În plus, este un motiv prielnic pentru o meditatie a sufletului, e vorba de reflecția interioară.

Nu e simplu să mergi în fața preotului să-ți spui păcatele, acest moment necesită o pregătire în prealabil de cel puțin câteva zile. De-asemenea, să mergi și să te spovedești presupune să accepți că ai făcut anumite greșeli, să accepți că ai păcătuit. Înainte de a merge la spovedanie, reflectezi la ceea ce ai făcut și se presupune că te căiești pentru ceea ce ai făcut greșit, că îți pare rău și că vrei o schimbare. De asta vrei să primești dezlegare, ca o energie nouă să pătrundă în viața ta!

Transhumanța și spovedania la brad

Mulţi ciobani nu părăsesc muntele pe întrega durată a sezonului de păşunat. În consecinţă, ei se spovedesc la un copac, mai ales la brad. În acest caz este ales bradul de pe muntele cel mai înalt posibil – se spune că cu cât acesta este mai sus, cu atât este mai aproape de Dumnezeu.

Ciobanii scobesc o cruce în scoarţa copacului şi povestesc acolo toate păcatele lor ca unui preot. Apoi taie câteva aşchii din copac şi le aruncă. Dacă în decurs de un an copacul nu se usucă inseamnă că păcatele au fost iertate. După părerea ciobanilor aceasta este un mod eficient de a se spovedi la un preot. Aceasta vorbeşte o dată în plus despre caracterul sacral al arborelui.

spovedania-la-brad

Se crede chiar că această spovedanie la brad este foarte eficientă, deoarece oamenii reuşesc să treacă de bariera comunicării interumane şi scapă de sentimentul de ruşine. Spovedania la brad este mai profundă , punând astfel în evidenţă şi importanţa relaţiei om-natură.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

3 răspunsuri la „Spovedania la brad – dezlegare de pacate”

  1. Avatar Anunturi Craiova
    Anunturi Craiova

    Păi și îl ascultă bradu? :)))

    1. Păi ce, îl ascultă popa? 🙂

  2. Este foarte interesant si cred ca e o metoda extraordinara de eliberare a durerilor sentimentale in natura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *