Secretul siropului din muguri de brad

Cum se face siropul de muguri de brad

Se spală mugurii de brad (cantitatea este cea pe care o doriţi) şi se lasă să se usuce. Într-un borcan mare se aşează un strat de zahăr, un strat de muguri de brad, până se umple borcanul, însă nu ochi.

Secretul siropului din muguri de brad

După ce aţi umplut borcanul cu muguri de brad şi zahăr, îl acoperiţi cu ceolofan, îl legaţi şi îl îngropaţi în pământ până la toamnă, exact cum se îngroapă castraveţii muraţi. Faceţi în pământ o gaură destul de adâncă, puneţi borcanul într-un sac de nailon, legaţi sacul şi îl acoperiţi cu pământ. În locul în care aţi îngropat borcanul puneţi un semn ca să nu uitaţi locul. (Bunicul a îngropat în urmă cu vreo 20 de ani un borcan cu castraveţi muraţi şi a uitat locul – şi acum se află în pământ.)

Toamna se scoate borcanul din pământ, se strecoară siropul din muguri de brad şi se pune în sticle închise la culoare şi se depozitează la întuneric.  Se consumă sirop de brad concentrat, se pune în ceai, lapte sau se amestecă cu ţuică, pălincă (nu cu prea multe grade), dându-i o aromă deosebită.

Etichete:

Acest articol are 5 Comentarii

  1. Jorjette C

Care este gandul tau?