Blogul Lui Jorjette prezinta:

Autorul a publicat acest articolul pe în categoria Bucătăria fără foc. Dacă continui să citești, noi am estimat timpul de citire al acestui articol la 1 minut și 11 secunde, și să știi că există 5 comentarii dar totuși și tu îți poți spune părerea la final.
Fii sociabil:

Cum se face siropul de muguri de brad

Se spală mugurii de brad (cantitatea este cea pe care o doriţi) şi se lasă să se usuce. Într-un borcan mare se aşează un strat de zahăr, un strat de muguri de brad, până se umple borcanul, însă nu ochi.

Secretul siropului din muguri de brad

După ce aţi umplut borcanul cu muguri de brad şi zahăr, îl acoperiţi cu ceolofan, îl legaţi şi îl îngropaţi în pământ până la toamnă, exact cum se îngroapă castraveţii muraţi. Faceţi în pământ o gaură destul de adâncă, puneţi borcanul într-un sac de nailon, legaţi sacul şi îl acoperiţi cu pământ. În locul în care aţi îngropat borcanul puneţi un semn ca să nu uitaţi locul. (Bunicul a îngropat în urmă cu vreo 20 de ani un borcan cu castraveţi muraţi şi a uitat locul – şi acum se află în pământ.)

Toamna se scoate borcanul din pământ, se strecoară siropul din muguri de brad şi se pune în sticle închise la culoare şi se depozitează la întuneric.  Se consumă sirop de brad concentrat, se pune în ceai, lapte sau se amestecă cu ţuică, pălincă (nu cu prea multe grade), dându-i o aromă deosebită.

Despre autorul Jorjette C

Eu sunt Georgeta Morosan! După ce am terminat Facultatea de Psihologie la Iași, lipsită de motivația de a merge mai departe în acest domeniu, m-am mutat la țară. Cu căței, pisici, gaini și purcei, încerc să trăiesc o viață simplă și liniștită. Dintr-un sat de munte din Apuseni, vă scriu aceste adevăruri, vouă, cititorii Blogului lui Jorjette...

Păreri impresii și comentarii la acest articol:

 • Jorjette C

  Mama face in fiecare an sirop din muguri de brad. O sa ii spun reteta asta. Felicitari, bun blog

  • Jorjette C

   Noi am îngropat borcanul şi urmează să-l scoatem la toamnă, prin septembrie – octombrie. Mulţumim mult!!

 • Jorjette C

  Siropul din muguri de brad e cu adevarat extraordinar. L-am folosit prima data in urma cu 8-9 ani, dupa ce am primit o sticla de la cineva din Campeni (Tara Motilor)

  • Jorjette C

   E foarte simplu de făcut, așa că cel mai indicat este să-l faci acasă și să nu aștepti să-ți aducă cineva.Mugurii de brad se culeg primăvară, până a nu crește foarte mari și se lasă la macerat – nu e o operațiune grea, e chiar foarte distractiv dacă mergi la cules muguri de brad cu familia.

 • Jorjette C

  Un sirop foarte util in casa fiecarui parinte. Este util in lupta cu tusea si cu efecte benefice.
  Pentru cei care vor un astfel de sirop obtinut prin presare la rece am pregatit noi cateva sticle si ii asteptam cu drag in camara noastra.
  Felicitari pentru reteta postata!

Lasă un răspuns

Emailul tău nu va fi făcut public. Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Ai grijă ce spui căci comentariile sunt moderate înainte de a fi făcute publice!