Depresia de sezon – 8 remedii naturiste pentru depresie

remedii naturiste pentru depresie astenie

Deoarece despresia este din ce în ce mai comună, e necar să descoperim împreună o serie de remedii naturiste pentru depresie. Depresia de sezon, numită și tulburare afectivă sezonieră, este o condiție medicală, dar acest lucru este destul de recent, pentru că până nu demult, nu exista așa ceva. Înainte de a fi numită așa, oamenii ar fi spus că trec prin “melancolia de iarnă”.

De obicei depresia de sezon apare atunci când lunile de iarnă se apropie, zilele sunt din ce în ce mai scurte, lumia naturală este mai puțină și temperaturile sunt mai scăzute. S-a observat că mai multe femei decât bărbați suferă de această depresie de sezon, și că aceasta este mai puțin întâlnită în regiunile care au ierni cu zăpadă.

Semne ale depresiei

remedii naturiste pentru depresie

Izolarea

Depresia din sezonul rece este foarte asemănătoarea cu depresia tipică. Majoritatea celor care suferă de acest tip de depresie vor experimenta sentimente intense de tristețe, anxietate și iritabilitate crescută. Cei cu depresie de sezon rece e foarte probabil să-și înceteze implicarea în activitățile care de obicei le făceau plăcere.

Oboseala

Persoanele care au depresie sezonieră sunt în mod normal foarte obosite și lipsite de energie. Ele tânjesc în această perioadă după hidrați de carbon, iar apetitul lor este crescut, ceea ce duce la creșterea în greutate în cele mai multe cazuri.

Lipsa de concentrare

Multe din persoanele care suferă de depresia sezonieră consideră că este aproape imposibil să se concentreze asupra lucrurilor și plâng de multe ori fără motiv. Un alt simptom comun este acela al durerilor de cap și a altor părți ale corpului, precum și pierderea dorinței de a face sec.

Tentative de suicid

Cazurile foarte severe de depresie sezonieră pot chiar ajunge laidei de sinucidere sau persoanele pot fi fascinate de ideea morții. O persoană ar putea destul de ușor în acest stadiu să creeze un plan de sinucidere și apoi să devină foarte fixat pe el. Aceste stări ar putea fi însoțite de sentimente de inutilitate și de vinovăție.

Reversul depresiei sezoniere

Există momente când această depresie sezonieră “atacă” și în timpul lunilor de vară. Atunci când se întâmplă acest lucru, simptomele sunt de fapt inversate. În loc să se confrunte cu depresia, persoana va avea extreme maxime – va fi excesiv de energică, hiperactivă și extravagant de entuziasmată.

Remedii naturiste pentru depresie

Remedii naturiste pentru depresie pot fi multe, însă hai să ne oprim împreună doar la o listă de 8 remedii naturale recomandate.

8 remedii naturiste ce sunt utilizate pentru depresie

Sunatoarea remedii naturiste pentru depresie
  1. Sunatoarea – de mult timp este folosita in medicina populara pentru tristete, griji, nervozitate si insomnii. Ca remedii naturiste pentru depresie, sunatoarea poate fi folosita in locul antidepresivelor pentru depresie usoara sau moderata, cu mai putine efecte secundare.
  2. Acizii grasi omega 3 – care pot fi consumati sub forma de orez, nuci, seminte de in, fasole, peste si fructe de mare.
  3. Acidul folic este o vitamina – B9, de multe ori deficitara la persoanele deprimate. Ea poate fi consumata din broccoli, salata, sparanghel, papaya, portocale, grapefruit, capsuni, zmeura, fasole, mazare, linte, avocado, seminte de floarea soarelui, alune, seminte de in, migdale, conopida, sfecla rosie, porumb, morcovi.
  4. Redu consumul de dulciuri – dulciurile te fac sa te simti bine pe moment, deoarece cresc nivelul de zahar din sange, insa in timp se poate agrava starea de spirit.
  5. Evita cofeina si alcoolul – acestea timuleaza cresterea energiei temporar, insa efectele sunt de scurta durata. Ambele pot agrava starea de depresie, anxietate si insomnie.
  6. Vitamina B6 este necesara pentru a produce serotonina si dopamina (neurotransmitatori). Deficitul de vitamina B6 este foarte rar intalnit, un deficit crescut poate fi intalnit la persoanele care iau anticonceptionale, medicamente pentru tuberculoza sau la persoanele ce urmeaza terapia de substitutie hormonala.
  7. Magneziul se numara printre cele mai eficiente remedii naturiste pentru depresie.- Cele mai multe persoane nu consuma suficient magneziu in dieta zilnica. Cele mai bune surse de magneziu sunt legumele, nucile, cerealele integrale. Stresul epuizeaza cantitatea de magneziu din organism.
  8. Terapia cu luminalumina soarelui s-a dovedit foarte eficienta in modificarea starilor de dispozitii sezoniere. Expunerea la lumina, in special dimineata, duce la o mai buna producere a serotoninii, substanta chimica din creier ce influenteaza starea de spirit.

Sper să te folosești de aceste remedii naturiste pentru depresie pentru a-ți face viața mai ușoară!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

2 răspunsuri la „Depresia de sezon – 8 remedii naturiste pentru depresie”

  1. Avatar Eu_pseudonim
    Eu_pseudonim

    EU IUBESC IARNA! si nu stiu de ce lumea ma considera prefacut sau increzut…
    nu vad frumusetea in vara: poluare ( nu ca iarna n-ar fi, dar vara o simt acut), strazile pline de oameni, buhoare, vant foarte rar si daca`i si ala este cald..
    de frig e usor sa scapi dar de caldura foarte greu.
    Eu nu simt nicio depresie cand vine iarna sau primavara sau mai stiu eu ce. Pur si simplu asa trebuie sa treaca ca daca n-ar mai trece atunci ne-am plictisi de ele, nu?

    1. Și eu iubesc iarna, așa cum iubesc fiecare anotimp, fiecare e special.

      Se manifestă majoritar la femei…și la bărbați, dar mai puțin. Sunt mai multe chestii implicate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *