Secretele frumusetii descoperite în Egiptul Antic

secretele frumusetii - baie de lapte

Egiptul Antic nu este cunoscut doar pentru faptul că ne-a lăsat ca amintire Sfinxul şi Piramidele din Ghiza, ci şi pentru toate tratamentele de înfruseţare şi procedurile de care încă multe persoane se bucură. Secretele frumusetii din vechine ne-au fost destainuite pentru a ne pastra frumusetea un timp mai indelungat.

Marc Anthony şi Julius Caesar nu au fost impresionaţi doar de frumuseţea Cleopatrei, ci de a tuturor femeilor din Egipt care aveau o predilecţie pentru igienă şi frumuseţe. Mai mult, nu doar femeile din Egipt se preocupau de igienă, de frumuseţe şi de modul în care miroseau, ci şi bărbaţii făceau destul tam tam când era vorba de aspectul lor. Oamenii de ştiinţă au descoperit că uleiurile de baie şi alte produse de înfrumuseţare erau folosite ca plată a salariilor, chiar şi celor de mai jos muncitori. Egiptul, din câte se ştie, a făcut comerţ extern cu cosmetice, produse  de  înfrumuseţare şi alte ingrediente, nu cu produse alimentare.

Ne putem bucura  de secretele frumusetii descoperite in Egiptul Antic în continuare şi în zilele noastre:

Secretele frumusetii – Baia de lapte

baie de lapte

Probabil ai auzit de AHA (Alpha Hydroxy Acid), care are un rol destul de important în exfolierea pielii. Dacă te uiţi la ingredientele conţinute de unele produse cosmetice existente pe piaţă în prezent, vei vedea că majoritatea conţin AHA. Regina Cleopatra, un simbol al frumuseţii chiar şi în zilele noastre, folosea acestă substanţă activă AHA prin băile de lapte pentru a-şi menţine pielea moale şi fină. Este o concepţie greşită în prezent faptul că AHA este un ingredient strict sintetic. În realitate, această substanţă se găseşte în mod natural în lapte şi în citrice.

Într-adevăr, este destul de scump ca să-ţi faci în fiecare zi baie cu lapte (să umpli o cadă cu lapte e destul de dificil), însă se pare că există alternative. Există săpunuri de baie, căzi de baie cu bule şi loţiuni care conţin lapte pentru a te ajuta să obţii aceleaşi efecte ca baia cu lapte de care se bucura regina Cleopatra în vremurile de demult.

Masca de miere

masca cu miere de albine

Experţii care au excavat şi examinat mumiile, au descoperit o substanţă alimentară folosită pentru a menţine organismele nealterate, şi anume mierea. Oamenii de ştiinţă cred că mierea este unul dintre motivele pentru care mumiile din Egipt au fost bine conservate. Mierea nu este benefică doar în procesul de îmbălsămare. Şi cei care trăiesc şi sunt sănătoşi o pot folosi pentru a-şi menţine pielea netedă şi curată.

Deoarece mierea de albine este un bun umectant, ea atrage şi menţine apa, păstrând pielea bine hidratată. Poţi folosi mierea atât pentru faţă, pentru întreg corpul cât şi pentru păr. Însă după 10-20 de minute nu uita să te speli ca să nu-ţi pătezi aşternuturile sau hainele. Mai mult, trebuie să te asiguri mereu că foloseşti miere naturală, altfel furnicile sau alte insecte te vor “devora” din cauza conţinutului de zahăr găsit în mierea de proastă calitate.

Smirna

rasina-de-smirna

Dacă există o substanţă care i-a făcut pe egipteni, în special pe cei din înalta societate, să miroasă a proaspăt şi curat, atunci aceasta este smirna (Commiphora nayrrha). Acest ulei parfumat de smirnă a fost foarte preţuit pentru că trebuia să fie importat din alte locuri. Egiptenii foloseau smirna şi tămâia ca un ulei pentru a-şi dezinfecta corpul sau îmbrăcămintea şi pentru a-şi păstra respiraţia proaspătă şi să miroasă bine.

Uleiurile aromatice naturale

Cercetările au descoperit că egiptenii din timpul Reginei Cleopatrei utilizau peste 21 de uleiuri aromatice pentru a-şi proteja pielea de soarele arzător, pentru a ţine la distanţă mirosurile neplăcute şi pentru tratarea problemelor pielii – tratarea vergeturilor, a celulitei şi chiar a ridurilor.

uleiuri-aromatice

Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *