Scorusul de munte trateaza amigdalita cronica

scorus de munte tratament amigdalita cronica

Scorusul de munte (Sorbus aucuparia) – cunoscut şi sub numele de frasinul de munte sau lemnul Vrăjitoarelor, are ciorchini de flori albe primăvara şi fructe de un roşu aprins toamna, când frunzele prin o culoare roşiatică. Fructele de scoruş, bogate în vitamina C , pot fi folosite la tarte, pot fi fermentate în vin şi distilate în spirt. Seminţele trebuie să fie îndepărtate deoarece conţin acid cianhidric şi sunt considerate otrăvitoare. Scoruşul este folosit în mod tradiţional împotrivă vrăjitoriilor.

Scorusul de munte este rudă apropiată cu Sorbus americana şi poate fi utilizat în acelaşi mod. Din scoarţa de scoruş se face un decoct pentru diaree şi pentru spălăturile vaginale – se fierb la foc mic 2 linguriţe de scoarţă la o cană de apă timp de 20 de minute. Din scoarţă se mai face şi tinctură – se pune scoarţa copacului în alcool timp de 8 zile – tinctura de scoruş de munte este folosită pentru a trata febra.

Cum se trateaza natural amigdalita cronica

Fructele de scorus de munte sunt culese la maturitate, se usucă şi pot fi puse în gem sau făcute ceai. Fructele de scoruş, foarte bogate în vitamina C sunt utile pentru durerile de gât şi amigdalita cronica. Luaţi o linguriţă de suc din boabe proaspete sau un sfert de cană de ceai (făcut prin fierberea unei lingurţe de fructe la o cană de apă, timp de 20 de minute, la foc mic) pentru amigdalita cronica. Un alt tratament exceptional pentru amigdalita cronica este tinctura de propolis alaturi de toate produsele apicole. (Alte tratamente naturiste pentru amigdalita cronica gasiti aici). Vechii galezi din aceste fructe au făcut un soi de bere.

Părţi folosite: fructele de scorus

Scorusul de munte – Utilizări magice

Se spune despre scoruş că vine din ţara zânelor şi ca atare este un copac magic folosit pentru baghete, amulete şi ritualuri. Baghetele sunt folosite pentru cunoaştere, localizarea metalelor şi pentru divinaţii. Toate părţile copacului sunt sacre. Crenguţele de scoruş ajută la găsirea apei. Focul făcut din lemn de scoruş convoacă spiritele, iar mirosul frunzelor şi al fructelor este folosit în divinaţii. Se creşte pe lângă casă pentru protecţie. Dacă purtaţi lemn de scoruş, acesta vă va ajuta să vă amplificaţi puterile psihice, iar luat în călătorii, vă va feri de furtuni şi accidente, păstrat în casă fereşte de trăsnete şi pus pe un mormânt, păstrează locul nebântuit. Purtaţi o cruciuliţă mică din lemn de scoruş pentru protecţie.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

2 răspunsuri la „Scorusul de munte trateaza amigdalita cronica”

  1. Avatar braha leonard
    braha leonard

    Pentru ca ajuti oameni,cu aceste retete,sati dea Dumnezeu multa sanatate si putere de munca.

    1. Multumesc mult. Numai bine si sanatate la toata lumea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *