Blogul Lui Jorjette prezinta:

Autorul a publicat acest articolul pe în categoria Dicţionar magic. Dacă continui să citești, noi am estimat timpul de citire al acestui articol la 1 minut și 23 secunde, și să știi că doar o singură persoană a lăsat un răspuns la acest articol dar totuși și tu îți poți spune părerea la final.
Fii sociabil:

La origine șarpele a fost om, el locuia în cer și era sfetnicul lui Dumnezeu, sau cel puțin avea aripi și picioare și mergea asemenea omului. După ce a ispitit-o pe Eva, a fost blestemat sa-și piardă aripile și de atunci arată ca o sfoară și se târăște. După alte etiologii, el a fost creat din diavol sau este înrudit cu acesta.

Şerpii se tem de Soare care îi orbește, și de creanga de alun care are o putere magică deosebită. Șarpele are deseori dureri de cap. Atunci iese la marginea drumului pentru a fi ucis.

Uciderea uni șarpe are ca urmare iertarea unui păcat; în schimb cel care vede un șarpe și nu-l omoară își pierde virilitatea.

sarpele ritualuri si superstitii 550x344 Şarpele: rituri şi superstiţii

Fiecare casă are șarpele ei. Acesta este norocul casei, deoarece el ocrotește împotriva tuturor farmecelor , și de aceea nu este permis să fie omorât. Dimpotrivă el mănâncă lapte din aceeași farfurie cu copiii, dar nu îi mușcă. Slăbiciunea lui pentru lapte e notorie: îl suge de la pieptul femeilor, în timp ce acestea alăpteză, și de la ugerul vacilor din pădure.

Cine mănâncă un șarpe fiert sau fript întinerește.

Alte rituri și superstiții:

  • la Crăciun trebuie ascunsă furca de tors pentru că cine o vede va fi mușcat de șarpe în anul următor;
  • în vis șarpele înseamnă vânt, iar dacă cineva ridică de jos un șarpe, provoacă un vânt care ține 6 săptămâni;
  • cu ajutorul unei crengi de alun, cu care a fost salvată din gura unui șarpe o broască, poate fi oprită ploaia.

Despre autorul Jorjette C

Eu sunt Georgeta Morosan! După ce am terminat Facultatea de Psihologie la Iași, lipsită de motivația de a merge mai departe în acest domeniu, m-am mutat la țară. Cu căței, pisici, gaini și purcei, încerc să trăiesc o viață simplă și liniștită. Dintr-un sat de munte din Apuseni, vă scriu aceste adevăruri, vouă, cititorii Blogului lui Jorjette...

Păreri impresii și comentarii la acest articol:

  • Jorjette C

    Nu stiu de ce dar nu imi plac serpii deloc! Am doi prieteni acre au pitoni insa de fiecare data cand ii scot din acvariul lor plec din camera…sunt atata de reci si ciudati…nu imi plac!!!Deloc!!! Fiecare sarpe are o casa..asta stiam de la bunica ca si ea avea unul insa nu era vazsut ca un membru sau un animal al casei. Chestia cu aripile nu o stiam..din ce mitologie???

Lasă un răspuns

Emailul tău nu va fi făcut public. Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Ai grijă ce spui căci comentariile sunt moderate înainte de a fi făcute publice!