Sânii, abdomenul si organele genitale la nou-nascuti

Sânii la nou-nascuţi

Multi parinti sunt surprinsi sa descopere ca bebelusul lor, indiferent daca este fata sau baiat, are sânii umflati. Acest fenomen este un raspuns la hormonii mamei sale care au traversat placenta si au patruns în sângele fetal. Aceasta umflare dispare, de obicei, în prima luna de viata, dar ar putea dura si doua sau trei luni. Ocazional, poate aparea o secretie la nivelul mameloanelor.

Abdomenul la nou-născuţi

Cordonul ombilical este frecvent un subiect de îngrijorare pentru parinti. Cordonul este compus dintr-un material gelatinos alb prin care trec doua artere si o vena. Bontul ombilical se va usca în aproximativ o saptamâna. În timpul acestui interval, va exista un miros provocat de bacteriile de la acel nivel. Putin alcool medicinal aplicat pe bont va distruge bacteriile si va grabi uscarea acestuia. În una pâna la trei saptamâni, bontul se va micsora, va capata o culoare maronie si va cadea, deseori cu putina sângerare. Daca la nivelul pielii ce înconjoara ombilicul va aparea roseata, discutati cu medicul.

Organele genitale la nou-născuţi

În perioada de nou-nascut, organele genitale atât ale baietilor cât si ale fetelor vor fi inflamate datorita prezentei hormonilor materni. Baietii vor avea scrotul umflat si marit în volum, iar fetele vor avea labiile si clitorisul marite. Aceste modificari dispar în general în câteva saptamâni. Frecvent apar secretii si sângerari vaginale. Preputul nu poate fi retras la nou-nascuti.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *