Salata cu bulgur si fasole rosie

salata cu bulgur si cu fasole rosie

Bulgurul este un grau pe care-l gasim in bucatariile din Orientul Mijlociu, dar si in bucataria greceasca. Este un aliment ce face parte din categoria cereale, din mai multe specii diferite de grâu, cel mai adesea din grâu dur. Acesta este cel mai frecvent gasit in bucataria din Asia de Sud, Europa si Orientul Mijlociu. Cuvantul bulgur este de origine turcă. Bulgurul este o sursa bogata de fier si se recomanda in mod special celor cu boli de inima si cancer. Salata cu bulgur are o aroma aparte si poate fi consumata oricand si oriunde.

Pentru azi am pregatit o salata pe care am gasit-o pe blogul “Sisters’ Kitchen”. Este o salata gustoasa, sanatoasa si foarte usor de preparat.

salata de bulgur cu fasole rosie

Ingrediente salata cu bulgur:

  • 1/2 cana de bulgur
  • 1 conserva de fasole rosie boabe
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 3 fire de ceapa verde
  • sare dupa gust
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • zeama de lamaie

Mod de preparare salata cu bulgur:

  1. Puneti graul intr-un bol, apoi turnati peste el o cana de apa fierbinte. Lasati sa se inmoaie timp de 30 minute. Daca dupa ce s-a inmuiat a ramas un surplus de apa, lasati-l la scurs in strecuratoare,
  2. Scurgeti fasolea de apa din conserva, apoi o treceti sub un jet de apa rece. Se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
  3. Ceapa si patrunjelul le spalati, apoi le taiati marunt.
  4. Puneti totul intr-un bol, condimentati dupa gust cu sare, ulei de masline (de preferat presat la rece) si zeama de lamaie. Daca gustul va cere si alte arome, adaugati-le cu incredere, nu exista o reteta ce nu poate fi modificata. Puteti adauga fie alte alimente, fie pur si simplu cateva condimente in plus pentru o aroma mai puternica.

Sper ca iti place reteta de salata de bulgur si poate o sa o incerci si tu.

Iti doresc Pofta buna si o viata sanatoasa sa ai!

Daca iti place sa gatesti si vrei sa impartasesti si cu ceilalti pasiunea ta, atunci astept retetele tale aici. (vor fi publicate cu numele tau)


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *