Ruladă de păstârnac cu varză roşie

Ingrediente:

  • 500 g păstârnac,
  • 1 fir mare de praz,
  • 1 ceapă mare de apă,
  • 350 g varză roşie,
  • 1 legătură de verdeţuri de sezon,
  • 350 g unt,
  • o linguriţă şi jumătate cu pulbere din seminţe de roşii,
  • 1/2 linguriţă cu pulbere din seminţe de plante aromatice,
  • 1 linguriţă cu pulbere de alge,
  • 1 linguriţă cu apilarnil,
  • 3 linguri cu pastă de roşii,
  • tărâţă,
  • cremogen.

Mod de preparare: păstârnacul ras se amestecă cu prazul tăiat în fâşii, cu pulberile şi cu apilarnil. Se adaugă 200 g unt frecat spumă şi cremogen cât cuprinde. Compoziţla obţinută astfel se întinde pe o folie presărată cu cremogen, i se dă formă dreptunghiulară, groasă cam de 1 cm,  peste care se aşează o pastă din varză roşie tăiată feliuţe subţiri, frecată în mâini până se înmoaie, amestecată cu ceapa tăiată julien, cu pasta de roşii, cu cele 150 g unt frecat spumă şi tărâţe cât cuprinde. Se rulează cu ambele mâini cu ajutorul foliei de plastic care, după fiecare răsucire se întoarce în afară, pentru a nu se prinde în compoziţie. Mai apoi se înfăşoară tot în folie şi se pune la rece timp de 3 ore pentru a se întări şi se serveşte tăiată felii, alături de salată verde, spanac, amestecate cu petale roşii de trandafiri sau de nalbă de grădină. Rulada este suficientă pentru 12-14 porţii.

Poftă  bună!

Avem un singur gand pentru "Ruladă de păstârnac cu varză roşie"

Care este gandul tau?