Rulada de sfecla rosie si branza cu marar – Clatite aperitiv, colorate

Rulada de sfecla rosie cu crema de branza dulce si marar

Rulada de sfecla rosie si crema de branza cu marar este o reteta de aperitiv usor de preparat si de efect. Daca ai invitati la masa, poti sa pregatesti cu incredere aceasta reteta pentru ca le vei atrage atentia, atat cea vizuala cat si cea gustativa.

Rulada de sfecla rosie si crema de branza cu marar

Rulada cu sfecla rosie si crema de branza cu marar este o reteta ingenioasa pe care nu o stie foarte multa lume. Este delicioasa si simpla de preparat, desi, ca sa avem o idee mai concreta, putem sa o denumim si altfel, clatite colorate cu sfecla rosie umplute cu crema de branza si marar. Doar ingrediente gustoase si sanatoase!

Ce ingrediente am folosit pentru rulada de sfecla rosie si branza:

  • 125 gr sfecla rosie fiarta (merge foarte bine si coapta)
  • 200 gr branza dulce de casa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ou
  • sare
  • 1 lingura de ulei
  • 7 linguri de faina
  • 100 ml lapte
  • marar verde

Mod de preparare clatite cu sfecla rosie si crema de branza dulce pentru rulada:

Sfecla fiarta se pune intr-un blender peste care se adauga oul, usturoiul pisat, uleiul si laptele. Mixam pana s-a omogenizat compozitia. Rasturnam totul intrun castron si adaugam faina, usor, amestecand cu telul sau cu un mixer de mana. Se pune putina sare dupa gust.

In tigaia incinsa cu o lingurita de ulei, coacem clatitele pentru rulada, una cate una. Se toarna cu polonicul in centrul tigaii, fara sa se intinda peste tot din prima, ca sa ramana clatitele mai groase. Se poate dubla cantitatea de compozitie folosita pentru o clatita normala!

Clatite cu sfecla rosie pentru rulada

Clatitele rosii se lasa la racit dupa care le umplem cu crema de branza si marar. Crema se prepara simplu, frecand branza cu putin ulei si cu mararul. Se ruleaza fiecare clatita si se impacheteaza in folie alimentara si se dau la frigider 4-5 ore.

Rulada de sfecla rosie si branza cu marar se feliaza cu putin timp inainte de servire, aseazand-o pe tava sau farfurie.

Rulada de sfecla rosie si branza cu marar, invelita in folie alimentara

Va sfatuiesc sa pastrati batoanele de rulada de sfecla rosie si crema de branza cu marar, la frigider. Scoateti si feliati dupa cum se serveste, astfel vor fi mereu moi si gustoase, un aperitiv rece deosebit!

Daca doresti, poti sa ajustezi putin reteta si sa prepari varianta dulce, rulada din clatite cu sfecla rosie si crema de branza cu zahar, esenta de rom si scortisoara. In acest caz trebuie neaparat scos usturoiul din compozitia de clatite cu sfecla rosie!

Cu siguranta aceasta reteta (in ambele variante) va fi pe placul copiilor, ei sunt atrasi foarte mult mancarurile colorate. Daca le mai si ornezi intr-un mod care sa le atraga atentia si sa-i inveseleasca, nici n-o sa iti dai seama cum dispar bucatile de rulada din farfurie. Daca te hotarasti sa o incerci, spune-ne si noua parera ta!

Pofta buna!

Daca iti place sa gatesti si vrei sa impartasesti si cu ceilalti pasiunea ta, atunci astept retetele tale aici. (vor fi publicate cu numele tau)


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

7 răspunsuri la „Rulada de sfecla rosie si branza cu marar – Clatite aperitiv, colorate”

  1. Avatar Cretu Veronica
    Cretu Veronica

    Cand am vazut ca e cu sfecla rosie,am avut si eu un dubiu in privinta gustului,insa este cu adevarat foarte bun,clatitele au avut un adevarat succes la masa.

  2. totul facut in casa,decorat frumos !
    o reteta cu sfecla foarte buna,am s-o incerc si sper sa nu dau gres ! 😀

  3. A trebuit sa citesc de doua ori pana sa-mi dau seama de ce umplutura nu contine sfecla. Simplu, pentru ca e in aluatul de clatite… 😀
    E foarte interesanta reteta, aspectuoasa si, mai mult ca sigur, si gustoasa. 🙂

  4. arata bine dar nu cred ca este foarte buna la gust.

    1. Eu cred ca este foarte bună la gust.

  5. Arată foarte bine…și interesant! O să încerc și eu cu siguranță, când o să am niște brânzică. Îmi place foarte mult sfecla roșie!

  6. Avatar Focuri de artificii
    Focuri de artificii

    Nu prea ma omor cu sfecla rosie dar o sa incerc aceasta rulada.Este interesanta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *