Reţete de hrană vie – creme cu brânză

Pastă de brânza cu frunze de angelică

Ingrediente: 150 g frunze de angelică, 50 g urzici, 250 g brânză proaspătă de vaci, o ceapă mare de apă, 1 legătură de pătrunjel cu mărar, 10-15 măsline negre desărate, 1 linguriţă cu pulbere din plante aromatice şi condimentate , 1 linguriţă cu pulbere de polen, 8-10 felii de pâine neagră, 50 g unt, tărâţă.

Mod de preparare: frunzele de angelică se taie mărunt odată cu verdeţurile, urzicile şi ceapa, se amestecă cu brânza trecută prin ciur emailat, pulberile, untul frecat spumă şi tărâţe cât cuprinde. Pasta se aşează în strat gros pe felii de pâine neagră şi se decorează cu măsline şi verdeţuri de sezon.

La fel se poate prepara pastă de brânză cu frunze de păpădie, de coada şoricelului, de limba mielului, de asmaţuchi, de cicoare, toate fiind foarte proaspete.

Pastă de brânză cu urzici

Se prepară ca la reţeta precedentă, folosind aceleaşi ingrediente, în afară de frunzele de angelică, care se înlocuiesc cu urzici fin mărunţite şi 1 linguriţă cu hrean ras.

Pastă de brânză cu andive

Se prepară ca la reţeta de brânză cu frunze de angelică, folosind aceleaşi ingrediente, în afară de frunzele de angelică, care se înlocuiesc cu andive, iar polenul cu 1/2 linguriţă cu lăptişor de matcă. Andivele pot fi înlocuite cu sparanghel sau bulbi de anason.

Cremă de brânză cu pepene verde

Ingrediente: 250 g miez alb de pepene verde, 200 g brânză de capră, 100 g unt, 1 ceapă mare de apă, 1 legătură de ţelină cu tarhon, 1 gogoşar roşu, 1 linguriţă cu pulbere din plante aromatice şi condimentate, 1 linguriţă cu pulbere de alge, 1 linguriţă cu apilarnil, 8-10 felii de pâine neagră, tărâţă.

Mod de preparare: miezul de pepene se mărunţeşte odată cu ceapa, se amestecă cu verdeţurile tălate mărunt, brânza fărâmiţată, pulberile, apilarnilul, untul frecat spumă şi tărâţe cât cuprinde. Pasta se întinde pe felii de pâine neagră sau se pune pe farfurie, apoi se decorează cu felii de gogoşar sau verdeţuri de sezon. Miezul de pepene poate fi înlocuit cu dovlecel sau patison.

Cremă de brânză cu fasole verde

Se prepară ca la reţeta precedentă, folosind aceleaşi ingrediente, în afară de miezul de pepene, care se înlocuieşte cu păstăi de fasole verde foarte tinere, când nu li s-a format încă bobul.

Cremă de brânză cu păstârnac

Se prepară ca la reţeta precedentă, utilizând aceleaşi ingrediente, mai puţin  miezul de pepene, care se înlocuieşte cu păstârnac ras.

Care este gandul tau?